Cake recepten

Spookjes Cupcakes met Chocolade

Je Halloweenfeestje is pas compleet, met een tafel vol griezelige snoep, een halloweentaart en/of deze spookjes cupcakes met chocolade. Je zet cupcakes in slechts een half uurtje op tafel, en met ingrediënten die veelal iedereen wel in huis. En speciaal voor halloween voorzie je deze chocolade cupcakes met een fondant spookje.

Halloween Spookjes Cupcakes

In navolging van de Halloween pompoen cupcakes die ik vorige week al plaatste, heb ik vandaag een chocolade cupcake met extra stukjes chocolade!  Versierd met een spookje van wit fondant zijn deze spookjes cupcakes helemaal klaar voor Halloween. Enne, op niet-Halloween dagen, laat je het spookje gewoon achterwege, en kun je lekker genieten van een triple-chocolade cupcake.

Ik maakte de witte fondant spookjes met behulp van een Halloween uitsteekvormpje van Pipoos, maar je kunt deze ook vinden bij bijv. Xenos of taartbak winkels. Happy Halloween in ieder geval! Zoek je nog meer griezelige recepten? Check dan hier 20x recepten voor Halloween!


Print

Recept: Spookjes Cupcakes met Chocolade

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Speciaal voor halloween maakte ik deze spookjes cupcakes met chocolade en witte fondant spookjes. Een makkelijk en snel halloween recept.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 35 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 12 stuks
  • Category: Cake
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Ingrediënten cupcakes:

  • 150 gram roomboter (op kamertemperatuur),
  • 150 gram fijne suiker,
  • 2 grote eieren (L),
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder,
  • 90 gram pure chocolade (grof gehakt)

Ingrediënten topping:

  • 100 gram zachte boter,
  • 100 gram poedersuiker (gezeefd)
  • 1 eetlepel heet water,
  • snufje cacaopoeder,
  • wit gekleurde fondant.

Extra:

  • muffintray voor 12 muffins/cupcakes,
  • papieren (Halloween) cakevormpjes,
  • uitsteekvormpje in de vorm van een spook,
  • fondantroller (of deegroller).

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden / 160 hete lucht. Bekleed de muffintray met de papieren vormpjes.
  2. Klop de boter en suiker zacht en romig met een handmixer gedurende 5 minuten. Voeg de eieren één voor één toe: Voeg het volgende ei pas toe als de vorige helemaal opgenomen is tijdens het kloppen.
  3. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe met de cacaopoeder, en mix dit kort, maar goed, door elkaar. Roer op het laatst de gehakte chocolade er door heen.
  4. Verdeel het beslag over de cakevormpjes, en bak de spookjes cupcakes met chocolade gedurende 20 minuten in de oven.
  5. Maak ondertussen de topping: mix de boter, met de poedersuiker, cacao en een eetlepel heet water in een kom, en klop dit smeuïg met een handmixer. Bewaar de botercrème in de koelkast tot gebruik.
  6. Kneed een stuk wit fondant om zachter te maken, en rol uit tot een lap. Steek met het spookjes uitstekertje hier figuurtjes uit, en zet apart.
  7. Besmeer de bovenkant van de spookjes cupcakes met een dot chocolade botercrème en druk hier de spookjes fondant figuurtjes in.

Happy Halloween!

Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Banaan in kokosmelk (Thais dessert)

Naast de curry's, rijstgerechten en Thaise soepen, moet ik natuurlijk ook een echt Thais dessert…

3 dagen ago

Thaise Massaman Curry met aardappels en kip

Ben jij grote liefhebber van Thaise curry? Deze is echt een beetje anders dan 'normaal'…

4 dagen ago

Thaise Kool uit de wok (met knoflook)

Kan je Thaise maaltijd wel wat extra groenten gebruiken? Maak dan eens deze Thaise Kool…

6 dagen ago

Tortellinisoep met tomaten

De Meatless Monday van vandaag is een heerlijke verse Italiaanse tortellinisoep. Geloof mij, als je dit eet en…

7 dagen ago

Burgers met chili-uien jam

Het weekend staat alweer voor de deur en ik heb een heerlijk comfort food gerecht…

1 week ago

Pasta ‘Datterini’ met burrata

De liefde voor pasta zit er bij mij al van jongs af aan in! Een…

2 weken ago