Nagerechten

S’mores Dip van de barbecue

In Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kIn Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue! Je bakt namelijk een pannetje met chocolade en marshmallows op het vuur en dips hier vervolgens je biscuit in!ampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue!

Amerikaanse s’mores maken

Ik kan met nog goed herinneren dat we vroeger marshmallows roosterden op een stokje boven open vuur. Tijdens schoolkamp en zo. In Amerika en Canada is het dan ook de normaalste zaak van de wereld om die verwarmde marshmallow tussen twee biscuitjes te steken, met ook nog een plak chocolade er tussen! S’mores worden ze daar dan genoemd! Maar nu is er geen haar op mijn hoofd die tegen mijn dochter zegt: ga jij maar even 5 minuten naast de barbecue staan met je stokje erboven :-D. Gelukkig kan papa of mama eenvoudig een pannetje op de barbecue klaarmaken met hierin dus marshmallows en lekker veel chocolade. En eenmaal gesmolten gebruik je dan een biscuitje (of twee) om het geheel lekker op de lepelen en op te eten.

Nog meer toetjes van de barbecue

Wij zetten gerust een grote pan met smores dip van de barbecue op tafel aan het einde van een groot BBQ feest! Zo kan iedereen lekker zelf een toetje bij elkaar scheppen met een eigen biscuit in de hand! Maar uiteraard hebben we nog veel meer lekkers in petto voor je om de avond mee af te sluiten! Zo kun je bijvoorbeeld brownies bakken op open vuur, maar ook lekker fruit grillen! Oeh lala! Check hier een lijstje met lekkere toetjes van de barbecue! Enne deze brownies met marshmallow topping en blauwe bessen doen mij ook aardig aan ‘s Mores denken! Aanrader hoor!


Print

recept: S’mores Dip van de barbecue

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

In Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue! Je bakt namelijk een pannetje met chocolade en marshmallows op het vuur en dips hier vervolgens je biscuit in!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 810 personen 1x
  • Category: Barbecue
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram pure chocolade
  • 200 gram melk chocolade
  • optioneel: 60 gram hazelnoten
  • 1 grote zak marshmallows (265 gram)
  • 1 rol digestive biscuit (400 gram)
  • optioneel: 2 eetlepels karamelpasta

Extra:

  • Gietijzeren (koeken)pan

Instructions

  1. Verwarm de barbecue (of oven) voor op 220 graden.
  2. Breek of hak de chocolade in stukken en verdeel over de bodem van de pan. Hak de hazelnoten grof en strooi over de chocolade. Verdeel hier vervolgens de marshmallows overheen.
  3. Plaats de pan in de barbecue op INDIRECTE hitte en rooster het geheel tot de marshmallows mooi bruin kleuren aan de bovenkant en dus uitlopen.
  4. Verwarm ondertussen de karamelpasta – steeds per 10 seconden – in de magnetron. Zodra de smores klaar zijn, plaat je deze op een dikke onderzetter op tafel. Lepel tot slot de karamel er overheen en geef er de digestive koekjes bij om mee te dippen!

Eet smakelijk!

Notes

Let op! Ik heb deze ruime gietijzeren pan (doorsnede 30 cm) op tafel gezet tijdens een groot barbecue feest en het was genoeg voor 10 personen. Voor 4 personen of dus een kleine pan zou ik adviseren om het recept te halveren

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis deze s’mores dip van de barbecue wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

2 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

3 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

6 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

1 week ago