Wil jij je barbecue feestje in stijl afsluiten? Ga dan gegrilde ananas op de bbq bereiden en verras iedereen met een fantastisch bbq dessert! Voor de volwassenen met een lekkere scheut rum natuurlijk en voor de kinderen laat je deze gerust achterwege!
Doe even je ogen dicht, denk aan wuivende palmen en witte stranden en dan proef je ook zomerzalig tropisch fruit, een vleugje kokosnoot en een scheutje rum op je tong. Je dit tropische avontuur zet je nu heel eenvoudig op het menu door gewoonweg gegrilde ananas op de bbq te maken. Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf een ananas schoon te maken, maar tegenwoordig vind je ze al compleet geschild en kern verwijderd in de supermarkt (koelvak op de fruitafdeling). Dat scheelt je enorm veel tijd als je gegrilde ananas op de bbq wilt maken.
Omdat ik de gegrilde ananas op de bbq nog wat extra lekkere smaakmakers mee wil geven, maak ik het recept af in een gietijzeren grillpan van Le Creuset. Deze skillet pan is namelijk een gietijzeren koekenpan die je rechtstreeks op open vuur kunt gebruiken. Gebruik zo’n Le Creuset skillet rechtstreeks op de bbq of in de oven, want daar is die dus uitermate geschikt voor. Let op! Het gietijzeren handvat wordt heet, dus gebruik een oven handschoen. Het mooie van deze Le Creuset pannen is, dat ze onverwoestbaar zijn. Ze gaan een leven lang mee en zijn eenvoudig schoon te maken met een sopje.
PrintBereid een gegrilde ananas op de bbq en verras iedereen met een fantastisch tropisch dessert met kokos en rum.
Extra:
Heerlijk met een bolletje ijs of lobbige Griekse yoghurt. Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Deze review betreft een samenwerking met fonQ.nl . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments