Cake recepten

Spookjes Cupcakes met Chocolade

Je Halloweenfeestje is pas compleet, met een tafel vol griezelige snoep, een halloweentaart en/of deze spookjes cupcakes met chocolade. Je zet cupcakes in slechts een half uurtje op tafel, en met ingrediënten die veelal iedereen wel in huis. En speciaal voor halloween voorzie je deze chocolade cupcakes met een fondant spookje.

Halloween Spookjes Cupcakes

In navolging van de Halloween pompoen cupcakes die ik vorige week al plaatste, heb ik vandaag een chocolade cupcake met extra stukjes chocolade!  Versierd met een spookje van wit fondant zijn deze spookjes cupcakes helemaal klaar voor Halloween. Enne, op niet-Halloween dagen, laat je het spookje gewoon achterwege, en kun je lekker genieten van een triple-chocolade cupcake.

Ik maakte de witte fondant spookjes met behulp van een Halloween uitsteekvormpje van Pipoos, maar je kunt deze ook vinden bij bijv. Xenos of taartbak winkels. Happy Halloween in ieder geval! Zoek je nog meer griezelige recepten? Check dan hier 20x recepten voor Halloween!


Print

Recept: Spookjes Cupcakes met Chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Speciaal voor halloween maakte ik deze spookjes cupcakes met chocolade en witte fondant spookjes. Een makkelijk en snel halloween recept.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: Cake
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten cupcakes:

  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur),
  • 150 gram fijne suiker,
  • 2 grote eieren (L),
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder,
  • 90 gram pure chocolade (grof gehakt)

Ingrediënten topping:

  • 100 gram zachte boter,
  • 100 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 1 eetlepel heet water,
  • snufje cacaopoeder,
  • wit gekleurde fondant.

Extra:

  • muffintray voor 12 muffins/cupcakes,
  • papieren (Halloween) cakevormpjes,
  • uitsteekvormpje in de vorm van een spook,
  • fondantroller (of deegroller).

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de muffintray met de papieren vormpjes.
  2. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer gedurende 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe met de cacaopoeder, en mix dit kort, maar goed, door elkaar. Roer op het laatst de gehakte chocolade er door heen.
  4. Verdeel het beslag over de cakevormpjes, en bak de spookjes cupcakes met chocolade gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de topping: mix de boter, met de poedersuiker, cacao en een eetlepel heet water in een kom, en klop dit smeuïg met een handmixer. Bewaar de botercrème in de koelkast tot gebruik.
  6. Kneed een stuk wit fondant om zachter te maken, en rol uit tot een lap. Steek met het spookjes uitstekertje hier figuurtjes uit, en zet apart.
  7. Besmeer de bovenkant van de spookjes cupcakes met een dot chocolade botercrème en druk hier de spookjes fondant figuurtjes in.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago