Vis Recepten

Zalm mousse dip maken (video)

Het is bijna weekend en dat vieren we het liefst met een vrij-mi-bo! Zet daarbij eens wat vaker vis op het menu en luid het weekend in met stokbrood en een easypeasy recept voor zalm mousse dip!

Zalm mousse dip voor toast

Zelfs als je normaal gesproken niet van vis houdt, is deze zalm mousse een heerlijke dip! Het is eigenlijk een fluffy roomkaas spread met zalm en citroen. De bieslook zorgt tevens voor een fris accent. Dit is een topper tijdens de borrel! Dus serveer hem gerust tijdens je feestje of verjaardagen, met crackers of versgebakken stokbrood. Reepjes groente doen het uiteraard ook prima. En ik serveer hem ook als bijgerecht voor groentesoep met brood.

Video Zalm mousse maken

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

Print

Zalm mousse dip maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Cook Time: 5 minutes
  • Total Time: 5 minutes
  • Yield: 1 portie 1x
  • Category: Dips, dressings en sauzen
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blikje (210 gram) wilde roze zalm, graatloos! *
  • 150 gram roomkaas,
  • sap van 1 citroen, (tip: gebruik de schil voor decoratie)
  • 1 eetlepel fijngehakte verse bieslook,
  • peper & zout,
  • optioneel: 0,25 theelepel cayennepeper,
  • ter decoratie: verse bieslook, verse dille, snufje cayennepeper, citroen zeste.

(* Koop vis met het MSC Keurmerk: deze vis is duurzaam gevangen en er is geen blijvende schade aan het leven in en om de zee toegebracht.)

Extra:

  • foodprocessor (of goede blender).

Instructions

  1. Verwarm de oven voor en bak eventuele broodjes of stokbrood vast af.
  2. Stop de zalm in de foodprocessor. Boen de citroen schoon onder de kraan, snijd doormidden en pers deze uit. Je hebt ongeveer 2 eetlepels citroensap nodig. Giet over de zalm.
  3. Voeg de roomkaas toe, samen met de gehakte bieslook en breng op smaak met peper & zout.
  4. Laat de foodprocessor 1-2 minuten draaien tot je een gladde zalm mousse dip hebt. Proef even en breng eventueel verder op smaak met peper & zout, cayennepeper of zelfs nog wat extra citroensap.
  5. Serveer de zalm mousse dip in een kommetje of diep bord.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

TIP: je kunt de zalm mousse maximaal 24 uur, luchtdicht afgedekt, in de koelkast bewaren. 

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Spliterwten burgers met blauwe kaas

Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…

15 uur ago

Indonesische gehaktballetjes

Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…

4 dagen ago

Zelf Pindasaus maken

In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…

5 dagen ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

7 dagen ago

Sambar curry met okra en kokosmelk

Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…

1 week ago

Speculaas ‘cookie dough’ met vanille ijs

Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…

2 weken ago