Persoonlijk

Update Weight Watchers na mijn zwangerschap

(Sponsored) – Eind december ben ik begonnen met Weight Watchers na mijn zwangerschap, om van mijn overtollige kilo’s af te komen. Bij deze geef ik jullie dan ook een update over het programma en hoe mijn eerste 3 weken met Weight Watchers verlopen zijn.

Online & Offline met Weight Watchers

De reden dat ik voor Weight Watchers heb gekozen om van mijn zwangerschapskilo’s af te komen, is omdat het programma heel toegankelijk is en ik er 24/7 gebruik van kan maken. Middels de Weight Watchers app kan ik ten alle tijden bij mijn eetdagboek, bedenken wat ik wil eten, invoeren en eventueel aanpassen. En op de website van Weight Watchers vind je ook heel veel lekkere recept inspiratie en informatieve artikelen over afvallen.

Naast dit online abonnement kun je ook een uitgebreid abonnement afsluiten en dan kun je dus ook offline gebruik maken van cursussen en bijeenkomsten. En met name dit laatste is heel handig als je bij je afvaltraject nog een extra stok achter de deur wilt hebben. Je kunt er ook over gaan bloggen, want dat werkt voor mij eigenlijk wel hetzelfde.

Punten tellen werkt echt!

Doordat de Weight Watchers app ook standaard porties heeft genoteerd, is het ook heel handig om uit te vinden wat een ‘gezonde’ portie en hoeveelheid van een product is. Niet alleen maakt het Smart Points systeem, inzichtelijk voor je hoeveel je daadwerkelijk naar binnen stopt, maar je gaat ook steeds beter begrijpen waarom je portie controle moet gaan toepassen. Want dat punten tellen werkt echt! Wij aten thuis vaak nog best redelijk gezond, maar overduidelijk veel te grote porties! En dat tikt aan. Dat tikt zelfs zwaar aan.

Als je minder eet dan je verbruikt, dan val je vanzelf af…

Eet je nog wel pasta, pizza of brood?

Ik ben dol op pasta! Bij koolhydraat arme of eiwit diëten moest ik hiervan weg blijven. En dat deed zeer. Daarom ben ik zo blij met Weight Watchers. Het is dan geen dieet, maar meer een bewustwording dat pasta niet mijn grootste boosdoener is, maar dat ik dus echt mijn porties moest aanpassen. Door mijn voedsel naar gezondere porties om te draaien kan ik nog steeds (af en toe) van pasta genieten.

Om je simpelweg een voorbeeld te geven: de tijden van 125 gram tagliatelle met 5 kazen en gefrituurde salieblaadjes op mijn bord, zijn nu toch echt voorbij. Maar bijvoorbeeld een simpel wokgerecht met gebakken kip, spinazie, uien, een lepeltje roomkaas en ‘slechts’ 50 gram penne pasta. Een gezonde hoeveelheid (portie) die ik uit de Weight Watchers app heb gehaald. En op dagen dat ik eigenlijk geen punten meer over had, maakte ik heel eenvoudig courgetti recepten, want die bevatten vrijwel zero points!

Hetzelfde geldt ook voor pizza! Want een bloemkoolpizzabodem is ook verrukkelijk! De kaas kost je natuurlijk wel Smart Points, en eventueel vlees ook, maar voor de rest kost de bloemkool en overige groente je ook nog eens zero points. Doordat je met je neus steeds op je kostbare punten wordt gedrukt, ga je heel anders naar eten kijken. En dit daagt je uit om creatiever en gezonder te eten.

En wat dacht je dan van brood? In plaats van s middags 3-4 sneetjes brood te eten met mager beleg, ben ik nu overgestapt naar max. 2 sneetjes brood, maar dan wat luxer gevuld met zero points producten. Bijvoorbeeld kipfilet met tomaatjes, 30+ kaas met komkommer, en zelfs geprakte kikkererwten met reepjes paprika. En op koude dagen ook nog eens een warme kop groentesoep. Door mijn extra groente ben ik langer verzadigd en mis ik eigenlijk die twee extra sneetjes brood ook niet.

En dat is het #flexeffect van Weight Watchers: Je kunt echt gezonder eten, zonder al teveel extra moeite of het gevoel dat je heel veel moet inleveren. Er is genoeg lekkers en gezonds om van te smullen, en door er een healthy twist aan te geven, val je er ook nog mee af. Het is geen dieet, maar een gezondere lifestyle.

Afgevallen met Weight Watchers na mijn zwangerschap?

Okee, je bent de eerste week volop aan het invoeren in de Weight Watchers app, en elke keer schrik je weer van de hoeveelheid punten die je op je scherm ziet staan. Dus je wist weer ingevoerde maaltijd plannen van de dag en gaat er vervolgens gezondere recepten voor bedenken en invoeren. Ja ik moest af en toe echt lachen om mijzelf en wat ik voor ‘gezond’ aanhield. Maar het resultaat is er naar, want ik ben nu al afgevallen met Weight Watchers na mijn zwangerschap.

Ik begon mijn nieuwe lifestyle op 27 december. Dat was riskant, want ik moest natuurlijk ook nog Oud& Nieuw vieren met champagne en appelflappen. Daar gebruikte ik ook mijn extra weekpunten voor hoor. Maar ik was na 1 week Weight Watchers toch nog 1.5 kilo afgevallen. Heel mooi natuurlijk, maar dat kon ik beter!

Week 2 zou ik een stuk strenger voor mezelf kunnen zijn en toen ging er nog eens ruim 2 kilo van af! En ik had ondertussen nog geen moment ‘honger’ gehad! Dagelijks blijven bewegen, zoals boodschappen met de kinderwagen, bleek ook een mooie afleiding. Daarnaast verdiende ik met die kleine beetjes bewegen ook nog eens Activ Points. En nu wordt het een sport om elke week mijn Activ Points totaal weer te verhogen en meer te bewegen! Indien dat lukt mag ik een lekkere caramel latte voor mezelf maken.

Ook week 3 verliep voorspoedig! Zelfs een uitschieter zoals een middag proeven op de Horecava bleek nog aardig gecompenseerd te kunnen worden met mijn overige maaltijden die week. Tromgeroffel…..!  Ik ben totaal 4.8 kilo afgevallen in de eerste drie weken met Weight Wachters! Dat is bijna een derde van mijn streefgewicht om af te vallen. Ik kon vanochtend mijn weegschaal wel zoenen! Dus ik ga lekker door!

Hoe gaat het met jullie goede voornemens? En voor mijn mede Weight Watchers: hoe verlopen bij jullie de resultaten tot nu toe?

Wil jij ook meedoen? Ga voor meer informatie over het programma naar de website van Weight Watchers.

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met Weight Watchers. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

(Bron foto’s: Calorieen bijhouden,  Bloemkoolpizza)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago