Zijn jouw kids ook zo dol op (zoete) popcorn? Dan is deze popcorn in regenboog kleurtjes een aanrader! Ik ging namelijk aan de slag met het maken van Regenboog popcorn – ofwel Rainbow popcorn- en maakte salted caramel in 6 kleuren van de regenboog. Zo’n leuke en lekkere snack voor jong en oud!

Zakjes met regenboog popcorn uitdelen

Ik ben dol op huisgemaakte popcorn en niet alleen tijdens een filmavond. Popcorn is een heerlijke snack en nog redelijk gezond ook! Onlangs kwam ik echter een leuke kidsproof variatie tegen op de website van Vegarecepten.com en kon niet wachten om hiervoor de keuken in te duiken. Mijn dochter is een echte zoetekauw dus die kon haar geluk niet op om hier van te mogen smullen. Uiteraard werden er daarna ook nog zakjes Regenboog popcorn uitgedeeld aan de buurtkinderen. Voor een feestje is deze salted caramel popcorn in regenboog kleuren ook een geweldige traktatie. Stop het in doorzichtige zakjes en knoop deze dicht met een mooi lintje. Ideaal om uit te delen!

Nog meer recepten met popcorn

Natuurlijk kun je lekker aan de slag met het maken van deze Regenboog popcorn in verschillende kleuren van de regenboog. Maar ik heb nog meer recepten met popcorn voor je op de site staan. Check hier bijvoorbeeld 5x recepten voor zoete popcorn maken! En wist je dat popcorn ook een lekkere topping is voor over je warme chocolademelk? Zeker in combinatie met karamel! Binnenkort deel ik ook nog eens 5x recepten voor zoute popcorn met jullie. En daarnaast is popcorn ook DE onmisbare topping voor deze Taco de Elote (binnenkort online).


Print

Recept: Regenboog Popcorn maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit recept is super leuk voor en om met kinderen te maken. Deze regenboog popcorn met (salted) karamel is namelijk om van te smullen! Het mooiste is als je hiervoor alle 6 de regenboog kleuren als food kleurstof in huis hebt. En anders maak je deze van de 3 basis kleuren geel, rood en blauw. Maak oranje door geel en rood te mengen. Paars maak je met rood en blauw. En groen krijg je door geel en blauw te mengen. 

  • Author: Recept afgeleid van Vegarecepten.com
  • Prep Time: 20 min. (+ schoonmaken)
  • Cook Time: 10 min. + 6x 5 min
  • Total Time: 1 uur (en 20 minuten)
  • Yield: 1 grote kom 1x
  • Category: Tussendoortje
  • Cuisine: Amerikaanse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale

Voor de popcorn maken:

  • 1 kopje pofmais (ca 200 gram)
  • 3 el neutrale olie

Voor de (salted) karamel:

  • 270 gr fijne suiker
  • Regenboog food kleurstoffen (maar in ieder geval geel, rood en blauw)
  • 60 gr roomboter
  • 4 el water
  • Maldon zout vlokken  (optioneel)

Extra:

  • braadpan met deksel
  • 6 kleine kommetjes
  • steelpannetje
  • siliconen bakspatel
  • 2 vellen bakpapier

Instructions

  1. Als eerste ga je de pofmais bakken in een ruime pan. Volg hiervoor dit recept voor zelf popcorn maken.
  2. Verdeel de suiker over de 6 kommetjes. Dit is 3 eetlepels ofwel 45 gram suiker per kom. Voeg aan elk kommetje een paar druppels of mespuntje gel food kleurstof. Roer en druk de kleurstof met een lepeltje goed door de suiker tot elk kommetje een egale regenboog kleur heeft.
  3. Snijd de roomboter in blokken van elk 10 gram per stuk. Bewaar op een bordje in de koelkast tot gebruik.
  4. Stop de inhoud van 1 gekleurd suikerbakje in een steelpannetje en voeg 2 theelepels water toe. Verwarm , zonder te roeren, op middelmatig vuur om de suiker te smelten. Dit zal een paar minuten duur maar let op! het moet niet verbranden want dat proeft erg bitter in de karamel.
  5. Zodra de suiker gesmolten is haal je de steelpan van het vuur en stop er een blokje van 10 gram roomboter bij. Voor een ‘salted’ karamel voeg je tevens een snuf zoutflakes toe. Schep er vervolgend direct 2 handjes popcorn door. Roer goed om met een spatel tot de gekleurde karamel alle popcorn omhult en schep daarna op een groot stuk bakpapier om volledig af te koelen. Je kunt de popcorn daarna ook makkelijk uit elkaar halen door het te breken.
  6. Maak het steelpannetje schoon en herhaal deze stappen met de andere kleuren. Tip van Betty: Zorg dat je een waterkoker met heet water klaar hebt staan. Giet deze in de lege pan en eventuele aangekoekte suikerlaag lost zo heel snel op.

Veel plezier! Groetjes, Betty

Notes

Je kunt dit recept ook maken met een zakje magnetron popcorn. Als je toch voor een ‘salted caramel’ versie gaat dan zou ik zoute magnetron popcorn aanraden en laat je het zout uit de karamel achterwege. Ik zou niet zoete magnetron popcorn gebruiken want in combinatie met de karamel wordt het dan wel erg zoet!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met zelf grissini maken. Deze soepstengels zijn namelijk fantastisch!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago