Het is vrijdag vis-dag en ik heb iets lekkers in petto voor jullie! Met deze garnalen met avocado, crème fraîche en frisse aardappelsalade tover je een feestje op tafel.
Een lekker gezond recept met garnalen en ideaal voor als je gasten hebt! Dus laat dat weekend maar vast beginnen en dan kun je hier lekker van gaan genieten!
Onlangs at ik een vergelijkbaar voorgerecht in een restaurant op Madeira, waar ik op vakantie was. Ik werd er meteen door geïnspireerd want het ziet er prachtig uit op je bord. Die garnalen met avocado geven zo’n mooi contrast op je bord. En daarnaast zijn garnalen, net als vis, lekker gezond. Dus dit gerecht werd een blijvertje!
Ik paste het recept wel iets aan, want ik wilde er namelijk echt een hoofdgerecht van maken. De combinatie van bleekselderij, aardappel, peterselie en crème fraîche doet me denken aan de aardappelsalade die mijn moeder vroeg wel eens maakte, dus je vind er verschillende keukens in terug:)
Ik gebruikte naturel wokgarnalen in dit gerecht. Als je kleine roze garnaaltjes of gamba’s lekkerder vindt, gebruik die dan vooral. Enneh, mocht je nu helemaal niet van garnalen houden of vegetarisch willen koken laat ze er dan gewoon uit of vervang ze door een (gekookt) eitje in stukjes!
PrintEet smakelijk!
Liefs, Nanda
PS. Als je dit recept een succes vond, wil je deze Frisse garnalencocktails met tomaten-bieslookroom vast ook eens uitproberen! Mag van ons ook als het nog geen Kerst is! 🙂
Bij een Indiase curry mag een stuk platbrood niet ontbreken. Naan is wellicht de bekendste…
De Paasdagen komen er aan, en dan mag een lijstje van hartige Paasrecepten met eieren…
Voor de Meatless Monday van vandaag staat deze vegetarische Korma met kikkererwten op het menu. Het is…
Heb jij af en toe een 'craving' naar pinda's? Of hou je gewoonweg van pure…
Jackfruit is zo lekker veelzijdig in de keuken! Deze romige gele curry met jackfruit is…
Je hebt er slechts 4 ingrediënten voor benodigd en ze bevatten lekker veel proteïne! Deze…