(Bovenstaande foto's zijn gemaakt door:  Simone van den Berg - Simone's Kitchen )

Aan het begin van de maand zei ik tegen mezelf dat ik van de Mei maand,  MIJN maand wilde maken. Tijd om mijzelf in het zonnetje te zetten, en me vooral focussen op leuke dingen doen doen en weer een beetje tijd in mijzelf te investeren.  Daar groeit een mens nou eenmaal van, en vaak wordt je daar ook nog eens een gelukkiger mens van. Ik denk dat de missie aardig geslaagd is! Kijken jullie weer mee naar mijn fotodagboek van Mei 2014:

Sunny, Slow en Cozy met Donna Hay

Begin deze maand ontving ik mijn eerste kookboek van Donna Hay (Dank je wel Pauline):  ‘ Fresh, Fast & Simple’  en bij de eerste zomerse stralen was ik te vinden op het balkon met Donna op schoot. Ja dat zie je goed.. mijn melkflessen kunnen nog wel een paar uren meer zon gebruiken, maar dat neemt niet weg dat ik in een middag weer heel veel kookinspiratie heb opgedaan voor deze zomer. Een heerlijk dagje was dit!

Op de Radio en te gast in Winfrieds Woonkamer

Deze maand vond ook mijn allereerst radio debuut plaats. Vol zenuwen nam ik plaats in de (bleek achteraf) super gezellig studio bij Radio 6, en werd er heerlijk gesmuld van hapjes en drankjes. Een avond om niet meer te vergeten. Lees hier meer over de Radio uitzending bij Winfrieds Woonkamer.

Boeklancering ‘ Goed Zoet (bakken zonder suiker)’

Afgelopen maand was ik tevens naar een boeklancering van een kei-leuk boek in de eetwinkel van Koof op Hoog Catherijne. Nanne Hogeland schrijft kookboeken, en haar nieuwste boek  ‘ Goed Zoet!’   staat geheel in het teken van bakken zonder suiker. De review komt er binnenkort aan, maar deze lancering was voor mij tevens een educatieve sessie op het gebied van suikervrij eten en bakken.

Nieuwe kaart bij Madeleine’s Bar Bistro in Utrecht

Dit is een van mijn favoriete adressen in Utrecht. Lees hier de complete review over Madeleine’s Bar/Bistro. Aangezien er een nieuwe kaart was, moest ik uiteraard OOK deze weer proeven. Dus samen met een vriendinnetje hebben wij een avond uitgebreid gegeten, gedronken en bijgekletst. Dit zijn de avonden dat je alles even kunt laten varen en op en top genieten. Zoals van dit krokante taartje van filodeeg, dungesneden tonijn, sesamzaad en wasabi mayonaise. Wederom een aanrader dus.

De Taste of Amsterdam

Dit jaar was ik voor het eerst naar de Taste of Amsterdam. Niet alleen als bezoeker, maar ook deels aan het werk.  Samen met het MSC Keurmerk voor vis gaf ik namelijk kookdemonstraties met een van mijn recepten. En uiteraard kon ik daarna zelf gaan genieten van al het lekkers op de Taste.  Lees hier de volledige blogpost over mijn dagje Taste of Amsterdam terug.

Betty werd genomineerd:

Een titel waar ik heel trots op kan zijn!  Ik ben pas ruim een jaar bezig, en hoe leuk is het dan om nu al genomineerd te worden als de Leukste ondernemer van Utrecht? Dan doe ik het blijkbaar dus toch goed. En ook al heb ik de verkiezing niet gewonnen, ben ik niet getreurd, want alleen de nominatie kan ik al in mijn zak steken!

De Neighbourhood Food Market in Utrecht

Afgelopen week zagen jullie de #plog  al voorbij komen: De Neighbourhood Food Market werd namelijk voor het eerst in Utrecht gehouden. Er werd lekker gegeten, gekletst en wat afgelachen. Ik ben dankbaar dat ik mij met mooie en heerlijke mensen kan omringen en genieten van dit soort momenten samen. Liefde gaat door de maag, en dat is bij mijn vrienden en familie wel heel goed te merken!  Lees hier de volledige blogpost terug.

#Breakfastmeeting met Jean Beddington

Afgelopen week woonde ik tevens een typische Engels ontbijt sessie bij met niemand minder dan Chef-Kok Jean Beddington. De Engelse achtergrond van Jean sluit namelijk perfect aan bij de Engelse ontbijtprincipes zoals het gebruik van Weetabix koekjes. Dus dat betekende om 05.45 uur opstaan en richting Amsterdam. Komende week lees je hier meer over.

Tot zo ver MIJN maand. En nu ik er op terug kijk, was dit inderdaad een hele leuke en gezellige maand. Dus laten we er vooral nog zo een van achteraan plakken.

Hoe was jullie Mei maand? En heb je nog bijzondere events of Foodfestivals bijgewoond?

 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

18 uur ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

2 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

3 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

4 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago