Omdat ik deze maand weer mee doe met de Foodblogswap, (waarbij ik uitgeloot wordt om de te koken van een andere foodblog), ging ik ook op zoek naar een recept dat mij ook kan verbazen en verrassen. En dat werden deze glutenvrije en suikervrije rabarber muffins!
Deze maand was De voedzame keuken mijn project. Iris Maier blogt over een gezond(er) leven en gezond(er eten. Veelal glutenvrij en suikervrij, dus voor mij een prettige website om een gezond alternatief te mogen vinden voor muffins, je weet wel, mijn favorieten voor het weekendontbijt of voor bij de High Tea!! Rabarber is een echte seizoensgroente dus na een blik op de site wist ik dat ik deze suikervrije rabarbermuffins op het menu moest gaan zetten.
Let alleen op: rabarber kun je niet rauw eten! De bladeren zijn haast giftig, en dienen dus verwijderd te worden. En als de stengels dan verwerkt tot bijvoorbeeld deze rabarber muffins kun je er heerlijk van genieten. Check hier overigens nog meer lekkere recepten met rabarber. Net als bij een bleekselderij kun je de rabarber overigens met een dunschiller schillen, om het buitenste draderige huidje te verwijderen.
Voor dit rabarber muffins recept kocht ik 4 grote stengels rabarber, en na het nodige snijwerk meet ik deze af in een maatkan (dat is een tip van Iris). Haar originele recept is dan ook in mililiters aangegeven, maar voor het gemak heb ik deze alvast een beetje omgerekend naar grammen. Je mag dan zelf beslissen wat je prettiger vind werken. Laat je me weten wat jij van deze rabarber muffins vind?
Deze glutenvrije en suikervrije muffins met rabarber zijn een aanrader voor deze zomer. Rabarber is een echte seizoensgroente en de zure stengel leent zich uitstekend voor zoete baksels en taart recepten.
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Als de muffins helemaal afgekoeld zijn, kun je ze een dag of 5 bewaren in een luchtdicht afgesloten pot, maar je kunt deze rabarber muffins ook prima invriezen.
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Ik wilde net vragen waar je die leuke bakvormpjes vandaan hebt.. zie ik het in je reactie hierboven staan. Ziet er gezellig uit! En lekker trouwens ook, ik hou wel van rabarber.
Groetjes, Hazel
Hi Bettina,
Leuk recept! Heb de rabarbermuffins gemaakt: de hoeveelheid is echter goed voor 2x zoveel muffins (ik kon nog 2 bakblikken met mini-muffins vullen en had nog over ! Mogelijk daarom dat de rabarsmaak niet zo terug sterk terugkomt. Is het een idee om de helft van de andere ingredienten te gebruiken bij dezelfde hoeveelheid rabarber?
Erg leuk om te lezen, Betty! Goed ook dat je de moeite hebt genomen het om te rekenen! Ik kook zoveel van Amerikaanse recepten, dat ik mijn weegschaal nog maar amper gebruik en er gewoon niet meer aan denk! Overigens schil ik rabarber eigenlijk nooit, heb geen problemen met die draden (er staat trouwens dragen, typfoutje!). Het ziet er heerlijk uit!
Wat een gaaf servies! Ik ben er helemaal verliefd op :)
Een vraagje, waar koop jij die papieren bakvellen voor de muffins, ik ben ze nog niet eerder in de winkel tegen gekomen en wil het graag eens proberen.
Hi Lyn,
Ik ben gisteren toevallig bij Pipoos geweest, een echte doe-het-zelf winkel. Daar vond ik de lapjes stof met stipjes en sterretjes, en van hetzelfde merk hadden ze ook die papieren cups met de sterretjes. Het merk is Tilda.
Groetjes,
Betty
Hi Iris,
ik heb mijn typfoutje bij deze aangepast, en alle muffins zijn nu al op! Waren erg lekker (en dus blijkbaar ook erg gezond!) :-)
sorry late reactie! bedankt voor je antwoord, de sterretjes had ik geen eens gezien ;) haha