Persoonlijk

Fotodagboek Augustus 2014

‘Aaaaand it’s gone!’ Er is wederom een maand voorbij gevlogen! Misschien is het omdat ik aan het aftellen ben naar de vakantie, (laten we hopen dat die niet zo snel voorbij vliegt,) maar ik zal jullie in vogelvlucht meenemen door de afgelopen maand. Lees mee in het fotodagboek van Augustus 2014:

IJskoffies en Cocktails

Het is immers augustus, en dan vier je natuurlijk de zomer. Helaas is de maand wat regenachtiger geweest dan we gewend zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Op die paar benauwde en warme dagen hebben we heerlijk kunnen genieten van ijskoffie. En uiteraard mochten de zomerse cocktails niet ontbreken.

Koken met aanbiedingen

Tijd voor een nieuwe uitdaging, en dat werd koken op een budget. Gezien het feit dat Dylan 4 jaar heeft gestudeerd, heb ik al de nodig ervaring opgebouwd om creatief te koken met een krappe kas. Gelukkig kun je met weinig geld, en slim shoppen met aanbiedingen, toch nog heel wat lekkers op tafel zetten. Dus ik ben een samenwerking aangegaan met de ‘Koken met aanbiedingen’ app. Hebben jullie deze al gedownload?

Hamburger Breakfast bij Firma Pickles

De afgelopen maand moesten Dylan en ik nog aardig wat dingen regelen en doorspreken voor de vakantie (USA, here we come!) Met als gevolg dat wij de volgende morgen wakker werden met een mega trek in hamburgers. Het was immers zondag, half  twaalf, dus dan geldt een hamburger met frietjes toch als lunch!? Dus wij met de bus naar de stad, en heerlijk ‘gelunched’ bij Firma Pickles. Een geweldige hamburger bar in hartje Utrecht. En ze hebben hier heerlijke rozemarijn frietjes!

Franse ontbijt taferelen

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik een week gezond heb gegeten, dan vind ik dat ik in het weekend wel wat extra’s heb verdiend. Mijn ultieme verwen moment is dan ook een weekend brunch met een croissantje. Gelukkig was het afgelopen maand ook de Franse Week bij de Appie, dus ik kon mijn hart even flink ophalen. Wat zijn jullie favoriete weekend ontbijtjes?

Dylan’s verjaardag

Mijn lieverd is weer een jaartje ouder geworden, dus het werd tijd voor taart, veel taart…  Uiteraard zelfgebakken cheesecake. En van Koopmans had ik de  nieuwe ‘stroopwafel cake’ opgestuurd gekregen. Daar maakte ik een heerlijke stroopwafel-pecan-karameltulband van. (volgens recept van Rutger Bakt). En mijn tante Mieke had nog een grote appeltaart voor Dylan gebakken. Een feestje is gerust 3x taart waard! Daarna zijn we ook nog gaan borrellen bij Stan&Co met onze vriendjes en vriendinnetjes, waarbij iedereen zich verbaasde dat er zo’n leuke en hippe bar in Utrecht bestond. Ons stadsie wordt ook steeds leuker en hipper.

30 minuten bewegen

Ondertussen heb ik het wandelen tijdens de middagpauze weer opgepakt. De afgelopen maanden schoot het er vaak bij in, door de vele regen. Maar zo nu en dan breekt de zon weer door, en dan ga ik actief naar buiten. Ik heb zelfs een paar sneakers en extra sokken op kantoor neergelegd. Dan heb ik ook geen excuus meer als ik op hoge pumps naar mijn werk ga. En ik moet het wandelen er nu zeker in houden, want ik ga in Amerika nog een hoop hiken. Wie van jullie stapt er smiddags nog meer even tussenuit?

Het nieuwe huis inrichten

Door alle drukte zou ik het bijna vergeten, maar wij gaan in het najaar verhuizen naar onze eerste grote mensen huis. De afgelopen maand zijn wij tussendoor ook nog gaan kijken voor de nieuwe badkamer, keuken en inrichting. Het valt mij mee hoe ‘ eens’  Dylan en ik het eindelijk kunnen worden. Meestal hoor je dat stellen hier totaal niet uit kunnen komen. Bij deze alvast een sneak peak qua kleuren voor onze woonkamer  🙂

Hello, Goodbye

Zo vlak voor de vakantie wil iedereen nog even gedag komen zeggen en afscheid nemen. Voor onze zusjes en aanhang hebben wij alvast een pre-souvenir aangeschaft. Deze coca-cola flesjes met ieder zijn eigen naam zijn natuurlijk ontzettend cool en ook wel een beetje typisch Amerikaans. Deze komen van Your Surprise en waren binnen een paar dagen aan huis geleverd!

Tot zo ver de August maand! Vandaag en morgen worden het voor mij vooral de laatste dingen afmaken, sleutels overdragen aan de nieuwe huurder, en de koffers inpakken. En dan gaan wij lekker naar de States. Maar hier gaan jullie nog van alles over teruglezen.  Zijn jullie reeds op vakantie geweest? Of hebben jullie nog vakantieplannen? 

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hallo Betty,
    In een vorig leven, lang geleden, heb ik van een Bosnische vrouw ooit geleerd een 'pita' te bakken. Omdat
    dit, zoals gezegd, toch al geruime tijd geleden was wist ik nog 'zo ongeveer' het recept van de pita... niet dus...die pita mislukte grandioos!

    Mijn ervaring is dus dat een recept, althans een deegrecept, geen groot succes kan worden als je het recept 'zo ongeveer' denkt te weten. Dus ging ik op het Net op zoek naar een PITArecept...
    Pitabroodjes te over, maar geen pita die ik bedoelde, tot ik jouw blog tegenkwam, met niet alleen het recept van de echte Joegoslavische pita, maar ook nog vanallerlei andere recepten en kookdingetjes en weetjes. En je dagboek☆! Enig! Superleuk! Ik ga zeker vaker op je blog komen om te lezen en lekkere tips en recepten te zoeken. Ga zo ( hopelijk) door...!

    Verder wens ik jou en je Dylan een heerlijke tijd in the States. Ik ben benieuwd wat daar voor heerlijks je allemaal gaat inspireren.

    Trouwens, inmiddels heb ik alweer 2 overheerlijke pita's gemaakt!! Thanxs!!
    Hartelijke groet uit limburg,
    Marie-Jeanne Pleket

    • Hallo Marie-Jeanne,

      heel erg bedankt voor jouw lieve berichtje, dit vind ik heel leuk om te horen :-)
      Ik ben blij dat je nu eindelijk aan de slag kunt gaan met de pita en hopelijk kan ik je nog veel meer inspiratie geven! Groetjes Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago