Ben jij ook fan van boterkoek maken? Dan heb ik me toch een lekker variatierecept voor je in petto! Maak de ultieme Hollandse boterkoek door stroopwafels, kaneel en kleine karamelblokjes toe te voegen. Werkelijk iedereen die hem tot nu toe geproefd heeft is grote fan!

Boterkoek met stroopwafels en karamel blokjes maken

Het basisrecept voor boterkoek maken staat al een aantal jaren op de website en dat is een perfect bakrecept voor ingrediënten die vrijwel iedereen standaard op voorraad heeft. Het basisrecept is uitermate geschikt om zelf nog extra smaakmakers aan toe te voegen. Zo bedacht ik deze keer een boterkoek met kaneel, stroopwafel en piepkleine blokjes fudge die perfect bij elkaar passen. Ga je liever voor een zuurtje en een kick? Maak dan eens deze boterkoek met citroen en gember!

Nog meer bakrecepten met stroopwafels

Kun jij ook geen genoegen krijgen van stroopwafels? Dit typische Nederlandse koekje met karamelvulling is bij velen geliefd. Daarom hebben wij nog meer bakrecepten met stroopwafels voor je op de site staan. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze stroopwafel muffins met karamelblokjes. Die zijn zo smeuig en heerlijk van smaak. Maar stroopwafels kunnen ook prima bij het ontbijt, getuige deze baked oats met stroopwafel om van te smullen! En nu kun je daar dus ook deze stroopwafel boterkoek aan toe voegen! Enjoy en geniet dus lekker van stroopwafels!

Ben je benieuwd naar de video die bij dit recept hoort? Neem hier dan even een kijkje!


Print

Recept: Stroopwafel Boterkoek

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben jij ook fan van boterkoek maken? Dan heb ik me toch een lekker variatierecept voor je in petto! Maak de ultieme Hollandse boterkoek door stroopwafels, kaneel en kleine karamelblokjes toe te voegen. Werkelijk iedereen die hem tot nu toe geproefd heeft is grote fan!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 16 stuks 1x
  • Category: Koekjes
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 250 gram tarwebloem
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snufje zout
  • 2 tl. gemalen kaneel
  • 2 tl. vanille extract
  • 200 gram KOUDE roomboter
  • 125 gram ‘Stroopwafel’ koekjes,
  • 75 gram kleine karamel blokjes (bijv. fudge Lonka)
  • 2 el. melk

Extra:

  • Keukenmixer met deeghaak
  • 1 ronde  ‘boterkoek’ vorm of gebruik een 20 cm springvorm.

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius (200 hetelucht). Gebruik je een springvorm en geen boterkoekvorm? Bekleed dan de bodem met bakpapier. Zet apart.
  2. Stop de bloem, suiker, zout, kaneel en vanille extract in de mengkom van de mixer  Snijd de boter in blokjes en voeg toe. Plaats de deeghaak en mix de ingrediënten op lage stand tot een kruimelig deeg. Zet daarna de snelheid van de machine hoger en kneed door tot een samenhangende bal ontstaat.  Heb je geen keukenmixer in huis? Kneed alle ingrediënten snel met de hand samen tot een samenhangend deeg. Werk snel want je handen warmen de boter in het deeg ook op.
  3. Leg de stroopfwafels op elkaar en snijd eerst in dunne reepjes en daarna in blokjes. Voeg de stroopwafels samen met de kleine karamelblokjes toe aan aan het deeg en kneed kort maar goed door.
  4. Druk het stroopwafel boterkoek deeg evenredig uit in de boterkoek vorm. Gebruik desnoods de bolle kant van een lepel om je te helpen glad te strijken, met name langs de rand.
  5. Trek met een vork strepen en vervolgens een ruitjespatroon over de bovenkant van het deeg. Bestrijk vervolgens de bovenkant met de melk.
  6. Plaats de bakvorm op een rooster in het midden van de oven en bak de stroopwafel boterkoek in 15-17 minuten goudbruin en gaar.  Laat daarna op een rooster buiten de oven volledig afkoelen in de vorm Voor het serveren snijd je hem in 16 smalle punten Hou de porties klein want boterkoek vult echt goed.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als deze Stroopwafel Boterkoek wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago