Categories: Events

Plog: De Taste of Amsterdam 2014

Gisteren was ik naar de Taste of Amsterdam! Dit jaarlijkse foodfestival wordt gehouden in het Amstelpark in Amsterdam. Je vindt hier verschillende stands van bedrijven met delicatessen, maar er vinden ook diverse kookworkshops plaats. Bekende chefs en restaurants koken hun signature dishes, en deze kun je vervolgens voor een paar euro aanschaffen en proeven. Gelukkig hadden we heel goed weer, dus het was prima vertoeven in het Amstelpark. Kijken jullie mee (achter de schermen) naar mijn dagje op de Taste of Amsterdam

 

 Allereerst was ik uitgenodigd voor Jamie Olivers  ‘FOOD REVOLUTION DAY’.  Jamie Oliver werd live gestreamd over heel de wereld, op deze dag die in het teken staat om kinderen op gezonde wijze aan het eten krijgen. Op exact het zelfde tijdstip werd zijn ‘Rainbow Foodwrap’ simultaan door maar liefst een miljoen mensen tegelijker tijd klaargemaakt.

Tijdens de Taste of Amsterdam dit jaar, werd er ook live meegekookt door diverse kinderen, hun ouders en chefs van Jamie’s Fifteen Amsterdam Restaurant, maar ook met o.a. Joris Bijdendijk van Restaurant Bridges. Alle ingrediënten stonden klaar, en na het startsein werd er druk geraspt en gerold, om de aanwezigen een gezonde ‘Rainbow Wrap’ te laten proeven.

Hier zie je chef Joris Bijdendijk in volle actie, met een van de meest schattige deelnemers van Food Revolution day.

 En dit was het uiteindelijke resultaat van Jamie’s  Rainbow Wrap: met o.a. rode bietjes, kool, peer en feta. Het volledige recept voor deze regenboog-wrap kun je hier teruglezen.

Uiteraard was ik niet de enige foodblogger die aanwezig was bij dit event. En na afloop moesten de ladies natuurlijk even op de foto met zijn allen. V.l.n.r:  Linda van Lekker eten met Linda, Sabine van OhMyFoodness, Simone van Simones Kitchen, ikke, Sesanne van The Lion Kitchen en Kelly van GoodFoodLove. Het is altijd supergezellig waar wij elkaar tegenkomen.

Tijdens de Taste of Amsterdam vind je overal stands en foodtrucks waar je de lekkerste dingen kunt eten en proeven. Vaak worden er zelfs samples uitgedeeld, en kun je van alles een beetje mee krijgen.

 En doordat het event besloten in het park is, ben je eventjes weg van de wereld. Heerlijk is dat.

 En ook al ben ik deze dag ook aan het werk op de Taste of Amsterdam, gelukkig hoefde ik niet ver te zoeken voor Dylan  (die was ook mee). Ik volg gewoon het spoor van hamburgers, en dan kom ik hem vanzelf wel weer tegen.

Maar goed, nu over naar het echte werk!  Ik was gevraagd door het MSC Keurmerk voor Duurzame visvangst om een recept live te bereiden tijdens de Taste of Amsterdam. Dus hier sta ik in onze stand met de dames van het MSC. De boodschappen werden verzorgd door de Sligro en Rosti Mepal verzorgde alle kookgerei en mengschalen. Tot in de puntjes was alles geregeld, en zo kon ik mij bezig houden met enkel het koken.

Het recept werd mijn Scholfilet met Quinoa op Mediterane Wijze. Zodra de kruiden de hete pan raakten, zag je letterlijk de hoofden van voorbijgangers draaien, en kwam iedereen op de  ‘eetgeur’ af.

 Wij serveerden dit gerecht op kleine bordjes, zodat heel veel mensen mijn gerecht konden proeven. En het was een succes!  Ze vonden het heerlijk, en met name ‘anders’  door het gebruik van komijn en quinoa.

 Gedurende 4 uren werd er dus druk gekookt, en bleven de mensen af en aan lopen om te komen proeven. Het was dan ook erg leuk om over mijn foodblog te vertellen, en om uiteraard als ambassadeur van het MSC naar voren te mogen treden.

 Echt ontzettend leuk dat ik hier aan mee heb mogen doen. Dank jullie wel MSC Keurmerk. Wat gaaf en uniek om hieraan mee te mogen deelnemen. Op zaterdag en zondag zijn er ook nog andere foodbloggers die komen koken op deze stand.

 Om 20.00 uur zat mijn werk er op, en mocht ik zelf verder gaan genieten van de Taste of Amsterdam. Dus trok ik gezellig samen met Dylan er op uit.

 But First… Let me take a drink… En dat werd een ‘Remy Ginger’ een soort Gin Tonic, maar dan gemaakt met Remy Martin voor slechts 3 florijnen (3.75 euro)

Bij  de stand van Restaurant Fifteen Amsterdam haalden wij een heerlijk stukje buikspek. Voor deze signature dish waren wij 6 florijnen (7.50 euro) kwijt, plus 2 extra florijnen (2.5 euro)  voor de wijn.

Overal ruik je werkelijk waar heerlijk eten, zoals bijvoorbeeld hier bij de Green Egg cooking challenge.

 Wij kwamen ook een tentje tegen dat Flamkuchen maakt. Dus die moest ik zeker even gaan proberen. Je betaald voor deze ‘original  flamkuchen’  wel 10 florijnen (12.50 euro) maar dan krijg je twee van deze bordjes (met ieder een halve flamkuchen).  De wijn bij dit standje was ook erg goed, is mij verteld.

Even een avond kiekje. Want het is s’avonds ook erg mooi op de Taste of Amsterdam. En wij konden op de vrijdagavond zelfs tot 23.00 uur genieten van dit festival. Tip: Neem een extra vest of jas mee, want het koelt erg af na zonsondergang.

 Uiteraard moest ik zelf ook een burger proberen, en dat werd deze ‘steak burger’ van LÉntrecote Mobile. Deze smakelijk burger met vers gebraden rundvlees in dikke plakken kost 4 florijnen (5 euro).

 En uiteraard horen er ook nog cocktails bij een party! Dylan nam een Mojito, en ik ging voor de Tia Maria Espresso in een martini glas. Hmmmmmmmmmmm

 En toen ik bijna naar huis ging, zag ik dat we nog 3 muntjes overhadden. Bij de stand van Australian kun je ook een plak mud-cake halen voor 2 florijnen (2.50 euro) dus vroeg ik de vriendelijke dame of ik een extra dikke plak kon krijgen voor mijn laatste 3 muntjes. En dat was geen enkel probleem.  Dus die werd ook nog verorberd voor wij naar huis gingen.

 Nog even een kiekje vanuit de Tram naar Amsterdam Centraal, en daarna met de trein door naar Utrecht. Wat een fantastische dag hebben we gehad!

Mochten jullie ook nog naar de Taste Of Amsterdam willen gaan: kaartjes zijn te koop voor 9.50 – 15 euro.

Vandaag (zaterdag) is de Taste geopend van 12.00 – 23.00 uur  en

Morgen (zondag) is de Taste geopend van 12.00 – 21.00 uur

 

Groetjes,
Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hi Bettina, wat een leuk stuk is het geworden. Zeker leuk om elkaar weer te zien. Jammer dat ik steeds te laat was om je gerecht te proeven.. Tot snel. X Lin

  • Wat een leuk verslag en het ziet er allemaal heerlijk uit! Leuk inderdaad hoe je jouw gerecht hebt opgediend! Zo te zien heb ik zeker iets gemist, volgend jaar maar eens vrij houden ;) dan wil ik ook zeker gaan! Liefs Desiree

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago