Travel

Reisblog West USA – Dag 9: Zion NP & Las Vegas

Deze dag moeten we weer vroeg op, want we willen nog een bezoek aan Zion NP brengen alvorens naar Las Vegas te rijden. We verheugen ons er eerlijk gezegd wel op om weer lekker onder de mensen te zijn. Want hoe prachtig de Nationale Parken ook zijn, je bent mijlen ver van de grote steden, zover is duidelijk.

We verlaten ons hotel in Bryce Canyon City en rijden nog een stuk door Dixie Forrest NP, met zijn vele dennen bomen. Het heeft wel iets moois om wakker te worden in een omgeving als dit en ik ben dan ook benieuwd in hoeverre Zion NP ons nog kan verrassen na al het moois dat wij tot nu toe hebben gezien.

Per shuttlebus door Zion NP

Wat je moet weten is dat er zo’n driekwart van het jaar geen auto’s toegestaan zijn in Zion NP. De parkomgeving is zeer fragiel en de auto’s brengen teveel schade aan aan de natuur. Met je eigen auto naar binnen mag dus alleen in de rustige wintermaanden, of als je er een campinggast bent, want dan krijg je hier een speciale permit voor. Het is de bedoeling om je auto voor de ingang van het park te parkeren en vervolgens een shuttlebus vanaf het Visitor’s Centrum te pakken. Er zijn totaal 9 stops die deze Shuttlebussen maken, dus plekken genoeg om uit te stappen en mooie dingen te gaan zien in Zion NP. Oh en de bussen hebben geen airco, maar ARKO (alle ramen kunnen open..)..

Het stadje Springdale

Omdat er bij het ingang van het park slechts een beperkt aantal parkeerplaatsen zijn, is het advies om te parkeren in het stadje nabije stadje Springdale. Op en naast de hoofdweg zijn er diverse gratis parkeerplekken voor je auto, en vind je diverse opstapplaatsen voor shuttlebussen naar het Visitor Centrum van Zion NP. (Over het algemeen is het zo klein dat je het zelfs kunt lopen) In Springdale zijn geen openbare toiletten, maar ga je wat eten of drinken bij een van de barretjes of restaurants, dan mag je als klant daar wel gebruik maken van het toilet. In Zion NP zijn echter wel toiletten te vinden.

Lunchen bij Whiptail Grill

Wij maken daarom ook een tussenstop bij de Whiptail Grill en genieten hier tevens van een heerlijke Mexicaans-Amerikaanse lunch. Ik ga voor een heerlijke burrito uit de oven met kipfilet, een pittige salade en zwarte bonen. Dylan gaat echter voor de heerlijk gemarineerde baby back ribs (krabbetjes) en hier drinken wij een echte Iced Tea bij, die ook echt naar thee proeft. Echt een aanrader en op het terras kun je ook heerlijk uit de zon zitten! Hiermee hebben we een goede basis gelegd om Zion NP te gaan verkennen.

Weeping Rock

We komen er gauw genoeg achter dat Zion toch wel anders is dan de andere parken die wij bezocht hebben. Hou je van water, dan zit je hier aan het juiste adres. Door het park stroomt namelijk de Virgin River, en er zijn verschillende watervalletjes te vinden. We pakken de shuttle bussen naar boven en stappen uit bij halte Weeping Rock. Hiervandaan lopen er maar liefst 3 trails het park in. Wij besluit om de korte, maar stevige klim naar The Weeping Rock te nemen (na het bruggetje naar links) en komen uit bij een inkeping in de rotswand. Langs de wand ‘ regent’ het als het ware naar beneden, en is het net alsof de berg aan het huilen is. Het is echter een prachtig spektakel, en een mooie plek om even tot rust te komen of te mediteren.

