Smoothie Recepten

Boerenkool smoothie met blauwe bessen

Begin de dag met een hand voor groente en fruit en je bent lekker gezond bezig! Deze boerenkool smoothie met blauwe bessen voorziet je lijf van lekker veel vitamines, vezels en mineralen en is perfect als ontbijt, lunch, eiwitshake na het sporten en meer. Je kunt er voor kiezen om verse groenten en fruit te gebruiken of voor de (vaak goedkopere) diepvries variant te gaan.

De Amerikaanse ‘Kale’ hype

Boerenkool is bij velen natuurlijk bekend als een echte Hollandse wintergroente die we graag als stamppot eten. Rauwe boerenkool als bijvoorbeeld een salade of drankje is dan weer iets dat ik heb opgepikt tijdens mijn rondreis in Amerika. Met name in California kwamen we overal ‘ Kale‘  oftewel: boerenkool tegen op de menukaarten. In Amerika een veelgebruikte groente die in juices, smoothies, salades en soepen, maar ook gefrituurd als chips! Niet zo vreemd dat we dus ook binnen een paar jaar in Nederland grote fan werden van de ‘ Kale ‘  als echte powerfood! Deze boerenkool smoothie is dan ook een van mijn favoriete recepten om ermee te maken.

Vers vs diepvries – online diëtist Jonathan Klaassen schreef een artikel op deze site of verse groenten of diepvries of blik gezonder is. Lees het artikel hier terug.

Rauwe Boerenkool smoothie als ontbijt

Wist je dat boerenkool meer vitamine C bevat dan een sinaasappel? Daarnaast bevat het ook vitamine A, wat goed is voor een mooie huid en goede ogen en met een flinke hoeveelheid vitamine K dat zorg voor sterke botten. Serveer je rauwe boerenkool smoothie met blauwe bessen als ontbijt en je hebt een glas vol powerfood en antioxidanten! Of voeg lekker een schep eiwitpoeder toe en drink hem als eiwitrijke oppepper of vervangende lunch na het sporten! Voor de liefhebbers heb ik dan ook nog veel meer lekkere (hartige) recepten met boerenkool want deze gezonde groenten mag je lekker vaak op het menu zetten.


Print

Recept: Boerenkool smoothie met blauwe bessen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Een power smoothie voor het ontbijt! Deze boerenkool smoothie bevat veel vitamine C en calcium. Heerlijk op smaak brengen met blauwe bessen voor nog meer vitamines.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 5 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Smoothies
  • Method: blenden
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • ½ rijpe avocado (ca 50 gram)
  • 100 gram boerenkool (vers of diepvries)
  • 100 gram blauwe bessen
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 scoop eiwitpoeder (optioneel)
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 1 eetlepel amandelpasta
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Bereidingstijd: 5 minuten.

Extra: 

  • Blender (of gebruik een hoge kan + staafmixer)

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten voor deze boerenkool smoothie in een blender of mix in een hoge kan met een staafmixer.
  2. Voeg desnoods wat extra water toe tot je een dikte hebt dit jij persoonlijk lekker vind (of door je rietje past 🙂 Serveer de boerenkool smoothie met blauwe bessen direct.
  3. Als je groente en fruit uit de vriezer gebruikt hoef je deze niet vooraf te ontdooien. Het maakt je smoothie lekker koel, maar zorgt er ook voor dat je de smoothie bijvoorbeeld mee kunt nemen naar je werk of sportschool en dus later te nuttigen.

Eet smakelijk!

Notes

Variatietips:

  • vervang de avocado door bijvoorbeeld banaan of mango voor een meer zoete smaak!
  • Vervang de boerenkool gerust eens door spinazie of kropsla.
  • Voeg ook gerust andere smaakmakers toe, zoals verse munt, gember, pumpkin spice, honing etc.
Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi,
    ik heb het net gemaakt. Als je avocado gebruikt en alleen 1 handje bessen dan overheerst boerenkool. Met extra handje bessen, en 1 kiwi was het perfect ! :) met mango zou ik het niet doen die is zoeter. Anders is het echt lekker smoothie.
    Bedankt voor recept.

Recent Posts

Pumpkin Pancakes

Het is het seizoen van de pompoen dus wij sluiten deze week af met een…

20 uur ago

Komkommer Salade met Gerookte Zalm en Roomkaas

Kun je momenteel geen komkommers meer in de schappen vinden? Deze zomer gaan de komkommer…

2 dagen ago

Iers Sodabrood

Op 17 Maart is het St. Patricks Day en als er een gerecht is dat…

4 dagen ago

Aziatische salade met tofu en zoete aardappel

Voor de Meatless Monday van vandaag werd ik geïnspireerd door de Aziatische keuken. Ik maakte…

5 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

1 week ago

Soto Madura (Indonesische soep met rundvlees)

Nu de dagen weer kouder aan het worden zijn, staan bij ons de maaltijdsoepen weer…

1 week ago