Joehoe! Ik ben halverwege, want de tweede week detoxen is nu ook een feit! En ik moet eerlijk zeggen dat de laatste twee dagen een verademing waren, vergeleken met afgelopen week. Waar ik vorige week bijna het gevoel had dat ik griep kreeg (ja zo beroerd voelde ik mij),  Dit weekend stond ik zonder problemen op uit mijn bed, en was gedurende de dag ook aardig wakker. Zo zie je maar: de aanhouder wint!

Ik merk wel dat mijn spieren een beetje beurs zijn, maar dat is niet zo raar met alle afvalstoffen die zijn vrijgekomen.  Tijd om een beetje te sporten en mijn spieren even door laten kneden met een massage.

Mijn detox-menu van vandaag bestond uit:

  • 1 glas warm water met een halve citroen (uitgeperst)
  • 2 glazen ‘Glass of Fresh’ juice.
  • Geitenyoghurt met frambozen, lijnzaad en pompoen- en zonnebloempitten .
  • tussendoortje: Een kop verse muntthee.
  • Quinoa salade met courgette en paprika (klik hier voor het recept, met of zonder vis).
  • tussendoortje: Een kop champignonsoep met een handje gemengde noten.
  • Rijstwafel met hummus, gegrilde aubergines en Feta Saganaki.
  • Een kop Sleepytime herbal thee.
  • Extra: heel veel water drinken! en uiteraard weer een supplement met psyllium vezels, om de darmen in topvorm te brengen.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

2 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

3 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

5 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

6 dagen ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

1 week ago

Surinaamse Bami met kip

Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…

2 weken ago