Tijdens de lunch genieten wij graag van een goed belegde boterham. Dit broodje met mortadella & burrata is op en top Italiaans en past perfect in de Italiaanse themaweek op de site. Het is zo’n broodje dat je gerust in een deli of trattoria op de kaart terug zal vinden en de wederom blijkt: mortadella & burrata zijn ‘migliori amici’ ofwel beste vrienden van elkaar!
Een van mijn favoriete pizza recepten is de Sicilaanse pizza met mortadella, burrata en pistachenoten. Een gouden combinatie die het uitaard ook uitstekend doet op een broodje zoals ciabatta, focaccia of schiacciata. Ik gebruikte afbak kaiserbroodjes voor het maken van dit broodje mortadella & burrata en smeerde deze in met zelfgemaakte pistache notenpasta maar een groene basilicum pesto kan ook. Hoe dan ook, geniet er heerlijk van en laat me weten wat je van dit broodje vindt!
Mortadella is een hele grote Italiaanse worst van varkensvlees die tot flinter dunne plakjes vleeswaren wordt gesneden. Kenmerkend is de zachte roze kleur met grote witte vlekjes. Mortadella bevat namelijk minstens 15% aan blokjes varkensvet. De worst uit Bologna is verhit geweest en kun je na het aansnijden dan ook meteen zo oppeuzelen. Het is niet voor niets een zeer geliefde worst voor op brood maar ook op de pizza en dat komt door de zachte smaak. Hij past dus perfect in dit broodje Mortadella & Burrata.
Naast dit verrukkelijk broodje mortadella & burrata vind je nog veel meer lekkere Italiaanse broodjes recepten voor de lunch terug op de site. Probeer ook eens:
Dit broodje mortadella & Burrata is een heerlijke Italiaanse lunch of take away. Combineer met pistachenoten en eventueel balscamico. Je kunt deze geweldige combinatie serveren op ciabatta, focaccia of schiacciata, maar simpelweg op een kaiserbroodje kan ook. Als het brood maar een beetje steviger is een bite heeft.
Eet smakelijk!
Zelf pistache pasta maken
voor dit recept kun je pistache pasta uit een potje gebruiken (let wel – liever niet de gezoete versie) maar je kunt dit ook zelf maken. Check hier de basis voor zelf notenpasta maken en leg een potje voor dit soort recepten aan in je voorraadkast.
Zoet vs Hartig
dit broodje Mortadella & Burrata heeft een tikkeltje zoete smaak door de balsamico creme en pistachenoten. Wil je een meer hartige twist roer dan gelijke delen pistache pasta en groene basilicum pesto los in een kommetje en bestrijk hiermee het broodje. Laat de balsamico dan achterwege en beleg met extra rucola sla. Enjoy!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…