Salade recepten

Caprese salade met tomaat en mozzarella

De Caprese salade is een van mijn favoriete salades uit de Italiaanse keuken. Deze salade bestaat simpelweg uit plakjes tomaat en mozzarella en het is een geliefd bijgerecht van velen!

Wat is een Caprese salade?

k serveer de Caprese salade eigenlijk bijna altijd op een bedje van rucola sla, want zo voeg je net even wat meer groenten toe aan dit gerecht. Deze drievoud van rood, wit en groen verwijst namelijk naar de ‘tricolore’ en kleuren van de Italiaanse vlag van Italië! Deze tomaat/mozzarella salade is heel eenvoudig te maken en geschikt voor vegetariërs.  Maar ook ideaal voor een balans of detox dag! Wist je dat een caprese salade met burrata ook een aanrader is?

Waar serveer je caprese salade bij?

‘s avonds serveren bij deze caprese salade als bijgerecht voor bijvoorbeeld Kip van het spit of een nader groot stuk vlees. Tussen de middag serveer ik hem gerust als lunch. Lekker op een pistoletje, of maak er een tosti van! Als borrelhapje doet deze salade het ook erg goed, desnoods met wat extra wat plakken Parma Ham of salami erbij. Zo wordt het toch een klein beetje een Italiaanse anti-pasti lunch of borrel.


Recept voor Caprese Salade met tomaat en mozzarella:

Print

Recept: Caprese salade met tomaat en mozzarella

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

De Caprese salade is een van mijn favoriete salades uit de Italiaanse keuken. Deze salade bestaat simpelweg uit plakjes tomaat en mozzarella en het is een geliefd bijgerecht van velen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 24 personen 1x
  • Category: bijgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 eetlepels pijnboompitten,
  • 23  roma- of trostomaten,
  • 2 bolletjes mozzarella,
  • 75 gram rucola,
  • 8 blaadjes basilicum,
  • peper, zout,
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie,
  • 23 theelepels balsamicoazijn.

Instructions

  1. Verhit een koekenpan en kleur hier de pijnboompitten lichtbruin, zet daarna apart.
  2. Snijd de tomaat in dikke plakken, en snijd de mozzarella in dunne plakjes.
  3. Leg een hoopje rucola op een bord en verdeel de tomaat en mozzarella hier dakpansgewijs over.
  4. Knip of hak de basilicum in stukken en verdeel over de salade. Breng op smaak met zout en peper, en besprenkel met de olijfolie en balsamico. Garneer met de pijnboompitten.

Buon appetito!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Kweeperenjam maken

Het perenseizoen begint elk jaar in de herfst dus rond september. Maar naast de conventionele…

3 dagen ago

20x recepten voor Halloween (ontbijt, lunch of diner)

Binnenkort is het zover: Halloween!  Dit is toch wel een van mijn favoriete feestjes, want dan…

4 dagen ago

Gebakken vleermuizen vleugels

Op zoek naar een lekkere vlezig borrelhapje voor Halloween? Deze krokant gebakken vleermuizen vleugels zijn…

6 dagen ago

Gevulde Paprika’s voor Halloween

Dit recept is een lekker hartige gerecht dat hoort bij een avondje halloween vieren. Deze…

1 week ago

Gezonde Halloween Snacks (video)

Bij Halloween denk je al gauw aan zoete snacks en spooky taarten! Maar met deze…

1 week ago

Chocolade Kikkers voor de Harry Potter fans

Ga jij een Harry Potter Film Marathon houden? Dan serveer je hier uiteraard ook de…

2 weken ago