De herfstvakantie staat alweer bijna voor de deur en voor vele ouders betekend dit dagjes uit met de kids. Het is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van het weer, maar de herfst is ook en uitstekende maand om een actieve dag buiten door te brengen. Ik verzamelde 10x kidsproof uit eten in Utrecht stad of in de Regio Utrecht. Deze restaurants liggen in een park of aan een unieke (buiten)speelplaats voor kleine kinderen. Trekken jullie er in de herfstvakantie ook lekker op uit met de kids?

Op onderstaande 10 plekken kunnen kinderen naar hartelust spelen, leuke dingen zien en doen, maar bovenal kidsproof uit eten voor ontbijt, lunch of diner. Het staat garant voor een ochtend, middag of een compleet dagje uit met kids. Elke plek is weer uniek of is gelegen op een bijzondere plek en bezienswaardigheden. Maak gerust gebruik van onderstaande tips voor 10x kidsproof uit eten met kids in Utrecht en laat mij weten welke plek jullie favoriet is of wordt!


Utrecht Stad


1. Griftpark: Peter’s Bistro & Griftsteede

Het Griftpark is een modern park in het midden van Utrecht. Je vindt er een heel grote speeltuin en tevens kinderboerderij de Griftsteede. Niet voor niets is dit park zo aantrekkelijk voor ouders met kleine kinderen. In het Park zelf is 1 restaurant aanwezig met een leuk terras aan het water. Bij Peters Bistro geniet je van de Franse keuken met Mediterrane invloeden. Tussen de middag staat er boerenbrood op het menu met bijv. tonijnsalade of pulled chicken, maar ook diverse tosti’s. Er is niet een apart kindermenu maar ze zullen hier prima kunnen meesmikkelen. Let op! Deze plek heeft betaald parkeren, maar het aantal parkeerplekken is ook zeer gering.

 • Adres: Peter’s Bistro, Blauwkapelseweg 30, 3572 KC, Utrecht | Website
 • Openingstijden restaurant: dagelijks geopend 12:00 – 22:00 uur.
 • Openingstijden Griftsteede speeltuin en boerderij: dinsdag t\m zondag 10:00 – 17:00 uur, maandag gesloten.

2. Noorderpark Overvecht: Pancake in the Park

Bij Pancake in the Park, ofwel PIP, kun je terecht voor all-day pancakes! En dat is een concept waarmee je jong en oud blij maakt. Of je nu komt fietsen, skeeleren, skaten (er is een skatebaan midden in het park) of Fort Ruijgenhoek ontdekken in het Noorderpark, dit is een prettige stop voor een kop koffie en natuurlijk lekker genieten van pancakes. Buiten is een heerlijk terras met speeltuintje voor de kids. Mocht je met de auto komen gebruik dan Parkeerplaats Blauwkappel. Vanaf daar volg je direct het fietspad het park in en vindt PIP na 300 meter aan je rechterhand.

 • Adres: Pancake in the Park, Gageldijk, 3566 ME, Utrecht | Website
 • Openingstijden: dagelijks geopend 10:00 – 19:00 uur.

3. Maliebaan: Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is een grote favoriet in Utrecht bij jong en oud. Het museum neemt je mee in de geschiedenis van Nederlandse treinen, locomotieven en spoorwegen. Veel ouderwetse treinen kun je van binnen bekijken, maar er zijn ook tentoonstellingen, exposities en meer. Je kunt zelfs een speciale trein vanaf Utrecht Centraal nemen naar het Spoorwegmuseum! Binnen in het museum is een lunchrestaurant genaamd ‘de Remise’, waar je koffie, thee, broodjes, soepen etc kunt kopen. Maar het is ook toegestaan om eigen eten,- en drinkwaren mee te nemen naar het museum. Let op! Deze plek heeft betaald parkeren.

 • Adres: Spoorwegmuseum, Maliebaanstation 16, 3581 XW Utrecht | Website
 • Openingstijden: dinsdag t\m zondag 10:00 – 17:00 uur, maandag gesloten.

