Bakrecepten

Glutenvrije Kruidnoten met Quinoa

Wie zoet is krijgt lekkers… en misschien ook wel het Grote Sinterklaas Kookboek! Want nog even en dan is het zo ver! ! Ik ging in ieder geval aan de  slag met dit recept voor glutenvrije kruidnoten met quinoa. Het is weer eens wat anders en omdat er geen bloem in zit. Maar is daarom ook uitermate geschikt voor mensen met een glutenintoleratie.

Het grote Sinterklaas Kookboek

Het Grote Sinterklaas Kookboek bevat  ruim 100 vrolijke en lekkere recepten om er een fantastisch Sinterklaarfeest van te maken. Denk bijvoorbeeld aan borstplaat, amandelletters, speculaasjes en pepernoten en kruidnoten. Alle traditionele recepten voor tijdens Sinterklaas komen voorbij. En soms ook met een moderne twist, zoals deze glutenvrije kruidnoten met quinoa.

Nog meer Sinterklaas recepten

Maar het boek bevat ook leuke tips en ideeën om de kinderen bezig te houden. Naast dit recept voor glutenvrije kruidnoten met quinoa maken, ga je bijvoorbeeld chocoladeletters versieren of knutsel samen een aftelkalender in elkaar. Je krijgt ook tips voor leuke cadeau ideeën of presentjes om uit te delen aan de kinderen. Maar ook inspiratie voor schoencadeautjes. Kortom een boek met heel veel Sinterklaas plezier! Maar wist je dat je hier op de site ook nog meer Sinterklaas recepten kunt vinden?

Zelf glutenvrije kruidnoten met quinoa maken

Ik ging aan de slag met het recept voor zelf glutenvrije kruidnoten met quinoa maken en deze waren heerlijk! Een aantal mensen hier dachten geen verschil te proeven met de normale kruidnootjes. Wil je zelf quinoameel maken : Doe dan quinoavlokken in een keukenmachine en maal ze in 2 minuten fijn.

Print

Recept: Glutenvrije Kruidnoten met Quinoa

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Kruidnoten, pepernoten en speculaas horen nou eenmaal bij het Sinterklaas feest. Speciaal voor de gevoelige buikjes kun je nu ook glutenvrije kruidnoten maken met quinoa. Een heerlijk tussendoortje voor op deze feestelijke dag!

  • Author: Het Grote Sinterklaas Kookboek
  • Prep Time: 10 minutes
  • Cook Time: 30 minutes
  • Total Time: 1 hours 10 minutes
  • Yield: 4045 kruidnoten 1x
  • Category: Sinterklaas
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram quinoameel,
  • 1 theelepel bakpoeder,
  • 50 gram donkere basterdsuiker of oersuiker,
  • 1 1/2 theelepel speculaaskruiden (of zelfgemaakte pumpkin spice kruiden)
  • 40 gram roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels (plantaardige) melk.

 Extra:

  • Huishoudfolie
  • Een bakplaat bekleed met bakpapier

 

Instructions

  1. Snijd de roomboter in blokjes. Kneed vervolgens het quinoameel ,bakpoeder, suiker, speculaaskruiden, roomboter en melk met de hand samen tot een compacte deegbal. Wikkel het deeg in huishoudfolie en stop in de koelkast. Het deeg dient minstens 30 minuten te rusten.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed tevens een bakplaat met bakpapier.
  3. Haal het deeg uit de koelkast en rol er balletjes van ter grote van een knikker. Je zult ongeveer 40-45 stuks kunnen maken met dit recept.
  4. Leg de quinoa kruidnoten op de bakplaat. Zorg dat je een kleine tussenruimte aanhoud en druk de balletjes met de duim een beetje plat.
  5. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak ze in 15 minuten goudbruin en gaar. Laat daarna de quinoa kruidnoten afkoelen op een rooster. Bewaar ze in een luchtdichte trommel.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: Deze glutenvrije kruidnoten met quinoa zijn perfect om gewoon uit het vuistje te eten, maar je kunt er ook deze kidsproof pepernoten tiramisu van maken.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor glutenvrije kruidnootjes wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Ik heb ze gemaakt en ze waren echt niet lekker. Bittere nasmaak, ws door het quinoameel. Was verde qua smaak ook niet echt pepernotig. Jammer...

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago