De dagen worden alweer korter en het is behoorlijk koud en donker als ik weer uit mijn werk kom. Dit is de tijd van het jaar om lekker te gaan bakken, stoven en sudderen. En dan maak ik graag deze Boeuf Bourguignon, oftewel stoofvlees met wijn! Een van mijn ultieme favoriete recepten voor dit najaar!
Dit jaar heb ik een hele mooie samenwerking met BK Cookware. Een Nederlands pannenmerk dat prachtige en functionele pannen maakt. Zij stuurden mij onlangs een hele mooie BK Bourgogne braadpan toe en, zeker gezien de naam, kon ik niet wachten om hier mijn Boeuf Bourgignon in klaar te gaan maken! In de Bourgogne pannenserie staat traditie en vakmanschap voorop! Deze gietijzeren braadpannen houden de warmte lang vast en dat maakt ze ideaal voor stoven en sudderen. Je runderlappen worden daar zo tedermals van. Maar ook voor het bakken van gehaktballen of een grote pan pastasaus zijn deze (ruime) pannen ideaal! Daarnaast is de BK Bourgogne braadserie uitermate geschikt voor koken en stoven op inductie en daar wordt deze dame alleen maar blij van!
De gietijzeren BK Bourgogne braadpannen komen in 4 maten: 20 cm, 24 cm, 28 cm en 32 cm doorsnede. Er zijn ook kleine porseleinen cocottes verkrijgbaar van 10 cm doorsnede. Daarnaast zijn de pannen leverbaar in 8 toffe kleuren: Chili Red, Dusky Pink, Sunny Yellow, Royal Blue, Aqua Blue, Olive Green, Jet Black en Pitch Black (die heb ik !). En om het helemaal compleet te maken kun je ook een extra dekselknop in zilver en goudkleur bestellen. Zo is er voor iedereen wel een favoriet samen te stellen en dit is echt mijn foodie tip voor onder de kerstboom dit jaar! Met de onverwoestbare BK Bourgogne braadpan ga je namelijk nog vele jaren plezier beleven en maak je er dus onder andere een overheerlijke Boeuf Bourgignon in klaar!
Extra leuk: deze week bestel je de BK Bourgogne pannen met gratis cocottes (t/m 8 november 2020) of bestel volgende week met 20% korting!! Ga naar de webwinkel van BK Cookware!
In het najaar en winterseizoen gaan we natuurlijk voor hartverwarmende recepten op tafel. Zoals deze Boeuf bourguignon, een ware klassieker uit de Franse keuken. Want wie houdt er nou niet van overheerlijke runderlappen stoofvlees met een flinke scheut rode wijn?? Zet hem ‘s middag alvast op het vuur, om lekker uren lang te laten sudderen. Of doe net als ik: zet hem de avond ervoor vast op het vuur en geniet er gewoon de volgende (werk)dag van. Meestal is zo’n stoofschotel een dag later namelijk nog veel lekkerder! Heb jij al een goede braadpan in huis? Of zet je er nu meteen eentje op je wensenlijstje? 🙂
Ben je grote fan van stoofschotels met vlees, net als deze boeuf Bourgignon? Check hier dan nog meer stoofvlees recepten op een rijtje!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Dit is het ultieme recept voor Boeuf Bourguignon, ofwel stoofvlees met rode wijn de Bourgogne! Een van mijn favorieten voor deze winter! Heerlijk doorregen runderlappen met uien, winterpeen, champignons en een goede dosis rode wijn. Die Fransen weten wel wat lekker is!
Voor de ‘beurre manie’:
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Boeuf Bourgignon stoofvlees met rode wijn wilt gaan maken!
Dit artikel betreft een samenwerking met BK Cookware. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
That's it! Ik moet ook een keertje aan de slowcooker!
Ik zou inderdaad ook mijn normale pannen niet onbeheerd achter kunnen laten, dus moet er binnenkort toch maar eens aan gaan geloven!
Bedankt voor de tip!
Ohh, dat moeten wij hier ook maar eens gaan proberen dan :-)
Hi Janine,
dat kan zeker, maar dan heb ik een nog lekkerder alternatief voor je in petto, namelijk Coq au Vin, oftewel stoofkip met wijn.
In het nieuwe jaar komt die zeker online!
Bedankt voor je tips Gerard. Zowel bij het koken en gramaticaal ;-)