Het is de Halloween week op de site en vandaag heb ik dan ook een overheerlijke zwarte halloween tulband cake voor jullie op het menu gezet. Durf jij hier je tanden in te zetten?

Halloween Tulband cake met chocolade

Volgende week is het mijn verjaardag! En elk jaar bedenk ik weer een nieuwe feestelijke verjaardagstaart. Omdat 31 oktober samenvalt met Halloween is dit dus elk jaar een griezelige maar overheerlijke zoete versnapering! Een een compleet zwarte taart was er eentje die al een paar jaar op mijn verlanglijstje staat! Omdat ik dit donkere kleur het meest associer met donkere chocolade, ontstond zo dit idee voor een triple Halloween tulband cake met chocolade maken. Dat wordt gegarandeerd Death by Chocolate tijdens Halloween! En is het geen plaatje geworden?

Nog meer Halloween recepten

Kun jij geen genoegen krijgen van dit griezelige plaatje van de zwarte Halloween tulband cake? Maak dan ook eens een van onze andere Halloween taarten en recepten. Ga bijvoorbeeld voor een spinnenwebtaart met marshmallows. Of een bloederige chocolade cheesecake moet je gasten vast een zeker wat angst in blazen. Maar deze Halloween Millionaire Shortbread is ook een heerlijke traktatie voor jong en oud!

Check hier nog veel meer Halloween recepten om van te smullen!


Print

Recept: Zwarte Halloween Tulband Cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ga jij Halloween vieren? Zet dan deze zwarte halloween tulband cake op tafel. Gemaakt met lekker veel chocolade in de cake,  een zwarte chocolade drip op de rand en natuurlijk Halloween sprinkels! Dit is een feestelijk en makkelijk cake recept voor bij de koffie of thee!

Ingredients

Scale

Zorg er als eerste voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn

  • 300 gram roomboter,
  • 300 gram donkerbruine basterdsuiker,
  • snufje zout,
  • 6 eieren,
  • 4 eetlepels melk,
  • 1 eetlepel zwarte voedingskleurstof, (bijv. deze van PME)
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel,
  • 100 gram gehakte pure chocolade,
  • 250 gram zwarte chocolade melts, (bijv. van Funcakes).
  • handje Halloween decoratie strooisels, (bijv. van Funcakes).

Instructions

  1. Verwarm een oven voor op 150 graden / 135 hete lucht. Spray de binnenkant van de tulband vorm in met bakspray en zet apart om te laten drogen.
  2. Klop de boter, suiker en zout zacht en romig met een handmixer, dit duurt ongeveer 10 minuten en is de basis voor elk cakebeslag.
  3. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen. Giet vervolgens nog de melk en de zwarte voedingskleurstof erbij en roer goed door.
  4. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en spatel dit door het botermengsel. Als laatste voeg je de gehakte chocolade toe en roer even kort maar goed door. Schep het beslag in de tulband bakvorm en bak de chocoladecake gedurende 75 minuten af in de oven.
  5. De cake is gaar als je er een (saté)prikker in steekt, en deze er weer helemaal schoon uitkomt.
  6. Laat de cake nog minstens 15 minuten afkoelen in de vorm en stort daarna uit op een taartrooster. Laat daarna helemaal afkoelen.
  7. Smelt de zwarte chocolade melts au bain marie (of steeds per 20 seconden in de magnetron). Roer goed door om klontjes te verwijderen en giet daarna over de bovenkant van de zwarte Halloween tulband. Laat ook wat extra in de geultjes rondom vallen voor een mooi ‘drip’ effect. Bestrooi tot slot met de Halloween decoratie strooisels en laat 15 minuten (of langer) uitharden.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

De cake kun je gerust 2-3 dagen op het aanrecht bewaren. Dek hem hiervoor wel af met folie of bewaard onder een taartstolp. Hij is daardoor ook eenvoudig voor te bereiden voor je halloween party.

160 graden (145 hete lucht) bakken 75 minuten. 10 minuten in vorm. volledig op het aanrecht.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago