Vandaag maakte ik deze lekkere hartige tonijnkoekjes met homemade tartaarsaus. Die laatste moet je niet verwarren met remoulade of ravigottesaus. Je kunt deze viskoekjes serveren als licht diner, bijvoorbeeld met een salade erbij, of als lunch of borrelhapje.
Gerechten waar vis op subtiele wijze in verwerkt is, vind ik over het algemeen altijd wat lekkerder dan het eten van alleen een gebakken stuk vis. Denk dan bijvoorbeeld aan (tonijn) viskoekjes met tartaarsaus, die maken lekker hartig en brengen veel meer smaak met zich mee dan alleen dat. Ondanks dat ik over het algemeen vrij weinig vis eet, is tonijn daarop een uitzondering. Dat vind ik namelijk superlekker, bijvoorbeeld op een broodje of in een salade voor de lunch. En het is nog gezond ook want tonijn zit vol eiwitten en omega 3-vetzuren. (Lees hier meer over de gezondheidsvoordelen van regelmatig vis eten!)
Naast onderstaand recept voor tonijnkoekjes met tartaarsaus hebben we nog meer tonijn recepten voor jullie op deze site staan. Wat dacht je van bijvoorbeeld een Tuna Melt bagel voor de lunch? Of luidt het weekend in met een tjokvolle ovenschaal met Tuna Melt Nachos! Voor een dagje ‘gezonder’ is deze courgetti met tonijn ook een aanrader! En wat dacht je van een overheerlijke pizza met tonijn en rode ui! Dat wordt lekker genieten van vis dus!
Weet jij overigens wat het verschil is tussen ravigottesaus, remoulade en tartaarsaus? Betty legt het hier helemaal voor je uit!
Vandaag maakte ik deze lekkere hartige tonijnkoekjes met homemade tartaarsaus. En dat was een groot succes! Je kunt deze viskoekjes serveren als licht diner, bijvoorbeeld met een salade erbij, of als lunch of borrelhapje.
Ingrediënten tonijnkoekjes:
Ingrediënten tartaarsaus:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze tonijnkoekjes met tartaarsaus wilt gaan maken!
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
Ik heb nog een heerlijk recept dat helemaal past bij een (weekend) avondje borrelen, namelijk…
Soms zijn het de simpele dingen in het leven die het hem doen. Ik had…
Het is vandaag 2 Mei 'World Matcha Day'. Het felgroene drankje op basis van Matcha…
Dit vleesgerecht vind zijn oorsprong in India. Seekh Kebab zijn gekruide gehaktstaven met typische smaakmakers…