Ga zelf eens aan de slag met chocolade maken! Smelt deze au-bain- marie en maak zelf af met heerlijke toppings, zoals granola, noten of stukjes stroopwafel en karamel. Eigengemaakte chocolate bark is zo leuk en dit recept is ook ideaal voor het opmaken van restjes chocolade of zelfs paaseitjes!
Binnenkort komen de paasdagen er al weer aan en zul je ongetwijfeld een overvloed aan chocolade paaseieren in huis gaan halen! Elke jaar heb ik ook altijd behoorlijk wat eitjes over, net zoals ik bijna maandelijks wel stukken chocolade thuis overhoud. Zeker als ik flink ben experimenteren voor nieuwe recepten, stop ik alle blokjes en reepjes overgebleven chocolade in een koekblik en bewaar in de kast. Eens in de zoveel tijd smelt ik alles tezamen, smeer het uit tot een grote plak en bestrooi deze met heel veel lekkere smaakmakers. Zo maak je er zelf weer een heerlijk stuk gepimpte chocolade van waar je van blijft snoepen. Dit wordt ook wel ‘Chocolate bark’ maken genoemd, want de dunne plak chocolade heeft veel weg van een stuk boomschors. Maar ik kan je zeggen, ik zet toch liever hier mijn tanden in als een stuk boomschors 🙂
Chocolade is echt mijn guilty pleasure! Hoe puurder hoe beter en ik maak er dan ook heerlijke recepten mee! Naast deze eigengemaakte chocolate bark met granola en meer kun je ook genieten van deze pittige bonbons met rode peper! Dit was nota bene het allereerste recept dat ooit op deze website is verschenen! Daarnaast is een lekker taartje met karamel en dikke krokante chocolade laag ook een aanrader! Maar ik ben ook helemaal in de ban van deze Oreo cake balls! En wat dacht je van deze gezonde truffels met cranberry? Oeh la la dat wordt lekker genieten! Check hier nog veel meer lekkere recepten met chocolade!
Ga zelf eens aan de slag met chocolade maken! Smelt deze au-bain- marie en maak zelf af met heerlijke toppings, zoals granola, noten of stukjes stroopwafel en karamel. Eigengemaakte chocolate bark is zo leuk en dit recept is ook ideaal voor het opmaken van restjes chocolade of zelfs paaseitjes!
Toppings:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Heb je meer of minder chocolade in huis? Je kunt net zoveel smelten als je wilt, zolang je maar 20% apart zet om daarna toe te voegen en de chocolade te ‘temperen’.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf aan de slag wilt gaan met chocolate bark maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…