Het is weer een Meatless Monday en dan zetten we een vegetarisch recept in het zonnetje! Deze tijd van het jaar kunnen we niet om de pompoenen heen, dus maak eens deze Thaise pompoensoep met kokos, gember en citroengras!
Pompoenen zijn er in vele soorten en maten. Maar de oranje ‘Hokkaido’ bol pompoen en de lichtere flespompoen zijn hier thuis toch wel favoriet! Voor het snijden en roosteren van pompoenen vind je hier een handige tutorial filmpje! Maar pompoenen doen het ook uitermate goed in een rijke en vullende maaltijdsoep! Met name de flespompoen kan wel wat extra smaakmakers in de recepten gebruiken, want de smaak kan een beetje vlak uitvallen. Maar bijvoorbeeld deze Thaise pompoensoep geef je gewoon net even wat meer smaak door het gebruik van gember, kokos schaafels, een scheutje limoen en wat vissaus. Net zoals bij veel gerechten uit de Thaise keuken is het zoeken naar balans tussen zoet, zout, zuur en pittig het mooiste dat er is.
Eerder maakte ik deze pittige pompoensoep met zure room en pompoenpitten. Ditmaal besloot ik om een compleet vegetarisch alternatief te maken met typische Thaise smaakmakers! Het maakte een overheerlijke lichte maar romige soep om van te genieten tijden herfstachtige dagen. Serveer er hooguit wat naanbroodjes of pita broodjes bij en je kunt heerlijk gaan genieten van dit recept voor vegetarisch Thaise pompoensoep met kokos! Check hier overigens nog veel meer lekkere recepten met pompoen als je wilt!
Benieuwd naar de receptvideo van deze Thaise pompoensoep? Je kunt het filmpje hier bekijken!
Het is weer een Meatless Monday en dan zetten we een vegetarisch recept in het zonnetje! Deze tijd van het jaar kunnen we niet om de pompoenen heen, dus maak eens deze Thaise pompoensoep met kokos, gember en citroengras! Heerlijk op smaak gebracht met nog wat limoensap en vissaus.
Eet smakelijk!
Serveertip: Voor een extra krokante bite is deze soep echt heerlijk met wat geroosterde kokos schaafel. Spreid een handje hiervan uit over een bakplaat en plaats 5-7 minuten in de oven op 180 graden (165 hete lucht). Hou het goed in de gaten want ze kunnen in een keer heel donker gaan kleuren. Met een mooi lichtbruin kleurtje haal je ze er uit en laat afkoelen op de plaat.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Thaise pompoensoep met kokos wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…