4. Oog in Al: Buurten in de Fabriek

Buurten is in Utrecht inmiddels een begrip want ze hebben kindvriendelijke restaurants op meerdere locaties van de stad. In Oog in Al vind je Buurten in de fabriek gelegen in een oude sojafabriek. Hier kun je een 12-uurtje eten, genieten van soepen of broodjes, tosti, salades of de Buurten Burgers. De kids eten van een kindermenu waar je naast de tosti en boterhammen ook gerust een spaghetti bolognes – met schaar om te knippen – op terugvindt. Daarnaast kunnen de kids lekker spelen in een speciale kinderkamer, maar ook kinderboekjes lezen etc. Op warme dagen kun je ook plaatsnemen op het heerlijke terras buiten waar tevens een speeltoestel aanwezig is. Let op! Deze plek heeft betaald parkeren.

 • Adres: Buurten in de Fabriek, Kanaalweg 91, 3533 CK, Utrecht | Website
 • Openingstijden: woensdag t\m zaterdag 10:00 – 23:00 uur, zondag vanaf 11:00 uur, maandag & dinsdag gesloten.
foto: Buurten Facebook

Provincie Utrecht


5. Baarn: CaféGroeneveld & Kabouterpad

In de tuin van Kasteel Groeneveld in Baarn wemelt het van de kabouters. Ze zitten in holletjes, op takjes, onder de blaadjes en achter de stammen. In het café kun je voor de kleintjes een knapzak afnemen, met daarin een opdrachtenblad, hapje en drankje en na afloop zelfs een cadeautje uitzoeken. In het bos is een compleet pad voor de kleintjes af te leggen, duidelijk te herkennen (en te spotten) aan de kabouter paaltjes! Erg leuk, zeker tijdens de herfst ochtenden.

 • Adres: Cafe Groenteveld, Lt. Gen. van Heutszlaan 5, 3743 JL Baarn | Website
 • Openingtijden Café: dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur + Foodtruck op zaterdag & zondag van 11.00 – 16.00 uur.
 • Openingstijden kabouterpad: Dinsdag t/m zondag vanaf 11.00 uur.

6. Benschop: Pannenkoekenhuis Midden op ‘t Land

Benschop is een dorp in het zuidwesten van de provincie Utrecht. Bij het Pannenkoekenhuis Midden op ‘t Land kun je dus met kids lekker pannenkoeken komen eten. Buiten kun je een balletje afslaan op de 18 holes midgetgolf en kunnen tevens de kids hun energie kwijt op het springkussen. Ook leuk: ga met het gezin 5 kilometer afleggen op het nabijgelegen ‘klompenpad’.

 • Adres: Pannenkoekenhuis Midden op ‘t Land, Benedeneind Noordzijde 403A, 3405 CD, Benschop | Website |
 • Openingstijden: woensdag t\m vrijdag 16:00 – 19:00 uur, zaterdag & zondag 11:00 – 21:00 uur, maandag & dinsdag gesloten.
foto: website pannnenkoeken huis midden op t land

7. Haarzuilens: Geertjes Hoeve

Bij deze geitjesboerderij gelegen in Haarzuilens kun je terecht voor kijken, aaien en voeren van de geitjes. In de Boerderijwinkel kun je hiervoor een klein bakje voer of een flesje melk (voor de baby geitjes) halen. In de Boerderijwinkel koop je tevens lokale producten voor thuis en zo direct van de bron is natuurlijk altijd een aanrader. Op het erf kunnen de kinderen ook vrij gebruik maken van boerderij speelgoed, van kleine tractor loopwagens tot een echte grote mensen tractor beklimmen. En lekker bijkomen doe je natuurlijk onder het genot van pannenkoeken, boerenbroodjes met eigen kaas etc bij het boerenrestaurant. Let op! Deze plek heeft betaald parkeren.

 • Adres: Geertjes Hoeve, Thematerweg 5, 3455 SM, Haarzuilens | Website
 • Openingstijden: woensdag t\m zaterdag 10:00 – 17:00 uur, zondag vanaf 11:00 uur, maandag & dinsdag gesloten.

8. Haarzuilens: Speelnatuur van Oerrr & Gasterij Wielrevelt

Recht tegenover de Geertjes Hoeve (overzijde weg) vind je Speelnatuur Oerrr op het landgoed van Haarzuilens! Dit speelbos is onderdeel van Natuurmonumenten en is zeker ook geschikt voor de wat oudere kinderen. Neem schone en droge kleding en schoenen mee, want de kids kunnen hier volop genieten van water, zand en dus modder! Van pootje baden, balanceren over boomstammen, dammen bouwen en meer. Op het landgoed vind je ook Gasterij Wielrevelt en daar kun je neerstrijken voor diverse broodjes, soepen en salades met streekproducten of ingrediënten uit eigen moestuin. Let op! Deze plek heeft betaald parkeren.

 • Adres: Speelnatuur van Oerrr, Thematerweg 5, 3455 SM, Haarzuilens | Website
 • Openingstijden: dinsdag t\m zondag 10:00 – 17:00 uur, maandag gesloten.
foto: Natuurmonumenten

9. Maximapark: Parkrestaurant Anafora & Bosspeeltuin

Het Anafora parkrestaurant bevindt zich midden in het grote Maximapark in Leidsche Rijn – Vleuten de Meern. Sinds 1990 is er een heel groot stuk Utrecht bijgebouwd ten westen van de stad en daar werd dus ook voorzien in een stadspark voor de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-de Meern. Het park is toegankelijk voor wandelaars, fietsers, rolschaatsers etc. en er worden regelmatig evenementen gehouden. In het park restaurants komt iedereen samen voor een pitstop, ontmoetingen en simpelweg samen spelen op de bosspeeltuin.

 • Adres: Parkrestaurant Anafora, Uilenbos 1, 3451 GB Utrecht | Website
 • Openingstijden : woensdag t\m vrijdag 11:00 – 17:00 uur, zaterdag & zondag 10:00 – 18:00 uur, maandag & dinsdag gesloten.

10. Soesterberg: Restaurant Cafe en speeltuin Soesterdal

Je vindt Soesterdal en zijn speeltuin midden in de prachtige natuur van Soesterberg. Gelegen aan de oude vliegbasis, waar je tevens ‘eventjes’ naartoe kunt fietsen of steppen. De zweefvliegtuigjes schieren hier de hele middag over het hoofd en zijn ook heel leuk om naar te kijken. Restaurant Soesterdal beschikt heeft een ruime speeltuin met speelzand en kabelbaan gelegen aan het ruime terras. De nodige emmertjes en schepjes moeten dus ook mee van thuis. En vanaf het terras hou je perfect zicht op de kids. Op de kaart vind je een klein ontbijt, dikke boterhammen, of bijv. broodjes ‘pulled chicken’ voor de lunch, maar ook gezonde smoothies, salades, burgers of zelfs een stoofpotje.

 • Adres: Restaurant Soesterdal, Verlengde Tempellaan 2, 3762 SB, Soesterberg | Website
 • Openingstijden: maandag t\m donderdag 10:00 – 18:00 uur, vrijdag t\m zondag vanaf 10:00 – 21:00 uur.

Tot zo ver onze 10x kidsproof uit eten in Utrecht tips. Mocht je zelf ook nog leuke plekjes voor een uitstapje incl. lekker eten voor kids weten deel deze dan zeker met ons in de comments hieronder. Wellicht kunnen wij ze dan ook een bezoekje brengen en opnemen in deze lijst!

Groetjes, Betty & the Family


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een bezoek wilt gaan brengen aan een van onze 10x kidsproof uit eten in Utrecht tips voor met kleine kinderen.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Hotdogs recepten (video)

Het is vandaag, 17 Juli 2024 INTERNATIONALE HOT DOG DAY! Nu zijn wij thuis enorme…

3 dagen ago

AMERIKA Weekmenu

We zitten inmiddels op de helft van onze zomervakantie en landen weekmenu's. Deze week gaan…

5 dagen ago

Croquetas de Jamon (video)

Breng het zonnetje in huis met deze Spaanse kroketjes met serranoham! Deze croquetas de jambon…

1 week ago

Patatas Bravas

Het is (in sommige delen van het land) zomervakantie en wat houden wij Nederlanders toch…

1 week ago

SPANJE Weekmenu

Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…

2 weken ago

10 x IJskoffie en Koffiecocktails recepten

Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…

2 weken ago