In Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kIn Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue! Je bakt namelijk een pannetje met chocolade en marshmallows op het vuur en dips hier vervolgens je biscuit in!ampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue!
Ik kan met nog goed herinneren dat we vroeger marshmallows roosterden op een stokje boven open vuur. Tijdens schoolkamp en zo. In Amerika en Canada is het dan ook de normaalste zaak van de wereld om die verwarmde marshmallow tussen twee biscuitjes te steken, met ook nog een plak chocolade er tussen! S’mores worden ze daar dan genoemd! Maar nu is er geen haar op mijn hoofd die tegen mijn dochter zegt: ga jij maar even 5 minuten naast de barbecue staan met je stokje erboven :-D. Gelukkig kan papa of mama eenvoudig een pannetje op de barbecue klaarmaken met hierin dus marshmallows en lekker veel chocolade. En eenmaal gesmolten gebruik je dan een biscuitje (of twee) om het geheel lekker op de lepelen en op te eten.
Wij zetten gerust een grote pan met smores dip van de barbecue op tafel aan het einde van een groot BBQ feest! Zo kan iedereen lekker zelf een toetje bij elkaar scheppen met een eigen biscuit in de hand! Maar uiteraard hebben we nog veel meer lekkers in petto voor je om de avond mee af te sluiten! Zo kun je bijvoorbeeld brownies bakken op open vuur, maar ook lekker fruit grillen! Oeh lala! Check hier een lijstje met lekkere toetjes van de barbecue! Enne deze brownies met marshmallow topping en blauwe bessen doen mij ook aardig aan ‘s Mores denken! Aanrader hoor!
In Amerika kom je s’mores geregeld tegen in de buurt van een kampvuur. Het is een populaire zoete versnapering van een geroosterde marshmallow met chocolade en koekjes. En ik serveer thuis s’mores dip van de barbecue! Je bakt namelijk een pannetje met chocolade en marshmallows op het vuur en dips hier vervolgens je biscuit in!
Extra:
Eet smakelijk!
Let op! Ik heb deze ruime gietijzeren pan (doorsnede 30 cm) op tafel gezet tijdens een groot barbecue feest en het was genoeg voor 10 personen. Voor 4 personen of dus een kleine pan zou ik adviseren om het recept te halveren
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis deze s’mores dip van de barbecue wilt maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…