Zo aan het begin van het nieuwe jaar hoor je veel mensen over hun goede voornemens. En zo hoorde ik oo voor het eerst van een 28 dagen detox. Maar hoe werkt detoxen en kun je dan nog wel normaal blijven eten?

We zijn nu inmiddels alweer halverwege het jaar en heb ik besloten om simpelweg te stoppen met een paar hele slechte gewoontes! Ook al vind ik het soms zooo lekker, betekent dat vaak dat het zooo niet goed voor me is. Ik heb het niet over pizza’s of versierde cupcakes, maar over het roken van sigaretten, en mijn koffie verslaving…

Stoppen met roken

Afgelopen dinsdag stak ik mijn laatste sigaret op, en daar ben ik eigenlijk heel content mee. Dat continue verlegen zitten om een pakje, in de stress schieten als je ziet dat je nog maar 2 sigaretten hebt en er mijlenver geen winkel of tankstation te bekennen is. En dan die lucht.. bah, moet je eens je kleren, na een avondje in een rookruimte van de kroeg, ruiken. Verschrikkelijk! Dan heb ik het nog niet eens over de gele tanden, nagels en doffe huid die je ervan krijgt.  Er zit maar één ding op: Gewoonweg stoppen! Cold turkey, zoals ze zeggen..

De eerste 3 dagen voelde ik me wat onrustig, vooral in de benen. Ik sprong telkens op en was nerveus, zonder een of ander examen gepland te hebben staan. En ik had continue een ‘hongergevoel’, alsof ik  de hele dag nog niet gegeten had..  Dit begint nu gelukkig al wat minder te worden, al denk ik dat ik inmiddels een kledingmaat grote ben geworden…  Het scheelt dat Dylan nu ook definitief gestopt is, dus hierna zal de verleiding, om weer te beginnen, een stuk minder zijn.

Stoppen met koffie

Mijn tweede uitdaging is stoppen met koffie!  Dat is net zo’n grote verslaving als die sigaretten. Zónder cafeïne kan ik niet wakker worden.. maar is dat wel écht zo? Dus de koffie ben ik al een paar dagen aan het afbouwen, en per vandaag wordt alle koffie vervangen door water of thee (zonder cafeïne) en groene detox juices * Gaapt..*  Ik heb mijn collega’s al laten weten dat zij niet raar hoeven op te kijken, als ik komende week lig te dutten op mijn bureau..

Wat is de 28 dagen detox?

En onder het motto: ‘als je het doet, doe het dan goed!‘, ga ik weer in vorm komen met pilates en yoga (zie foto), én ik ga een maand lang detoxen! Gewoon een complete reset voor mijn lichaam. Alle organen lekker ontgiften, bye bye schadelijke stofjes en stress!  Dus heb ik het boek: In 28 dagen van Gifbelt tot Tempel aangeschaft. In deze boekreview leg ik je dan ook uit hoe en wat detoxen is.


En hopelijk tover ik met bovenstaande stappen, deze zak aardappels om tot een stralend perzikje, en zit ik aan het einde van de rit gewoon weer heerlijk in mijn vel. Wie weet, misschien ook nog wel een stukje strakker in mijn vel…

Uiteraard gaan jullie de komende maanda alles lezen over de 28 dagen detox, want ik neem jullie gewoon mee in mijn wekelijkse bezigheden. En wie weet inspireer ik anderen ook met mijn verhaal.

Lees hier mijn dagboeken:

28 dagen Detox Dag 1
28 dagen Detox Dag 4
28 dagen Detox Dag 7
28 dagen Detox Dag 11
28 dagen Detox Dag 14
28 dagen Detox Dag 18
28 dagen Detox Dag 21
28 dagen Detox Dag 25
28 dagen Detox Dag 28

 

UPDATE:

In 2016 heeft mijn echtgenoot voor het eerst meegedaan met deze jaarlijkse detox kuur. Je leest hier onze ervaringen:

Waarom gaan wij samen detoxen?

 

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Goed bezig!! Gestopt met roken ben ik al 14 jaar maar dat detoxen... Mmm, zou ik ook wel kunnen gebruiken...:)

    • Heel veel succes! Vooral het a la minute stoppen met roken!

      Deze komende 2 maanden heb ik ook voor mezelf een light-detox gepland.
      Vooral voor méér energie en om wat kg's te verliezen

    • Dames, dank jullie wel! Uit jullie reacties blijkt alweer dat ik er goed aan doe! Ik hou vol en schenk ondertussen weer even een kopje kruidenthee in :-)

  • Stoppen met roken is iets wat niet onderschat mag worden. Het is voor de ene mens moeilijker dan voor de andere mens om te kunnen stoppen. Onthoud altijd dat je alle mogelijke manieren moet aanwenden om te kunnen stoppen en geef zeker niet op als het in begin niet lukt.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago