Categories: Events

Workshop styling en fotografie voor foodbloggers

Vorige week schreef ik al een stuk over mijn ‘props table’ (klik hier om te lezen). Dit zijn leuke en kleurrijke items die ik gebruik als bijlage of achtergrond voor foodfoto’s op deze blog.  Omdat ik vind dat de foto’s er ook nog eens smakelijk uit horen te zien en kwalitatief goed moeten zijn, werd het voor mij hoog tijd om een fotografie cursus te gaan volgen, om zo het optimale uit mijn camera te kunnen halen.

Het afgelopen jaar liep ik collega-foodblogger Simone van den Berg tegen het lijf. Zij maakt fantastiche foodfoto’s en blogt op Simones Kitchen. Toen ik hoorde dat zij ook fotografie workshops organiseerde, wist ik direct dat ik bij haar aan het juiste adres zou zijn.

Afgelopen weekend was het dan zo ver. Ik reisde af naar Nootdorp en woonde de ‘Workshop Styling en Fotografie voor Foodbloggers’ bij.  Deze workshop bestaat voor een deel uit technieken en leren optimaal gebruik te maken van je camera. En het tweede deel van de workshop bestaat uit foodstyling en alles wat je hierbij kunt gebruiken. Hiervoor heeft Simone de hulp ingeschakeld van Alexandra Schijf van AlexStyling, en deze dames maken er een leuke en educatieve dag van.

Kijk maar eens naar de verschillen tussen deze foto’s die ik maakte:

Links heeft overal scherpte, maar rechts heb ik de achtergrond vervaagd (vind ik persoonlijk erg mooi!)

Sommige winterse gerechten hebben gewoon een sobere en donkere look nodig. Bij normaal daglicht wordt de foto veel te licht (zie links). Maar met de juiste instellingen krijg je de foto rechts. (wat een verschil, he)

En ook ik ontkom niet aan  fotograferen op klaarlichte dag, en dus soms direct in het zonlicht, zoals bij links. En toch is het gelukt om met hulpstukken de foto rechts te maken (ik ben nu best trots op mijzelf).

Het leuke is dat deze workshop niet alleen voor Foodbloggers is, want er zijn nog genoeg beroepen waar foodfotografie goed van pas komt. Wat denk je van partyplanners, die zo de mooiste plaatjes van hun (eet)feestjes kunnen maken. Of als eigenaar van een restaurant of cateringbedrijf kun je zo leren hele goede foto’s te maken voor je eigen website. Maar ook als hobbykok of beginnend hobbyfotograaf ben je van harte welkom hoor!

Mocht je geïnteresseerd zijn om zelf deze workshop bij te wonen, ga dan naar de website  www.freshfoodphotos.com.  De kosten van deze workshop bedragen 195 euro, en dat is inclusief gebruik van alle materialen, ingrediënten, een middag lunch, en koffie/thee met wat lekkers.

Daarnaast heeft Simone ook onlangs een Nederlandstalig (!) boek uitgebracht, op het gebied van digitale food fotografie. Dus mocht je liever zélf thuis aan de slag gaan, klik dan hier om dit boek te bekijken/ bestellen.  (p.s. het boek krijg je ook mee als naslagwerk na afloop van de workshop)

Groetjes,

Betty

(bron header foto:  Simone van den Berg / Fresh Food Photos)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Leuk, die erwtensoep foto's. Daar heb ik nog nooit een mooie foto van kunnen maken. (Ziet er altijd uit als een vies bruin-groen moeras in Florida). Alleen de lepel op die foto vindt ik er 'vies' uitzien. Niet gepoetst zilver?

  • Wauw, wat een verschil tussen de foto's! Ik krijg dit weekend het boek van Simone voor mijn verjaardag en nu ben ik nóg benieuwder, haha!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago