Wist je dat Tilburg een hele leuke en hippe stad aan het worden is? Dankzij mooie ondernemers die prachtige foodconcepten weten neer te zetten in de stad. In deze vlog neem ik jullie mee langs o.a. Pure koffie & koek, heerlijke vegetarische hotspots, maar ook zoete verleidingen en het mooiste interieur van Tilburg! 

Vlog: Toffe Food Spots in Tilburg

+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL

Check deze toffe food spots in Tilburg

Dit lijstje is samengesteld door Anne de Graaf van Annetravelfoodie.com. Zij woont zelf in Tilburg en is vegetariër.  Tof om te zien dat deze toffe food spots in Tilburg ook geen probleem hebben om mooie vegetarische gerechten op de kaart te zetten. Kunnen veel andere restaurants alleen maar van leren. TIP: Wist je dat je in Tilburg een hele dag kunt parkeren in de spoorzone voor max. € 5,= ?


Stoom013

Hier strijk je neer voor biologische koffie & koek, in een oude treinwagon langs het spoor. Het stationsgebied bied heel veel potentie om nieuwe concepten neer te zetten. De oude (vervallen) panden doen niet onder voor de hipste buurten in Berlijn en de straat grafiti draagt ook bij aan de sfeer. Een super tof plekje om je dagje Tilburg te beginnen met bijvoorbeeld een havercappuccino en een stukje cake of koek. Je vind de treinwagon van Stoom013 aan de achterzijde van het pand aan de Burgemeester Brokxlaan nr.6.

Exterieur Stoom013

Restaurant Waanzinnig

Bij dit restaurant worden de (seizoens)groente voorop gesteld. En al dan niet gecombineerd met een stukje vlees, vis of extra plantaardig. Daarnaast is Restaurant Waanzinnig gespecialiseerd in dieetwensen of allergieën. Mooi! Zo kan het dus ook. Wat ik helemaal waanzinnig vind is dat het restaurant gerund wordt door mensen met een psychische kwetsbaarheid en daarmee ook een leerschool is voor anderen die mogelijk geen kansen krijgen in de horeca. Je vindt dit mooie feelgood restaurant aan de Willem II straat nr.52 A .

Restaurant RAK

Hierna begeven we ons naar de Piushaven van Tilburg. Ja wie had gedacht dat Tilburg een haven zou hebben? Maar toffe food spots vind je hier zeker terug! Zo ook Internationaal restaurant Rak op de kop van de kade en met glas rondom voor een mooi uitzicht. De dames van de bediening lopen allemaal in matching polkadot jurkjes en schenken heerlijke wijnen aan de gasten. Verwacht hier geen poespas, maar klassieke Internationale gerechten in een hedendaags jasje. Je vind restaurant Rak aan de Hopliedenkade nr.249

EEthuisTwintig

Dit toffe huiskamer restaurant bevind zich in een voormalig regenjassen fabriek. EEthuisTwintig vind je aan Piushaven nr. 20 B, dus  plof neer op de grote loungebank en geniet van het uitzicht op het water. Neem plaats aan de bar met eerste rangs zicht op de keuken, terwijl de barman een glas pure limonades of wijn inschenkt. Of neem plaats aan tafel, op de plek waar vroeger de naaisters de regenjassen in elkaar regen. TIP: En als dan toch bij EEthuisTwintig zit, stap dan ook even binnen bij de buren: Hier scoor je namelijk de handwerk bonbons van Huize Geers. En aan de andere zijde van het restaurant, stap je zo binnen bij de lokale bakker.

Zoete Moed

De Tilburgse Yvette werd in 2017 Bikkel van het jaar bij de Bart de Graaff Foundation. En daarmee werd meteen haar eigen bakkerij gelanceerd! Bij Zoete moed staat lekker zondigen, maar ook gezond bakken centraal. De bananabreads, cheescakes, koeken en taarten op bestelling kun je hier to-go meenemen. Daarnaast kom je de zoetigheden van Yvette ook tegen op de kaart van o.a het naastgelegen Villa Pastorie restaurant. Je vindt de bakkerij van Zoete Moed aan de Havendijk 16 A. In de voormalige ijzergieterij komen de geuren van de baksels je rijkelijk tegemoet. Maar in het pand vind je ook een knus hebbedingen winkeltje, dus zeker een toffe food spot in Tilburg!

Friandries

Chocolade liefhebbers opgelet: Bij chocolaterie Friandries koop je niet zomaar bonbons, maar je koopt hier heuse kunstwerkjes! De ingrediënten en smaken zijn alles behalve standaard te noemen, en bestaan altijd uit 2 verschillende elementen. Er zijn ‘easy going’ samenstellingen verkrijgbaar zoals bonbon met rode peper, kokos & limoen. Maar hou je van bijzonder: ga dan bijvoorbeeld voor shiitake of pompoen met gerookte paprika. Hier wil je echt je tanden in zetten! Niet voor niets is Friandries winnaar van de RTL4 Chocoladeshow en daarmee bekroond tot Beste Chocolaterie van Nederland. Je vind de winkel aan de Willem II Straat nr.4.

EVE

Pal naast het station van Tilburg vind je het statige gebouw van  bar\ restaurant\ evenementenlocatie EVE. De naam staat voor Eten Voor Eten, met als doel een deel van de opbrengst te doneren aan het World Food Program, waarbij er jaarlijks minimaal 100.000 maaltijden gedoneerd worden. Maar de prachtige, monumentale Polygonale Loods is een lust voor het oog en heeft een fantastisch ArtDeco inrichting met is ideaal om o.a. te ontmoeten, gezellig te borrelen en te genieten. Je vind EVE aan het Burgemeester Stekelenburgplein nr.208.

Tot zo ver mijn dagje proeven bij toffe food spots in Tilburg! Ik moet zeggen dat ik blij verrast ben door het aanbod in deze stad en dat Tilburg dus eigenlijk hartstikke hip en happening is op dit moment. Met name rondom het stationsgebied verwacht ik de komende jaren nog meer leuke ontwikkelingen, dus wie weet tot een volgende keer weer!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Tilburg is Idd steeds hipper aan het worden. Ik wil nog een tip toevoegen namelijk Mr. Morris in De nieuwlandstraat. Goede koffie met veel vegan gebak. De juice wordt gemaakt waar je bij staat. Echt heerlijk vers dus.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago