Travel

Reisblog West USA – dag 19: Los Angeles

Welkom bij dag 2 van ons bezoek aan Los Angeles! Vandaag staat een bezoek aan Universal Studio’s Hollywood op het menu, waarbij wij een V.I.P. Experience ondergingen en alle (verborgen) plekken van Universal Studio’s mochten bezoeken. Naast onze duik in de film industrie van Los Angeles gaan wij ook nog een lokale hotspot verkennen voor het avondeten. Lees mee:

Los Angeles is de geboorteplaats van de filmindustrie. Dit is werkelijk een stad waar alles om films, TV series, acteurs en actrices draait, en waar velen zelfs geprezen worden op de Hollywood Walk of Fame. Vele klassiekers en blockbusters uit de filmwereld zijn uiteraard in Los Angeles op genomen en de overdekte studio’s en backlot’s van Universal worden tot op de dag van vandaag nog steeds gebruikt als decor in films en series. Een bezoek aan Universal Studio’s mag dan natuurlijk niet uitblijven tijdens een bezoek aan deze ‘ Movie Capital of the World’ .

V.I.P. Experience @ Universal Studio’s

Universal Studio’s heeft vandaag de dag ook tal van attracties gebouwd, zodat menig toerist zich kan komen vergapen aan technische hoogstandjes en wilde ritjes. Het is ten eerste een amusements park geworden, maar daarnaast nog steeds de ultieme manier om kennis te maken met het leven op een film set. Je kunt natuulrijk een ‘gewoon’ kaartje kopen voor toegang tot het park en de attacties. Maar wil je niet lang in de wachtrijen staan bij de attracties dan schaf je een ‘Fast Pass’ aan. Je kunt dan een tijdslot reserveren waarbij je dan meteen aan de beurt bent. Maar wil je het meeste te weten komen en een kijkje achter de schermen krijgen dan boek je een V.I.P. Experience bij Universal.

S’ochtends wordt je opgewacht in een heuse V.I.P. ruimte en maak je tijdens het ontbijt kennis met je gids. Daarna ga je met een groepje + gids het park verkennen. Allereerst een Exclusieve Studio Tour!

Studio Tour

De Studio Tour is ook onderdeel van het normale pretpark, waar je met een pendelbus over de backlot gereden wordt langs diverse (hedendaagse) filmsets. Zo stonden wij ook ineens naast een gigantische site met een neergestort vliegtuig dat gebruikt is tijdens ‘War of the Worlds’ met Tom Cruise. Bij de V.I.P. experience stap je ook op een aantal plekken uit en mag je van alles van dichtbij gaan bekijken en dus ook een echte set op lopen. Zo kom je er dus achter dat een gebouw zo echt kan lijken, maar ondertussen dus gewoon ontzettend fake is. Een goed voorbeeld was het gemeentehuis van Hill Valley  uit ‘Back to the Future’, een enorm pand maar het was gewoon een facade. Prachtig vonden wij dat!

Whisteria Lane

Het mooiste was nog wel dat wij op de buitenset van Whisteria Lane (van Desperate Housewifes) gelopen hebben en dus leerden dat deze straat enkel gebruikt werd voor de ‘ buiten’  scenes.  Alle binnen scene’s worden weer ergens anders in de stad gefilmd. Ohh en de serie werd duidelijk met een groothoek lens geschoten, want de straat was in werkelijkheid veeeeel kleiner dan dat je op TV te zien krijgt.

Props en rekwisieten shoppen

Zo ging de tour verder naar de props en rekwisieten magazijn. Een waar walhalla waar je als set-designer komt shoppen voor de inrichting. Je komt hier werkelijk alles tegen: tafels, stoelen, kasten, piano’s maar ook echte unieke props uit diverse films zoals sarcofagen uit ‘The Mummy, de troon uit ‘Gladiator’, een werkelijke grootte E.T.,  diverse dinosaurussen uit ‘Jurassic Park’ maar ook de grote zwarte troon uit ‘Snow White and the Huntsman’. Ik wou dat ik hier een middagje mocht komen shoppen voor ons nieuwe huis! Dan zou ik met toch een aantal coole items meenemen.

Lunchen at Universal Studio’s

Speciaal voor de lunch worden wij meegenomen naar de French Street Bistro, gelegen in een straatje dat doet denken aan klein Parijs. Er staat hier een heuse chefkok achter de potten en pannen en het buffet bestaat dan ook uit heerlijke soepen, salades, kip, vlees en vis. Laten we de Franse delicatessen en taartjes vooral niet vergeten. Dit is dus een heus restaurant waar je uitgebreid kunt tafelen, totaal niet wat ik in een pretpark zou verwachten! Er is ook een balkon/terras waar je heerlijk even kunt uitwaaien op een broeierige dag. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar wat anders als een snelle en vaak vette hap in het park.

(bron foto's: Universal Studio's Hollywood)

Attracties in Universal Studio’s

De rest van de middag gebruiken wij om diverse attracties en rides te bezoeken. Veelal in 4 D! Dus met 3-d brilletje op en een bewegend ritje. Niet voor diegenen met zwakke magen dus. Maar met onze V.I.P. pas krijgen wij automatisch ‘ Front-of-the-line’ toegang en hoeven dus nergens in de rij te staan. I-de-aal!

Universal CityWalk

Zodra je het park verlaat kun je ook nog even een over de  Universal CityWalk wandelen. Je vindt hier tal van shops van bekende merken en restaurants om a la carte te komen dineren met het gezin. Het is hier een gezellige en bruisende boel en een prima plek om ons bezoek aan Universal Studio’s af te sluiten.

Silver Lake Ramen

Eenmaal thuis in ons centraal gelegen Air BnB appartement in de Hollywood Hills zet ik lekker een kop thee en ga verder bloggen. Rond een uur of half negen gaat echter mijn maag knorren, en bedenk dat wij nog moeten dineren.  Op advies van L.A. Foodie Ellen reden wij naar Silver Lake Ramen voor ‘the best noodles in town’.

Bij aankomst dien je je naam op een lijst te zetten en kun je voor de deur wachten tot men een tafeltje vrij heeft. Dat was voor ons vrij uniek want dat hadden wij nooit eerder gedaan. Echter na 50 minuten wachten waren wij nog steeds niet aan de beurt en viel ik onderhand bijna flauw van de trek. Dylan liep het restaurant in en vroeg of het mogelijk was eventueel een maaltijd to-go mee te nemen? En dat kon! Er ging een flinke streep door onze naam op de gastenlijst, en 10 minuten later zaten wij alweer in de auto naar huis.

Men had grote warm-houd bekers met bouillon, en apart gesneden rauwe gesneden groente en uiteraard noodles voor ons ingepakt. Eenmaal thuis goten wij alles bij elkaar en konden genieten. Ellen had geen woord gelogen! Die bouillon had 3 dagen getrokken en dat proefde je! Dit was echt heerlijk en een goed einde van deze drukke dag.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago