Ben je nog op zoek naar een mooi kerstdessert of wat lekkers voor bij de koffie? Ik maakte deze red velvet cupcakes in een feestelijke mini tulband vorm en decoreerde deze met een roomkaascreme en kerst sprinkles! Zijn ze niet onwijs leuk geworden?
Onlangs stond ik thuis te koken en hoorde een luide ‘plof’ in de gang. Ik snelde me naar de voordeur en vond daar het mega dikke nieuwe kookboek van Rutger van den Broek (Rutgerbakt.nl) op de deurmat. Met dit Rutger Bakt – de 100 allerbeste recepten haal je een fantastisch bakboek in huis! Rutger was de winnaar van het eerste seizoen van Heel Holland Bakt! Inmiddels heeft hij al heel wat bakboeken uitgegeven, zoals mijn persoonlijke favorieten Cakes en de Koekjesbijbel. Maar ik heb nog nooit een kookboek in mijn handen gehad waar ik letterlijk 95% meteen uit wilde klaarmaken. Dit boek bevat echt de top 100 aan favoriete bakrecepten van iedereen! Van de roze koeken tot zachte amaretti koekjes. Maar ook bananenbrood, zelf chocolademousse maken en diverse hartige taarten. En de klassiekers zoals appeltaart en red velvet taart staan er ook in! En laat ik nou net met die laatste aan de slag zijn gegaan om dit recept voor Red Velvet cupcakes voor kerst te maken.
In het boek staat dus het recept voor een mooie red velvet taart. Maar omdat we deze kerst het in een kleiner gezelschap gaan vieren, leek het mij leuker om hier kleinere cupcakes van te maken. Ik heb het recept van Rutger dus gehalveerd en een deel van de boter vervangen door olie, zodat de red velvet cakes niet teveel de pan uit rijzen. Tja en dan moet daar natuurlijk wel wat van die roomkaas creme en kerst decoratie bovenop he! Mocht jij ook fan worden van deze red velvet cupcakes, dan kan ik je deze zachte red velvet cookies ook zeker aanraden! En voor het ontbijt maak je natuurlijk onze Red Velvet wafels klaar! Enjoy!
Ben je nog op zoek naar een mooi kerstdessert of wat lekkers voor bij de koffie? Ik maakte deze red velvet cupcakes in een feestelijke mini tulband vorm en decoreerde deze met een roomkaascreme en kerst sprinkles! Naar recept van Rutger Bakt red velvet taart met cacao en rode voedingskleurstof.
Voor de Red Velvet Cakejes:
Topping:
Extra:
Voor je begint is het van belang dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast!
Hele fijne feestdagen!
Nu hoor ik je al denken: Betty hoe kom ik nou aan een half ei? Heel simpel: kluts een heel ei in een kommetje en schenk hier slechts de helft van in je mengkom. Je hebt totaal 1.5 ei nodig voor deze cupcakes dus vergeet ook niet dat extra hele ei erbij te doen. Als je 24 stuks maakt dan verdubbel je deze en gebruik je dus 3 eieren voor het cakebeslag.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze red velvet cupcakes voor kerst wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…