Breek de dag, tik een eitje! Voor een supergezond en lekker ontbijtje, maak je namelijk avocado met ei uit de oven. Ziet dit er niet feestelijk uit?

Zelf avocado met ei uit de oven maken

Dit recept voor avocado met ei uit de oven is te gemakkelijk voor woorden, maar ik typ hem toch voor jullie uit. Het is namelijk een welkome afwisseling op het standaard gebakken eitje op de vroege morgen. En het is ook nog eens een gezond, glutenvrij en low carb ontbijt. Dan kun je er nog even wat meer van genieten dus!

Ontbijten met avocado met ei

Avocado met ei  uit de oven is niet alleen heel erg lekker,  maar zit ook boordevol eiwitten en omega 3 vetten. En als je dan voor een lekker skinny en lowcarb ontbijt of lunchgerecht gaat, dan is dit je ideale recept! Lepel je avocado met ei gewoonweg uit met een lepel. (dat is het makkelijkst) en je zult je ochtend beginnen met een verzadigd gevoel. Ik serveer dit gerecht met was frisse en knapperige little gem, om net even wat meer groente binnen te krijgen.

En als je dol bent op de combinatie van avocado met ei, dan moet je ook eens deze quinoa salade met avocado proberen. Ideaal voor de gezonde lunch! Check hier sowieso nog meer Low Carb ontbijt recepten.


Print

Recept: Avocado met ei uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

 Breek de dag, tik een eitje! Voor een supergezond en lekker ontbijtje, maak je namelijk avocado met ei uit de oven. Ziet dit er niet feestelijk uit?Een heerlijk verzadigend ontbijt bestaande uit een avocado met ei uit de oven

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 25 min.
  • Total Time: 25 minuten
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Low Carb Recepten

Ingredients

Scale
  • 2 grote, rijpe avocado’s,
  • 4 kleine eieren (small of Medium),
  • 2 little gem sla,
  • peper & zout,
  • 12 theelepel gedroogde bieslook,
  • Parmezaanse kaas of Pecorino (=schapenkaas).

Extra:

  • oven,
  • bakplaat,
  • bakpapier,
  • rasp,
  • eventueel 3 velletjes keukenpapier.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hete lucht) en bekleed de bakplaat alvast met een stukje bakpapier.
  2. Snijd de avocado’s overlangs en verwijder de pit. Hol de avocado’s eventueel een beetje meer uit, met een lepel, totdat een kommetje ontstaat, die ruim genoeg is voor een eitje.
  3. Leg de avocado’s naast elkaar op de ovenplaat. Vouw het keukenpapier in repen en leg deze tussen de avocado’s. Zet alles strak tegen elkaar, zodat het goed op zijn plek blijft liggen en niet omkiept.
  4. Breek een klein ei in een kommetje, maar probeer svp de dooier intact te houden. Giet het ei voorzichtig in de holt van de avocado. Breng op smaak met zout & peper & bieslook.
  5. Schuif de plaat voorzichtig in de oven en bak de avocado’s gedurende 20 minuten  (of langer) zodat de eieren kunnnen stollen.
  6. Verwijder  de slaladeren van de stronk en spoel goed af onder de koude kraan. Laat goed uitlekken en maak eventueel aan met een klein beetje olijfolie en balsamico.
  7. Haal de avocado met ei uit de oven en serveer twee stuks op een bord met een beetje little gem sla.
  8. Rasp tot slot een beetje Parmezaanse kaas of Pecorino over het gerecht en het uitlepelen kan beginnen.

Tip: avocado met ei uit de oven dient direct opgegeten te worden. Svp niet opnieuw opwarmen in de oven of magnetron.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Caponata – gestoofde aubergines met olijven

Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…

4 dagen ago

20x recepten met burrata

Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…

5 dagen ago

Bonen en paddenstoelen in Teriyaki saus

Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…

7 dagen ago

Croissant Wafel met Pistache Creme

Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…

1 week ago

Thaise Gele Curry met Vis en Bloemkool

Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…

1 week ago