Ontbijt Recepten

Bananen Pannenkoekjes (glutenvrij)

Ik kan geen genoeg krijgen van bananen en de laatste tijd ben ik ook aan het ontbijten geslagen met bananen pannenkoekjes en verse aardbeien. Het past immers goed bij het zomerse aardbeien seizoen, en de bananen pannenkoekjes zijn heerlijk vullend. Zo kom ik wel aan mijn twee stuks fruit per dag!

Hoe maak je bananen pannenkoekjes?

Het recept is super simpel, en bestaat voornamelijk uit banaan en ei. Je kunt het dus ook meer zien als een omelet met banaan :-)Maar om ze toch wat meer als pannenkoekjes te laten proeven voeg ik nog wat extra’s toe. Lijnzaad zit boordenvol Omega 3 vetzuren en daarbij ook nog eens een glutenvrij meelsoort voor mijn gevoelige buikje. Die twee samen geven ook binding geeft aan je pannenkoekjes. Ga lekker genieten van perfecte, gezonde en glutenvrije pannenkoekjes voor een lekkere start van de dag!

Nog meer lekkere ‘pannenkoekjes’ recepten om van te smullen (niet glutenvrij)

Smaken deze bananen pannenkoekjes naar meer? probeer dan ook eens een van deze andere lekkere pannenkoekjes recepten:


Print

Recept: Bananen Pannenkoekjes (glutenvrij)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor lekkere glutenvrije bananen pannenkoekjes met boekweitmeel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 23 stuks (1 persoon) 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Nederlandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

  • 1 middelgrote banaan
  • 1 groot ei (L)
  • 1 eetlepel boekweitmeel (of ander GV meel)
  • 1 theelepel (gebroken) lijnzaad
  • 1 theelepeltje gemalen kaneel
  • olijfolie of kokosvet om in te bakken

Voor erbij (suggesties):

  • flinke lepel kwark of yoghurt
  • wat vers fruit om mee te garneren
  • gehakte noten
  • honing

Instructions

  • Optie 1) Pel de banaan, breek in stukken en voeg samen met het ei in de foodprocessor. Voeg hierna de lijnzaad, boekweitmeel en kaneel toe en pureer alles door elkaar.
  • Optie 2) Pel de banaan en prak deze met een vork helemaal fijn. Kluts hier een ei doorheen, en roer vervolgens de lijnzaad, boekweitmeel  en kaneel door heen.

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep hier 2-3 hoopjes beslag in. Je kunt in een grote koekenpan ook 1 grote pannenkoek maken. Bak de bananenpannenkoekjes aan weerszijden totdat deze gaar zijn. (bij mij duurt dat 2 minuten per kant).
  • Laat de bananenpannenkoekjes op een bord glijden en serveer met wat vers fruit en eventueel was extra (kokosbloesem)suiker of honing.

eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Burgers met chili-uien jam

Het weekend staat alweer voor de deur en ik heb een heerlijk comfort food gerecht…

1 dag ago

Pasta ‘Datterini’ met burrata

De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een…

2 dagen ago

Chinese rundvlees soep met noodles

Dit is een verrukkelijk recept voor een homemade Chinese rundvlees soep met noodles. De runderbouillon…

4 dagen ago

Gevulde avocado’s met quinoa (video)

We hebben een heerlijke makkelijke kookvideo voor je in petto vandaag! Schuif deze gevulde avocado's…

5 dagen ago

‘Dikkertjes’ maken (drie-in-de-pan)

Velen zijn dol op pannenkoekjes of pancakes voor het ontbijt of zelfs de lunch. Maar…

1 week ago

20x Asperge recepten

Dit is het seizoen om volop te genieten van het 'Witte Goud'! Dus verzamelde ik…

1 week ago