Persoonlijk

Fotodagboek Februari 2017

Wow wat is die korte Februari maand alweer voorbij gevlogen! Het was een lekkere rustige maand voor mij en de baby, maar neemt niet weg dat wij heerlijk genoten hebben hoor. Van door de sneeuw banjeren in snowboots tot maximaal onbijten met valentijnsdag. Je leest het allemaal terug in het fotodagboek van deze Februari maand!

Winter Wonderland!

Het lange wachten werd dan toch eindelijk beloond: Deze maand viel een lekkere portie sneeuw! Echt heerlijk en in de weekenden vind ik dat helemaal niet erg! Jammer genoeg bleef de sneeuw niet weken lang liggen, maar werd er al weer heel snel plaats gemaakt voor herfstbuien en stormachtige weer. Bleeh.

Ik moet het hier helaas mee doen, maar terwijl ik vrolijk door de witte sneeuw heen banjerde, besefte ik hoe erg ik de wintersport gemist heb, de afgelopen jaren. Dylan kan al niet wachten tot zijn kleine meid kan lopen: dat is het teken om haar te leren skiën. Hij is een aantal jaar leraar geweest in Oostenrijk en heeft mij zelfs leren snowboarden. Ik denk dat die kleine meid geen enkele keus heeft als pappa achterna te gaan.


Whiskyproeverij

Tijdens de zwangerschap mis ik de alcohol overigens helemaal niet. Ik heb er dan ook geen probleem mee om uit eten te gaan of te borrelen en het bij spa rood of ginger ale te houden. Tegenwoordig heb je zelfs alcoholvrije wijnen voor als je echt wat te vieren hebt. Maar een pijnlijk puntje in de geschiedenis werd toch wel de whiskyproeverij bij mijn vader.

Die hij in de eerste instantie voor zijn schoonzoons had georganiseerd, maar deze dame had ook mee willen proeven hoor! Dan maar op de reuk afgaan en daar was gelukkig niets mis mee. De twee whiskey’s die ik ‘ opgesnoven’ had en bestempelde tot favoriet, bleken als winnaars uit de strijd test te komen  Over een half jaartje hopelijk weer in de herhaling en dan mag ik wel proeven 🙂


24 weken voorbij

Afgelopen maand was ook wel weer een mijlpunt qua zwangerschap: Na de spannende 20 weken controle, keek ik erg uit naar de 24 weken. Want daarmee ga ik nu officieel het 3e trimester van mijn zwangerschap in. Inmiddels eet ik al wel voor twee (ik zei nog zo dat ik dat niet zou gaan doen!), maar gaat het in principe prima met ons. De loodjes worden wel alleen steeds zwaarder merk ik, en de beentjes houden wat meer vocht vast.  Maar goed, dat hoort er nou eenmaal bij! Ps. check dit overheerlijke bagel recept als je trek krijgt van deze foto!


Valentijnsbrunch / Betty’s Kitchen 4 jaar!

Door alle zwangerschapsperikelen (en pregnancy vergeetachtigheid) zou ik het bijna vergeten: maar Betty’s Kitchen bestaat alweer 4 jaar!  JOEPIEEEEE! En dat moest natuurlijk even gevierd worden! Dus lekker uitgebreid brunchen bij Anne & Max in de binnenstad, kladblokje erbij en brainstormen over hoe we nu verder gaan. Altijd leuk om dat samen met mijn man te kunnen doen. Aankomende zomer eerst even genieten van mijn zwangerschapsverlof en dan hopelijk weer fris van start! Ik vind het zo spannend allemaal!


Eten bij Popocateptl

En tot slot sluiten we de Februari maand af met een avondje Mexicaans uit eten in Utrecht. Popocateptl is al jaren gevestigd in mijn stadsie, maar heeft onlangs een hele transformatie ondergaan. Samen met diverse foodbloggers werden we uitgenodigd voor opnieuw kennismaken en uiteraard proeven. En die bevindingen lezen jullie terug in deze restaurant review van Popocatepetl The Mexican Utrecht!


Tot zover mijn korte en rustige Februari maand.Gelukkig is mijn zwangerschapsvermoeidheid al een stuk minder, want in maart moet ik even gas bij zetten om lekker veel te koken en vooruit te werken. Aankomende zomer wil ik nog wel kunnen genieten van mijn zwangerschapsverlof, maar dat mag natuurlijk niet ten koste gaan van lekkere recepten 🙂

Dus tot het volgende dagboek en maak er een mooie dag van!

Groetjes, Betty

Tip:  Benieuwd naar mijn leven achter de schermen? Volg dan @bettyskitchennl op Instagram!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

3 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago