Lunch recepten

Broodje met Mortadella & Burrata

Tijdens de lunch genieten wij graag van een goed belegde boterham. Dit broodje met mortadella & burrata is op en top Italiaans en past perfect in de Italiaanse themaweek op de site. Het is zo’n broodje dat je gerust in een deli of trattoria op de kaart terug zal vinden en de wederom blijkt: mortadella & burrata zijn ‘migliori amici’ ofwel beste vrienden van elkaar!

Zelf een broodje met mortadella & burrata maken

Een van mijn favoriete pizza recepten is de Sicilaanse pizza met mortadella, burrata en pistachenoten. Een gouden combinatie die het uitaard ook uitstekend doet op een broodje zoals ciabatta, focaccia of schiacciata. Ik gebruikte afbak kaiserbroodjes voor het maken van dit broodje mortadella & burrata en smeerde deze in met zelfgemaakte pistache notenpasta maar een groene basilicum pesto kan ook. Hoe dan ook, geniet er heerlijk van en laat me weten wat je van dit broodje vindt!

Wat is Mortadella?

Mortadella is een hele grote Italiaanse worst van varkensvlees die tot flinter dunne plakjes vleeswaren wordt gesneden. Kenmerkend is de zachte roze kleur met grote witte vlekjes. Mortadella bevat namelijk minstens 15% aan blokjes varkensvet. De worst uit Bologna is verhit geweest en kun je na het aansnijden dan ook meteen zo oppeuzelen. Het is niet voor niets een zeer geliefde worst voor op brood maar ook op de pizza en dat komt door de zachte smaak. Hij past dus perfect in dit broodje Mortadella & Burrata.

Nog meer heerlijke ‘broodjes’ recepten voor de lunch

Naast dit verrukkelijk broodje mortadella & burrata vind je nog veel meer lekkere Italiaanse broodjes recepten voor de lunch terug op de site. Probeer ook eens:


Print

Broodje Mortadella & Burrata

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit broodje mortadella & Burrata is een heerlijke Italiaanse lunch of take away. Combineer met pistachenoten en eventueel balscamico. Je kunt deze geweldige combinatie serveren op ciabatta, focaccia of schiacciata, maar simpelweg op een kaiserbroodje kan ook. Als het brood maar een beetje steviger is een bite heeft.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 flinke eetlepel pistachepasta (zie notes)
  • 1 (kaiser) broodje
  • 50 gram mortadella
  • ½ bolletje burrata
  • balsamico creme (of gebruik balsamico azijn of )
  • verse basilicum
  • peper & zout

Instructions

  1. Indien je brood nog afgebakken dient te worden verwarm dan de oven voor en bak deze volgens de instructies.
  2. Snijd het broodje overlangs door en besmeer de onderste helft met de pistachepasta.
  3. Verdeel hier de mortadella overheen en leg de gehalveerde burrata er bovenop. Eventueel scheur je deze met je handen of een vork nog wat meer uit.
  4. Druppel de balsamico creme over de kaas en breng op smaak met zout en peper.
  5. Top het broodje af met een paar blaadjes basilicum en eventueel wat extra pistachenoten. Serveer direct.

Eet smakelijk!

Notes

Zelf pistache pasta maken

voor dit recept kun je pistache pasta uit een potje gebruiken (let wel – liever niet de gezoete versie) maar je kunt dit ook zelf maken. Check hier de basis voor zelf notenpasta maken en leg een potje voor dit soort recepten aan in je voorraadkast.

 

Zoet vs Hartig

dit broodje Mortadella & Burrata heeft een tikkeltje zoete smaak door de balsamico creme en pistachenoten. Wil je een meer hartige twist roer dan gelijke delen pistache pasta en groene basilicum pesto los in een kommetje en bestrijk hiermee het broodje. Laat de balsamico dan achterwege en beleg met extra rucola sla. Enjoy!


Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte…

14 uur ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

4 dagen ago

Soto Madura (Indonesische soep met rundvlees)

Nu de dagen weer kouder aan het worden zijn, staan bij ons de maaltijdsoepen weer…

5 dagen ago

Matcha Latte maken

Social media staat bol met hippe jonge dames die sippen van een groen drankje in…

7 dagen ago

Vegetarische Pasta met pompoen en boerenkool

De Meatless Monday van vandaag staat volop in het teken van het najaar: een vegetarische…

1 week ago

Proteine IJskoffie maken

Je kunt vandaag de dag heerlijke voorverpakte proteine drankjes met een shotje koffie kunt vinden…

2 weken ago