Op de 11e van de 11e maand wordt in veel delen van het land Sint Maarten gevierd. Deze weken gaan de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes over de toonbank. Maar met een flinke voorraad snoepjes en mini chocolade reepjes ontstond ook dit recept voor een Sint Maarten koek met chocolade snoep of reepjes die je over hebt na deze feestdag! Ook ideaal na een avondje ‘Trick Or Treat’ met Halloween overigens 🙂
“Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten, de meisjes heb je rokjes aan, kijk daar komt Sinte Maarten aan!” Op 11 november staan de kids de hele dag te poppelen om naar buiten te gaan: ze mogen dan eindelijk langs de deuren gaan om snoep op te halen tijden Sint Maarten. Hun tasjes zijn voor een heel jaar weer gevuld met traktaties, snoepgoed en soms zelfs speelgoed. Maar zelf hebben wij ook een bak met uitdeel snoepzakjes staan. Van winegums en lolly’s tot heel veel mini chocolade repen zoals Mars, KitKat, Milky Way, Snickers en meer. Die winegums kun je leuk verwerken in Rocky Road recepten of meng tot chocolate bark.
Een kleine 2 weken voor Sint Maarten is het ook nog eens Halloween. Deze feestdag wordt steeds meer populair in Nederland en na een avondje ‘Trick or Treat’ heb je ook vaak een flinke lading aan snoep en chocolade die je kunt gebruiken in dit koek recept.
Misschien zijn al jouw snoepjes reeds vergeven maar misschien heb je nog heel wat over. Wij maakten in ieder geval de volgende ochtend deze geweldige Sint Maarten koek met chocolade snoep. Een heerlijk combinatie van een dikke plaat koek\blondie en diverse stukken mini chocolade repen. Dan proef je weer een hapje met karamel van de Mars, dan weer de crunch van de KitKat’s en vervolgens een zoute bite van de Snickers. Jaaaaa dit is een geweldig bakrecept met die overgebleven repen chocolade en eentje waar zelfs de volwassen tijdens of na Sint Maarten ook nog van kunnen genieten. Check hier overigens nog veel meer lekker recepten voor zelf gemaakte koeken.
Wil je de video bekijken van hoe je deze Sint Maarten koek met chocolade snoep kunt maken? Bekijk de video dan hier.
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes over de toonbank gegaan. Maar met een flinke voorraad snoepjes en mini chocolade reepjes ontstond ook dit recept voor een Sint Maarten koek met chocolade snoep of reepjes die je over hebt na deze feestdag! Stop je mini KitKat’s, Mars repen en Snicker’s bars in een dikke laag koekdeeg en daarna lekker opsmikkelen. Ook voor de papa’s en mama’s!
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Deze Sint Maarten koek is helemaal afgekoeld het allerlekkerst. Bewaren doe je op het aanrecht, het liefst in bakpapier gewikkeld. Niet in een luchtdichte doos of zakje dus. Maar eet hem wel binnen een paar dagen op voor het lekkerste resultaat.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Sint Maarten koek met chocolade snoep
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
Ga jij Sinterklaas vieren en ben je nog op zoek naar een lekker toetje geheel…