Print

Recept: Baked Oats met Speculoos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Nederlanders zijn dol op speculaas! Voor de liefhebbers combineerde ik Speculoos koekjes en de speculoos pasta samen in een heerlijk havermout ontbijttaartje! Deze baked oats met speculoos wil jij vast ook eens proeven?! Hij bevat wel een beetje suiker, maar kan nog steeds prima als ontbijt!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 2 min.
  • Cook Time: 18 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 1 persoon 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 60 gr havermout
  • 1 el. vanillesuiker *
  • ½ tl. bakpoeder
  • ¼ tl. speculaaskruiden
  • 125 ml. melk
  • 1 el. Speculoos pasta
  • 1 Speculoos biscuitje

Extra:

  • kleine bakvorm 1012 cm
  • bakspray (of boter) om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius (165 hete lucht). Vet de bakvorm in met boter of bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout, vanillesuiker, bakpoeder, speculaaskruiden en melk in de blender en mix helemaal glad. Giet dit in de bakvorm.
  3. Schep de speculoospasta in het midden van de vorm. Giet hier het beslag overheen en plaats in het midden 1 speculoos koekje. Deze zal als het ware op de pasta blijven liggen
  4. Bak vervolgens dit havermouttaartje in de oven gedurende 15 – 18 minuten. Laat de baked oats met speculoos een paar minuten koelen in de vorm voordat je begint op te lepelen!

Eet smakelijk! groetjes, Betty

Notes

*Wil je liever geen vanillesuiker gebruiken? Je kunt ook een theelepel vanille extract toevoegen en als zoetmiddel bijvoorbeeld 1 -2 eetlepels geprakte banaan, appelmoes of zelfs agave siroop gebruiken.