Angels Landing

 (Bron Foto: TripColor.com)

Het dak van Zion NP is zo hoog in de lucht dat de engelen hier letterlijk neer kunnen strijken. Ben je een gedurfde hiker, dan maak je natuurlijk die steile klim omhoog naar ‘Angels Landing’. Met niets meer dan een ketting die langs te rotswand loopt, moet je goed uitkijken waar je hier je voeten neerzet. Het lijkt mij fantastisch, maar de klim naar Angels Landing wordt je afgeraden als je (net als ik) hoogtevrees hebt. Ook al verliep mijn helicoptervlucht in de Grand Canyon heel goed, durfde ik deze trail toch niet aan . Mocht een van jullie de trail wel doen of reeds gedaan hebben, dan hoor ik graag wat je er van vond! Want wie weet schraap ik in de toekomst alsnog mijn moed bij elkaar.

Wandelen door de Narrows

Tot slot wil ik adviseren om ook te stoppen bij Temple of Sunwava. Dit is de laastste shuttle stop en brengt je dichtbij de Virgin River. Heerlijk om even te pootje baden in de rivier, zeker op een warme dag als vandaag. Maar het is ook meteen het vertrekpunt van een van de langste trails in Zion NP: namelijk wandelen door de ‘Narrows’:

(bron foto: Panoramio.com)

Een wandeling door de Narrow is een prachtig stuk langs EN door de rivier, maar helaas een trail die ruim 8 uur duurt! Wij hebben hem dus niet kunnen maken op deze dag, maar wij willen hem zeker alsnog een keer gaan doen als wij weer terug naar Las Vegas gaan. Gelukkig kun je in Zion NP ook overnachten, dus dat biedt een oplossing voor de stoere hikers die deze (dag)trip wel willen maken.

Slapen in the Signature at MGM Grand.

Inmiddels loopt de middag ook weer ten einde en wordt het tijd om de reis voort te zetten naar Las Vegas! We moeten immers nog een aantal uren omrijden omdat de snelweg I15 afgesloten is. Eenmaal aangekomen in Las Vegas verblijven wij in een ruim appartement in een van de drie torens van The Signature, die onderdeel zijn van het MGM Grand. Ook al zitten wij lekker rustig en afgescheiden van het MGM, kunnen wij wel gebruik maken van alle faciliteiten in de torens en bij het MGM Grand. Maar denk aan een eigen (rustiger) zwembar en geen rij bij onze eigen valet parking. (bij MGM heb ik ruim een half uur in de rij gestaan)

Vegas by Night

Tijd om naar buiten te gaan en een blik op Las Vegas by night te werpen. Naast de neonlichten is de stad een aaneenschakeling van auto’s en taxi’s. Vette auto’s en dikke beats uit speakerboxen. En bijna iedereen is gekleed alsof er een vrijgezellenparty wordt gehouden. Oftwel te korte jurkjes en te hoge hakken. Voor het eerst in mijn leven voelde ik mij ‘ underdressed’ . Ik liep dan nog ook in mijn korte spijkerbroek en sportschoenen, maar de toon was gezet.

Clubben in Las Vegas

Wij eten rond middernacht een portie Aziatisch noodles in de foodcourt van het MGM Grand en kleden ons vervolgens ook om in een party-outfit. We gaan namelijk een avondje stappen in Haze Nightclub bij de Aria hotel. Als je in Las Vegas bent moet je zeker een bezoek brengen aan een van de nachtclubs. Elk groot hotel heeft zeker een nachtclub\discotheek en trekken dan ook vaak Internationale DJ’s aan voor een avondje draaien. Maar vergeet zeker niet je portemonnee te trekken. Entree kost gerust 50 euro (voor mannen) en zelfs meer als bijvoorbeeld Tiesto of Martin Garrix langs komt. Maar zitten in da club is er niet bij. Je mag niet zomaar op de banken gaan neerploffen, want je moet een ‘tafel’ bestellen. En die kosten wat, denk aan 6 flessen wodka inclusief voor een party of 4. Wij hebben ons prima vermaakt en genoten van de beats en show, dit is echt een stad waar het feesten tot in de late (of liever vroege) uurtjes door kan gaan.

p.s. je kunt hier de volledige  Park Map van  Zion NP bekijken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

5 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

6 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

7 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago