Staat jouw magnetron onder een dikke laag stof? Dan wordt het tijd om deze weer eens af te stoffen, en de stekker in het stopcontact te steken. Je maakt er namelijk in no-time deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel van.
Magnetron’s zijn namelijk uitermate geschikt voor het supersnel maken van gezonde 1-minuut ontbijtjes, zoals deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad. Dit is ook de voornaamste reden dat ik nog steeds geen afscheid heb genomen van mijn magnetron. Ik maak er graag LowCarb brood in, maar ook ‘mug’-cakes‘, oftewel cakejes in een koffiekop of theeglas.
Simpelweg alle ingrediënten bij elkaar roeren en 1á 2 minuten poffen in de magnetron. I-de-aal op de ochtenden dat je weinig tijd hebt om te ontbijten, maar toch iets warms wilt eten. Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel zit boordevol vezels (goed voor de darmen) en omega-3 vetzuren (goed voor de ogen en hersenen). Lees hier alle gezondheidsvoordelen van lijnzaad op een rijtje! Wist je dat deze lijnzaad crackers een enorme aanrader voor een glutenvrije lunch zijn? Check hier tevens nog meer glutenvrije en low carb ontbijt recepten, boordevol goede vetten.
Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad maak je letterlijk in een paar minuten klaar! Het is een low carb ontbijt gemaakt van lijnzaad en ei. Boordevol vezels en eiwitten dus.
Extra:
Eet smakelijk!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Wauw ziet er goed uit! Die ga ik morgenvroeg eens proberen!
Heel leuk recept!!! Gek dat je met zo weinig ingrediënten zoiets op tafel kan zetten !
Vanmiddag bij de lunch gemaakt en gegeten,
Een heerlijke lucht kwam er uit de magnetron, we hebben de muffin warm gegeten met jam, mmm
Lekker he! En de lijnzaad is ook heel goed voor de spijsvertering. Geniet ervan,
Groetjes, Betty
Zou je deze ook in de oven kunnen maken? Heb geen magnetron namelijk.
Alvast bedankt.
Hi Karen,
ik heb het eerlijk gezegd nog niet geprobeerd. Maar misschien kan ik binnenkort beter aan de slag met een echt broodrecept voor in de oven.
Groetjes, Betty
Gewoon proberen Karin, ik schat zo'n 10-15 minuten, het mag smeuïg zijn van binnen.
Nogmaals bedankt :-)
Geweldig! Goeie tip met die getenkaas. Ik geef 'm regelamtig als chocoladetaartje (in een weckpotje) met wat blauwe bessen en walnoten bijvoorbeeld. Supersnel op tafel!
Oeehh, dat klinkt ook erg lekker! Bedankt voor de tip!
Groetjes, Betty
Zou het ook in een bakblik kunnen en dan invriezen?
Hoe lang moet het in de oven? Helaas heb ik geen magnetron en die ga ik niet aanschaffen ?
Dag Betina
bijr deze muffin staat jammer genoeg niet op hoeveel Watt de magnetron moet staan....
Kun je me dat ook vertellen - en misschien erbij vermelden? Niet gaar is evenmin lekker dan te droog!
Hi Rita,
graag op de hoogste stand van je magnetron. Bij de een is dat 800 watt (2 minuten), bij de ander 900 watt (1.5 minuut).
Eet smakelijk!
Dag Betina,
Jammer dat er nergens het aantal koolhydraten, eiwitten en vetten bijstaan vermeld.
Groetjes Ina
Kan je dit recept ook maken met een suikervervanger?
jazeker! je hebt tegenwoordig heel goede vervangers die er ook uitzien als kristalsuiker maar met minder of geen calorien