Door Muna Hajibaana – Wil jij de dag beginnen met een verantwoord ontbijt dat low carb, paleo, glutenvrij en vegan is? Deze bloemkool N’Oatmeal is een heerlijk alternatief voor een havermoutpap en gaat jouw nieuwe favoriet worden! Heerlijk met gebakken appeltjes!

All day brunch

Heej allemaal! Muna van @tothemoen hier met een lekkere gastblog tijdens Betty’s zwangerschapsverlof. Ik ben gek op bloemkool, koffie en ontbijtjes. Het liefst eet ik de hele dag door havermout bowls, pancakes en avocado toast met gepocheerde eitjes!! All day Brunch daar ga ik voor! Mijn passie voor eten is de reden dat ik 1,5 jaar geleden begonnen ben met het delen van makkelijke en gezonde recepten op Instagram en deze bloemkool N’Oatmeal is er daar een van! In de volksmond wordt havermoutpap zonder havermout namelijk een n’oatmeal genoemd. Mocht je een keto dieet volgen dan is deze keto ontbijtpap met zaden ook een aanrader!

Low carb Bloemkool N’oatmeal pap

Volg mij op mijn Instagram account @tothemoen en ik laat je zien dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn. Voor gezonde maaltijden heb je geen lange ingrediënten lijst nodig en met bloemkool kan je meer dan alleen in water koken! ! Op Betty’s Kitchen deel ik vandaag een van Betty’s en mijn persoonlijke favoriete groente namelijk BLOEMKOOL! Bloemkool is een veelzijdige groente en omdat deze neutraal van smaak is, en daardoor is hij de perfecte groente om in veel verschillende gerechten te verwerken. Zo dus ook deze bloemkool N’Oatmeal  of ‘pap’ die tevens low carb, paleo, glutenvrij en vegan is.

Nog meer recepten met bloemkool

Ben je op zoek naar nog meer recepten met bloemkool? Probeer ook een van deze:


Print

Recept: Bloemkool N’Oatmeal

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil jij de dag beginnen met een verantwoord ontbijt dat low carb, paleo, glutenvrij en vegan is? Deze bloemkool N’Oatmeal is een heerlijk alternatief voor een havermoutpap en is heerlijk met gebakken appeltjes!

  • Author: Muna Hajibaana van ToTheMoon
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 1 persoon
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Low carbs

Ingredients

  • 250 gr bloemkoolrijst *
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel (suikervrije) vanille extract,
  • Flink snufje zout

Toppings:

  • Zaden en pitten (Keto proof!)
  • Suiker vrije granola
  • Yoghurt
  • Gebakken appel
  • Pindakaas (keto proof!)

Instructions

  1. Stop de bloemkool rijst in een steelpannetje en overgiet met de amandelmelk. Breng op smaak met de kaneel, vanille en zout.
  2. Kook het geheel 10 min door op medium vuur, tot de bloemkoolrijst gaar is.
  3. Mocht je een gladde pap willen dan kan je deze met staafmixer glad pureren
  4. Top de bloemkoolpap af met met je favoriete crunchy toppings voor een lekkere bite en serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

* Wil je zelf bloemkool rijst maken? Maak dan 250 gram bloemkool schoon en snijd in roosjes. Stop in een foodprocessor en ‘pulseer’ deze tot je een grove korrel bloemkool rijst hebt. Je kunt deze afgedekt ook 1-2 dagen in de koelkast bewaren.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze bloemkool n’oatmeal wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

FRANKRIJK Weekmenu

We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…

2 dagen ago

Stokbrood met chocolade (Le Goûter)

Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…

5 dagen ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

1 week ago

THAILAND weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…

1 week ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago

Koken met de Airfryer: écht gezonder of vooral handig?

De airfryer: dat kekke keukenapparaat dat belooft alles krokant én gezond te maken. Geen geknoei…

2 weken ago