Ontbijt Recepten

Bananen Pannenkoekjes (glutenvrij)

Ik kan geen genoeg krijgen van bananen en de laatste tijd ben ik ook aan het ontbijten geslagen met bananen pannenkoekjes en verse aardbeien. Het past immers goed bij het zomerse aardbeien seizoen, en de bananen pannenkoekjes zijn heerlijk vullend. Zo kom ik wel aan mijn twee stuks fruit per dag!

Hoe maak je bananen pannenkoekjes?

Het recept is super simpel, en bestaat voornamelijk uit banaan en ei. Je kunt het dus ook meer zien als een omelet met banaan :-)Maar om ze toch wat meer als pannenkoekjes te laten proeven voeg ik nog wat extra’s toe. Lijnzaad zit boordenvol Omega 3 vetzuren en daarbij ook nog eens een glutenvrij meelsoort voor mijn gevoelige buikje. Die twee samen geven ook binding geeft aan je pannenkoekjes. Ga lekker genieten van perfecte, gezonde en glutenvrije pannenkoekjes voor een lekkere start van de dag!

Nog meer lekkere ‘pannenkoekjes’ recepten om van te smullen (niet glutenvrij)

Smaken deze bananen pannenkoekjes naar meer? probeer dan ook eens een van deze andere lekkere pannenkoekjes recepten:


Print

Recept: Bananen Pannenkoekjes (glutenvrij)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een recept voor lekkere glutenvrije bananen pannenkoekjes met boekweitmeel.

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 10 minuten
  • Yield: 2 -3 stuks (1 persoon)
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Nederlandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 1 middelgrote banaan
  • 1 groot ei (L)
  • 1 eetlepel boekweitmeel (of ander GV meel)
  • 1 theelepel (gebroken) lijnzaad
  • 1 theelepeltje gemalen kaneel
  • olijfolie of kokosvet om in te bakken

Voor erbij (suggesties):

  • flinke lepel kwark of yoghurt
  • wat vers fruit om mee te garneren
  • gehakte noten
  • honing

Instructions

  • Optie 1) Pel de banaan, breek in stukken en voeg samen met het ei in de foodprocessor. Voeg hierna de lijnzaad, boekweitmeel en kaneel toe en pureer alles door elkaar.
  • Optie 2) Pel de banaan en prak deze met een vork helemaal fijn. Kluts hier een ei doorheen, en roer vervolgens de lijnzaad, boekweitmeel  en kaneel door heen.

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en schep hier 2-3 hoopjes beslag in. Je kunt in een grote koekenpan ook 1 grote pannenkoek maken. Bak de bananenpannenkoekjes aan weerszijden totdat deze gaar zijn. (bij mij duurt dat 2 minuten per kant).
  • Laat de bananenpannenkoekjes op een bord glijden en serveer met wat vers fruit en eventueel was extra (kokosbloesem)suiker of honing.

eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Hotdogs recepten (video)

Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…

3 dagen ago

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

4 dagen ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

6 dagen ago

Granolataart met mango (video)

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola…

1 week ago

Barbacoa Mexicaans stoofvlees

Als taco's met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit…

1 week ago

SPANJE Weekmenu

Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…

2 weken ago