Print

Recept: Baked Oats met Speculoos

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Nederlanders zijn dol op speculaas! Voor de liefhebbers combineerde ik Speculoos koekjes en de speculoos pasta samen in een heerlijk havermout ontbijttaartje! Deze baked oats met speculoos wil jij vast ook eens proeven?! Hij bevat wel een beetje suiker, maar kan nog steeds prima als ontbijt!

Ingredients

Scale
  • 60 gr havermout
  • 2 speculoos biscuits
  • 1 el vanillesuiker
  • ½ tl bakpoeder
  • ¼ tl speculaaskruiden
  • 125 ml melk
  • 1 el speculoos pasta

Extra:

  • kleine bakvorm 1012 cm
  • bakspray (of boter) om in te vetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de bakvorm in met boter of bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout, 1 speculoos koekje, vanillesuiker, bakpoeder, speculaaskruiden en melk in de blender en mix helemaal glad. Giet dit in de bakvorm.
  3. Schep een (flinke) eetlepel speculoospasta in het midden van de vorm. Dek deze vervolgens af met nog 1 speculoos koekje. 
  4. Bak vervolgens dit havermouttaartje in de oven gedurende 15 – 18 minuten. Laat de baked oats met speculoos een paar minuten koelen in de vorm voordat je begint op te lepelen!

Eet smakelijk! groetjes, Betty