Salade recepten

Caprese salade met tomaat en mozzarella

De Caprese salade is een van mijn favoriete salades uit de Italiaanse keuken. Deze salade bestaat simpelweg uit plakjes tomaat en mozzarella en het is een geliefd bijgerecht van velen!

Wat is een Caprese salade?

k serveer de Caprese salade eigenlijk bijna altijd op een bedje van rucola sla, want zo voeg je net even wat meer groenten toe aan dit gerecht. Deze drievoud van rood, wit en groen verwijst namelijk naar de ‘tricolore’ en kleuren van de Italiaanse vlag van Italië! Deze tomaat/mozzarella salade is heel eenvoudig te maken en geschikt voor vegetariërs.  Maar ook ideaal voor een balans of detox dag! Wist je dat een caprese salade met burrata ook een aanrader is?

Waar serveer je caprese salade bij?

‘s avonds serveren bij deze caprese salade als bijgerecht voor bijvoorbeeld Kip van het spit of een nader groot stuk vlees. Tussen de middag serveer ik hem gerust als lunch. Lekker op een pistoletje, of maak er een tosti van! Als borrelhapje doet deze salade het ook erg goed, desnoods met wat extra wat plakken Parma Ham of salami erbij. Zo wordt het toch een klein beetje een Italiaanse anti-pasti lunch of borrel.


Recept voor Caprese Salade met tomaat en mozzarella:

Print

Recept: Caprese salade met tomaat en mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Caprese salade is een van mijn favoriete salades uit de Italiaanse keuken. Deze salade bestaat simpelweg uit plakjes tomaat en mozzarella en het is een geliefd bijgerecht van velen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2-4 personen
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 2 eetlepels pijnboompitten,
  • 2-3  roma- of trostomaten,
  • 2 bolletjes mozzarella,
  • 75 gram rucola,
  • 8 blaadjes basilicum,
  • peper, zout,
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie,
  • 2-3 theelepels balsamicoazijn.

Instructions

  1. Verhit een koekenpan en kleur hier de pijnboompitten lichtbruin, zet daarna apart.
  2. Snijd de tomaat in dikke plakken, en snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  3. Leg een hoopje rucola op een bord en verdeel de tomaat en mozzarella hier dakpansgewijs over.
  4. Knip of hak de basilicum in stukken en verdeel over de salade. Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met de olijfolie en balsamico. Garneer met de pijnboompitten.

Buon appetito!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

21 uur ago

Kippenlevertjes met pasta

Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…

2 dagen ago

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

4 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

5 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

1 week ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago