Print

Recept: Red Velvet cupcakes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Ben je nog op zoek naar een mooi kerstdessert of wat lekkers voor bij de koffie? Ik maakte deze red velvet cupcakes in een feestelijke mini tulband vorm en decoreerde deze met een roomkaascreme en kerst sprinkles! Naar recept van Rutger Bakt red velvet taart met cacao en rode voedingskleurstof.

Ingredients

Scale

Voor de Red Velvet Cakejes:

  • 150 gr fijne suiker
  • snufje zout
  • 65 gr roomboter
  • 25 gr zonnebloemolie
  • 125 ml karnemelk
  • 8 gr cacao poeder
  • 1 tl rode voedingskleurstof
  • ½ tl vanille extract
  • snuf zout
  • 1 ½ eieren
  • 150 gr (patent)bloem
  • 1 tl witte wijn azijn
  • ½ tl baking soda

Topping:

  • 85 gr roomboter
  • 150 gr roomkaas
  • 75 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • kerst strooisels en decoratie

Extra:

Instructions

Voor je begint is het van belang dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Haal ze hiervoor 30 minuten van tevoren uit de koelkast!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hete lucht). Vet de bakvorm in met bakspray en zet apart.
  2. Doe de suiker, zout, roomboter en zonnebloemolie in de mengkom van de mixer. Klop dit gedurende 5 minuten op medium snelheid tot een romig geheel. 
  3. Ondertussen meng je in een beker de karnemelk met de cacao, rode kleurstof en vanille. Roer even goed door en laat staan.
  4. Voeg een voor een (half) de eieren toe aan het beslag in de mixer en blijf kloppen tot geheel opgenomen is. Zet daarna de mixer uit.
  5. Spatel nu de helft van het karnemelk mengsel en de helft van de bloem door het beslag. Voeg daarna de overige helften, samen met de baking soda en witte wijnazijn toe en spatel kort door om te vermengen. 
  6. Schep het beslag in een spuitzak en spuit een rondje (of twee) in de tulbandvormpjes. Let op dat je 1 cm onder de rand vrij laat ivm rijzen dan het beslag.
  7. Bak de red velvet cupcakes af in het midden van de oven, gedurende 20-25 minuten. Laat een paar minuten staan in de vorm en keer daarna om. Laat de mini tulbandjes verder afkoelen op een rooster.
  8. Maak ondertussen de roomkaascreme: klop hiervoor de zachte boter met poedersuiker romig in de keukenmixer. Voeg tot slot de roomkaas en vanille toe en klop het geheel tot een gladde creme. Stop in een spuitzak en bewaar in de koelkast tot gebruik.
  9. Spuit een mooie toef creme in de holte van de tulband en vervolgens ook bovenop. Bestrooi met de kerst sprinkles en serveer direct!
  10. Ongedecoreerde cupcakes bewaar je het liefst in een bakje op het aanrecht. Eenmaal gedecoreerd bewaar je ze in de koelkast ivm roomkaas.

Hele fijne feestdagen!

Notes

Nu hoor ik je al denken: Betty hoe kom ik nou aan een half ei? Heel simpel: kluts een heel ei in een kommetje en schenk hier slechts de helft van in je mengkom. Je hebt totaal 1.5 ei nodig voor deze cupcakes dus vergeet ook niet dat extra hele ei erbij te doen. Als je 24 stuks maakt dan verdubbel je deze en gebruik je dus 3 eieren voor het cakebeslag.