Vis Recepten

Gewokte rijstschotel met Claressefilet

Afgelopen maand ontving ik een HelloFresh Foodbox (voor meer informatie, klik hier), en daar zat een heerlijk gewokte rijstschotel met claressefilet (een witvis) in. Omdat ik deze maand bezig ben met een detox-kuur, moet ik ook wat vaker vis eten. Dus heb ik dit recept weer uit de kast gepakt, en kan zo een heerlijke detox-proof recept op tafel zetten.

Recept voor een gewokte rijstschotel met Claressefilet:

(hoofdgerecht voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 150 gram (zilvervlies)rijst,
  • 1 grote ui,
  • 2 tenen knoflook,
  • 200-250 gram broccoli,
  • 1 oranje (of gele) paprika,
  • 5 takjes verse koriander,
  • 1 eetlepel kurkuma,
  • 2 stukken  claressefilet*,
  • 1 eetlepel sojasaus,
  • wok of olijfolie,
  • peper&zout.
(* Koop vis met het MSC Keurmerk. Deze vis is duurzaam gevangen, en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Bereidingstijd: 25-30 minuten.

Extra: Wokpan en grill-of koekenpan.

Bereidingswijze:

  1. Kook de rijst in ruim kokend water gaar, en voeg evt. zout toe. Giet hierna de rijst af en laat uitstomen in de pan.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Pel de knoflook en pers deze uit. Spoel de broccoli af en snijd 1 cm van de onderkant af (dit is vaak hard en uitgedroogd). Snijd de bovenkant in kleine roosjes en schil de stam alvorens deze in blokjes te snijden. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Hak de verse koriander
    fijn.
  3. Verhit een scheut olie in een wokpan en fruit de ui en knoflook gedurende 2 minuten.Voeg de broccoli, paprika en kurkuma toe en bak alles 5-6 minuten op middelhoog vuur.
  4. Wrijf de vis in met wat olie, peper en zout. Verhit een grillpan op middelmatig vuur en gril de stukken vis 2-3 minuten aan elke kant.
  5. Voeg de voorgekookte rijst en koriander toe aan de groenten, en wok alles gedurende 2 minuten op hoog vuur. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de sojasaus.

Serveer de rijstschotel met de gegrilde vis.

Eet smakelijk!

(Bron recept: HelloFresh box Week 25  /17-23 juni 2013)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

2 dagen ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

3 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

5 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

6 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago