Ontbijt Recepten

Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel

Staat jouw magnetron onder een dikke laag stof? Dan wordt het tijd om deze weer eens af te stoffen, en de stekker in het stopcontact te steken. Je maakt er namelijk in no-time deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel van.

1 minuut ontbijtjes uit de magnetron

Magnetron’s zijn namelijk uitermate geschikt voor het supersnel maken van gezonde 1-minuut ontbijtjes, zoals deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad.  Dit is ook de voornaamste reden dat ik nog steeds geen afscheid heb genomen van mijn magnetron. Ik maak er graag LowCarb brood in, maar ook ‘mug’-cakes‘, oftewel cakejes in een koffiekop of theeglas.

Ontbijtmuffin poffen in de magnetron

Simpelweg alle ingrediënten bij elkaar roeren en 1á 2 minuten poffen in de magnetron. I-de-aal op de ochtenden dat je weinig tijd hebt om te ontbijten, maar toch iets warms wilt eten. Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad en kaneel zit boordevol vezels (goed voor de darmen) en omega-3 vetzuren (goed voor de ogen en hersenen). Lees hier alle gezondheidsvoordelen van lijnzaad op een rijtje! Wist je dat deze lijnzaad crackers een enorme aanrader voor een glutenvrije lunch zijn? Check hier tevens nog meer glutenvrije en low carb ontbijt recepten, boordevol goede vetten.


Print

Recept: Glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Deze glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad maak je letterlijk in een paar minuten klaar! Het is een low carb ontbijt gemaakt van lijnzaad en ei. Boordevol vezels en eiwitten dus.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 2 minutes
  • Total Time: 2 minutes
  • Yield: 1 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 30 gram gebroken lijnzaad
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 0.5 tl (kokosbloesem) suiker
  • 0.5 tl
  • (wijnsteen)bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 theelepel roomboter
  • 2 el roomkaas

Extra:

  • een koffie/thee kop,
  • Magnetron.

Instructions

  1. Doe de lijnzaad, (kokosbloesem) suiker, kaneelpoeder en bakpoeder in een koffie- of theekop, en roer goed door.
  2. Breek het ei boven de kop en roer deze hier goed doorheen.  Druk vervolgens de  boter in het mengsel. (Deze zal smelten en de muffin smeuïg maken.)
  3. Zet de kop (zonder lepel!), op vol vermogen in de magnetron, en pof de muffin in 1-2 minuten gaar.
  4. Draai de kop om op een bord en eet de glutenvrije ontbijtmuffin met lijnzaad als deze nog een beetje warm is. Serveer direct met de roomkaas

Eet smakelijk!

Nutrition

  • Serving Size: 1 muffin met roomkaas
  • Calories: 346
  • Sugar: 2.9 g
  • Sodium: 154 mg
  • Fat: 28.87 g
  • Carbohydrates: 15.98 g
  • Fiber: 11.1 g
  • Protein: 13.91
  • Cholesterol: 218 mg
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Heel leuk recept!!! Gek dat je met zo weinig ingrediënten zoiets op tafel kan zetten !

  • Vanmiddag bij de lunch gemaakt en gegeten,
    Een heerlijke lucht kwam er uit de magnetron, we hebben de muffin warm gegeten met jam, mmm

    • Lekker he! En de lijnzaad is ook heel goed voor de spijsvertering. Geniet ervan,
      Groetjes, Betty

    • Hi Karen,

      ik heb het eerlijk gezegd nog niet geprobeerd. Maar misschien kan ik binnenkort beter aan de slag met een echt broodrecept voor in de oven.
      Groetjes, Betty

    • Gewoon proberen Karin, ik schat zo'n 10-15 minuten, het mag smeuïg zijn van binnen.

  • Geweldig! Goeie tip met die getenkaas. Ik geef 'm regelamtig als chocoladetaartje (in een weckpotje) met wat blauwe bessen en walnoten bijvoorbeeld. Supersnel op tafel!

  • Dag Betina
    bijr deze muffin staat jammer genoeg niet op hoeveel Watt de magnetron moet staan....
    Kun je me dat ook vertellen - en misschien erbij vermelden? Niet gaar is evenmin lekker dan te droog!

    • Hi Rita,
      graag op de hoogste stand van je magnetron. Bij de een is dat 800 watt (2 minuten), bij de ander 900 watt (1.5 minuut).
      Eet smakelijk!

  • Dag Betina,
    Jammer dat er nergens het aantal koolhydraten, eiwitten en vetten bijstaan vermeld.
    Groetjes Ina

    • jazeker! je hebt tegenwoordig heel goede vervangers die er ook uitzien als kristalsuiker maar met minder of geen calorien

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago