(Sponsored) – Dit jaar serveer ik een tiramisu met bosvruchten als kerstdessert! Dit decadente toetje is de ideale afsluiter van elke maaltijd en is heel handig, een dag van tevoren, voor te bereiden voor een grote groep mensen.
Deze speciale kerst tiramisu zonder koffie, wordt op smaak gebracht met oud-Hollandse ‘krentjebrij’ en bevat lekker veel vers fruit! En die prachtige rode bessen staan perfect op tafel tijdens kerst! hebben jullie wel eens krentjebrij gegeten?
Bessola krentjebrij wordt gemaakt naar Oud-Hollands recept met bessensap, krenten, rozijnen, bessen en gort (gierst). Je kunt het rechtstreeks uit het pak drinken of oplepelen. Maar Bessola is ook uitermate geschikt als extra smaakmaker over je yoghurt & muesli, door smoothies, over ijs, pannenkoeken en door de havermoutpap. Je kunt Bessola dus zowel warm als koud eten. En de verpakking is ongeopend ook lang houdbaar. Je vindt Bessola dan ook in het lang houdbare melk schap in de supermarkt. Speciaal voor de aankomende feestdagen kun je deze ‘krentjebrij’ ook een beetje inkoken en als saus over je vlees of kip serveren. Maar speciaal voor Kerst ging ik ermee aan de slag voor een heerlijk kerst dessert!
Tijdens de feestdagen pakken we natuurlijk maar al te graag luxe uit en tiramisu komt dan ook geregeld voorbij als kerst dessert in Huize Betty. En door de jaren heen heb ik al verschillende soorten en varianten op tafel gezet. Dit jaar wilde ik eens een frisse tiramisu met fruit maken. Gewoon even wat anders als anders zeg maar. En omdat ik dus Bessola Krentjebrij tegenkwam, bedacht ik deze tiramisu met bosvruchten en Oud-Hollandse brij. Het bessensap is namelijk ideaal om de lange vingers in te weken, in plaats van koffie. En de bessen, krenten en gort geeft net even wat meer bite en smaak aan deze tiramisu met bosvruchten. Ga jij hem ook met kerst maken?
Deze tiramisu met bosvruchten is heerlijk fris door de hoeveelheid fruit die er in zit. Gebruik Bessola in plaats van koffie om de lange vingers in te dopen en je hebt een heerlijke kindvriendelijke tiramisu om het kerstdiner mee af te sluiten!
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Dit artikel betreft een samenwerking met Bessola. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Het ziet er prachtig uit ♥
dank je wel :-)
Alles wordt lekker onder een witte laag mascarpone/slagroom hmmm, bessola ken ik niet misschien komt daar nu verandering in.Ik maakte voor een aantal jaren een schwarzwalder kirch trifle, en eigenlijk willen ze die ook nu.
Gaat lastig kiezen worden, zie zoveel lekkere recepten voorbij komen.
Ja erg he, met al dit lekkers hebben we gewoon een kerstmaand nodig, in plaats van 2 dagen :-)
Oh, wat ziet dat er lekker uit.
Heb het recept genoteerd in mijn kookboekje.
Ga ik één dezer dagen uitproberen.
Het water loopt mij al om de mond.
Bessola -watergruwel -is zomers ook zo lekker als het goed koud is. En ook erg lekker met ijs
Zoet er heerlijk uit!
Hi, ik wil dit nagerecht maken voor kerst. Is dit voldoende voor 9 personen? 5 kids/4 volwassenen?
Doe er voor de zekerheid een bolletje ijs bij.
Hi Baukje, ik denk dat je het gerust voor zoveel personen kunt verdelen hoor. Zeker met wat ijs erbij. Heel veel plezier in ieder geval
Ik heb het dessert gemaakt een week voor kerst, om te kijken of het een geschikt toetje is voor kerst.
We hebben het recept een klein beetje aangepast, namelijk een stuk minder Bessola gebruikt. Alle langevingers er ingedoopt en daarna twee of drie eetlepels Bessola erover heen gedaan per laag.
Verder in plaats van verschillende soorten bosvruchten alleen frambozen gebruikt.
Het eind resultaat was echt geweldig. De smaak was echt top en de mensen die geproefd hebben waren erg enthousiast.
Echt een leuk dessert om te maken, omdat het eens wat anders is dan anders.
We waren erg bang dat we de Bessola niet lekker zouden vinden, maar deze kwam juist erg goed tot zijn recht.
Al met al een echte aanrader!
Dank je wel en ontzettend leuk om te horen! Hele fijne feestdagen!