Nagerechten

Tropisch dessert met kokosnoten

Even geleden kreeg ik dit tropisch dessert met kokosnoten, mango en bananen bij een vriendin en ik werd er zo blij van! Het ziet er vrolijk uit en nog belangrijker: het proefde heerlijk!

Thaise toetjes met kokos

Wij hebben nogal een traditionele rolverdeling thuis als het gaat om kokosnoten:) Wat dat inhoudt? Mijn man Patrick gaat de kokosnoten te lijf met een hamer (zie instructies bij recept) en ik ga aan de slag met de vulling voor dit tropisch dessert. Dit toetje bevat de smaak van zomer: echt een heerlijk fris welkom na een lekker diner. En zeg nou zelf: we verlangen toch allemaal toch elke dag naar zomerse dagen?! Hou er rekening mee dat het fruit bevroren moet zijn voor de bereiding van dit tropisch dessert met kokosnoten. Het moet daarvoor minimaal een nacht in de vriezer hebben gelegen. Ook lekker: dit Thaise toetje van banaan in kokosmelk

Tropisch dessert

In dit dessert wordt geen toegevoegde suiker gebruikt, wel heb ik stukjes pure chocola toegevoegd. Sorry, my guilty pleasure… maar die kun je er desgewenst natuurlijk uitlaten. Sowieso kun je met dit tropisch dessert variëren naar wens. Voeg ander of extra fruit toe, hazelnoten, amandelen of zaden, gebruikt soja- of amandelmelk, noem maar op. Je kunt er alle kanten mee op om jouw favoriete tropische verrassing te maken! Ik kan niet wachten tot het volop zomer is en zo’n tropisch dessert helpt er prima bij om me al helemaal in de zomer te wanen. Lekker ook om als tussendoortje te serveren, want wie zegt dat het alleen als dessert kan?


Print

Recept: Tropisch dessert in een kokosnoot

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zomerse dagen koel je natuurlijk het beste af met een beetje ijs! Dit tropische dessert in een kokosnoot  vul je met homemade bananen en mango ijs! Lekker verkoelend!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 20 min + 1 nachtje
  • Yield: 4 porties 1x
  • Category: Dessert
  • Cuisine: Thaise keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 2 kokosnoten
  • 2 bananen
  • 100 gram mangostukjes (uit de diepvries of een verse mango)
  • 10 gram pecannoten
  • 10 gram pistachenoten
  • 20 gram pure chocola
  • 125 ml. melk
  • 100 ml. kokoswater uit de 2 kokosnoten zelf

Benodigdheden:

  • Hamer (om de kokosnoot te openen)
  • Blender/keuken- of ijsmachine (net wat je hebt staan)

Instructions

  1. Snij een dag van tevoren de bananen en mango (als je verse gebruikt) in plakjes en vries deze in.
  2. Haal het fruit ongeveer een kwartier voordat je het recept gaat maken uit de vriezer om wat te laten ontdooien.
  3. Verbrokkel de chocola en noten alvast en zet apart.
  4. Snij met een mes een groot deel van het helderwitte vruchtvlees uit de kokosnoot. Stop dit samen met de bananen, mango, melk en kokoswater in de blender/ keuken- of ijsmachine.
  5. Meng alle ingrediënten door elkaar in de machine. Let op: het wordt geen smoothie, dus maak het mengsel niet te vloeibaar. Er moet juist wat bite en stukken fruit aanwezig blijven.
  6. Lepel het mengsel in de gehalveerde kokosnoten. Strooi de chocoladebrokjes en nootjes eroverheen.

En het resterende kokoswater? Die kun je natuurlijk lekker opdrinken met wat overgebleven stukjes mango erin!

Notes

Instructie openen kokosnoot:

  1. Een kokosnoot heeft onderaan (of bovenaan, net hoe je bekijkt) 3 puntjes. 2 van die puntjes zijn hard en 1 is zacht. Draai hier een scherp mesje in en laat de kokoswater eruit lopen in een glas.
  2. Draai vervolgens met je ene hand de kokosnoot rond en met de ander tik je rondom met de puntige kant van de hamer in het midden van de noot. Doe dit ongeveer om de centimeter. De kokosnoot krijgt dan steeds meer barsten zodat je hem uiteindelijk mooi gehalveerd hebt.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit tropische dessert in een kokosnoot wilt gaan maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago