Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaasviering? Wij maakten heel eenvoudige filodeeg zakjes gevuld met Mini Babybel kaasjes en zongedroogde tomaat. Maak er leuke Sinterklaas kaashapjes van door het deeg samen te binden tot pakketje dat er uit ziet als de zak van Sinterklaas.

Mijn dochter is dol op die kleine Mini Babybel kaasjes. Ze doen het ook prima als snackje in de broodtrommel en ik bedacht er dan ook een lekker makkelijk deeghapje voor Sinterklaas mee! Filodeeg ligt hier standaard in de vriezer en daar kun je heel leuk kleine pakketjes van vouwen. In de Indonesische keuken zijn Ayam Bunkus pakketjes namelijk een erg lekkere snack, dus ik besloot om een eenvoudige versie met kaas te maken. Deze Sinterklaas kaashapjes zullen de kids vast geweldig vinden en de zongedroogde tomaat is natuurlijk optioneel!

Nog meer hartige Sinterklaas recepten

Gaan jullie ook aan de slag met deze Filodeeg zakjes gevuld met Babybel kaas? Laat me dan weten wat jullie van deze Sinterklaas Kaashapjes vinden. Maar we hebben nog meer hartige Sinterklaas recepten op de site staan. Maak bijvoorbeeld een hartige banketletter met Indisch gekruid gehakt en bestrooid met sesamzaadjes. Of ga voor deze eenvoudige Sinterklaas bladerdeeg staf met bacon! Check deze en nog veel meer lekkere Sinterklaas recepten hier op een rijtje!

Ben je benieuwd naar de video van dit recept? Neem dan zeker even hier een kijkje.


Print

Recept: Sinterklaas kaashapjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Op zoek naar een hartig recept voor de Sinterklaasviering? Wij maakten heel eenvoudige filodeeg zakjes gevuld met Mini Babybel kaasjes en zongedroogde tomaat. Maak er leuke Sinterklaas kaashapjes van door het deeg samen te binden tot pakketje dat er uit ziet als de zak van Sinterklaas.  Heb je geen babybel kaasjes? Snijd dan een dikke plak van een stuk kaas af en snijd hier een vierkantje van 3 x 3 cm van. Of gebruik een kleine ronde koekjes uitsteker om zelf rondjes kaas te maken.

Ingredients

Scale

  • 10 vellen filodeeg – diepvries
  • 10 Mini Babybel kaasjes
  • 10 zongedroogde tomaten

Extra:

  • zonnebloemolie (voor insmeren vellen filodeeg)
  • bakkwast
  • keukentouw
  • bakpapier

Instructions

  1. Haal de vellen filodeeg tijdig uit de vriezer om te ontdooien. Check hiervoor je verpakking – bij mij duurde dat slechts een paar minuten.
  2. Die tussentijd kun je mooi gebruiken om de oven vast voor te verwarmen op 180 °C (165 hetelucht

  3. Knip tevens vast 10 stukken keukentouw op maat, zo’n 35 cm is groot genoeg.

  4. Werk op een schoon aanrecht: neem een vel filodeeg en kwast het in met olie. Vouw het vel dubbel en smeer de bovenkant van deze rechthoek licht in met olie.
  5. Plaats in het midden een Mini Babybel kaasje en leg daar een zongedroogde tomaat bovenop.

  6. Pak de vier punten van het vel deeg en breng naar het midden toe. Vouw dit voorzichtig maar aansluitend om het kaasje heen. Neem een stuk keukentouw en wikkel dit een paar keer om het uiteinde met filodeeg en zet er een knoopje in. Nu heb je echt een filodeeg kaashapje gemaakt die er uit ziet zoals een cadeautjes zak van Sinterklaas!
  7. Leg de Sinterklaas kaashapjes op een bakplaat met bakpapier en schuif in het midden van de oven. Bak de ze gedurende 15 -20 minuten mooi goudbruin en knapperig in de oven. Serveer direct.

Fijne feestdagen! Groetjes, Betty

Notes

Serveer deze Sinterklaas kaashapjes met zongedroogde tomaat nog warm en geef er een beetje basilicum pesto bij om in te dippen. Je kunt de tomaat ook achterwege laten voor een normaal kaashapje. Dan is het weer heel lekker om er chili saus bij te geven. Varieer er dus gerust op los met dit hartige sinterklaas recept!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze hartige Sinterklaas kaashapjes!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago