Elk jaar kijken velen uit naar het moment dat de ‘Pumpkin Spice Latte‘ weer verkrijgbaar is Starbucks! Deze koffie verkeerd, met pompoen is pure herfst in een kopje en is alleen gedurende een korte periode te verkrijgen. Hoog tijd om dus zelf thuis met het recept voor Pumpkin Spice Latte aan de slag te gaan!

Wat is Pumpkin Spice Latte

De reguliere Starbuck fanaten kennen dit drankje maar al te goed en kijken elke september weer reikhalzend uit naar de komst van de Pumkin Spice Latte (ook wel PSL genoemd) naar de winkels. Het is een koffie met lekker veel melk, pompoenpuree, een vleugje vanille en een kruidig aroma van pumkin spice kruiden. Geheel in stijl wordt de pumpkin spice latte afgetopt met een flinke toef slagroom.

Wist je dat? (Bron: Starbucks Coffee Company – 2018)

  • De Pumpkin Spice Latte in 2003 is bedacht door Peter Dukes, die geïnspireerd werd door de smaak van pompoentaart gevolgd door een slokje espresso.
  • De Pumpkin Spice Latte een van de meest populaire Starbucks seizoensdranken is en dat er sinds de lancering meer dan 200 miljoen cups van verkocht werden?
  • Fans hun #PSL-enthousiasme uiten met gemiddeld 3.000 tweets per dag gedurende het seizoen.
  • Een van de originele ideeën voor de naam “Fall Harvest Latte” was.
  • PSL de originele drankcode voor de Pumpkin Spice Latte was zoals deze werd geschreven door de barista’s op de cups en al snel de bijnaam van het drankje werd.

Dit drankje is dus momenteel de coolest kid in town en waarom zou je je beperken tot de Starbucks – of de septembermaand – om te genieten van de Pumpkin Spice Latte?

Zelf Pumpkin Spice Latte maken

Met onderstaande recept kun je dus gewoonweg thuis aan de slag met zelf pumpkin spice latte maken. Essentieel is echter de Pumkin Spice kruidenmix, om die typerende kruidige herfst smaken te verkrijgen. Maar je kunt ook koek-of speculaaskruiden hiervoor gebruiken. En ook al gebruik ik in dit recept ingemaakte pompoen uit blik, kun je deze ook vervangen door fijn geprakte geroosterde pompoen uit de oven. Ik gebruik hier het liefst zo’n kleine oranje bol pompoen voor.  Hiervoor dien je de pompoen schoon te maken, en het vruchtvlees in blokjes te snijden. Deze kun je dan vervolgens in 20 minuten gaar roosteren in een oven op 180 graden (165 hete lucht).


Recept video: Pumpkin Spice Latte zelf maken


Nog meer recepten met pompoen puree

Heb je na het maken van je pumpkin spice latte nog geroosterde pompoen over? Maak er dan bijvoorbeeld een Indiase, vegetarische curry met pompoen. Of maak er simpelweg pittige pompoensoep van. Je kunt ze ook verwerken in cakebeslag om deze halloween pompoencakejes . Check hier in ieder geval nog meer recepten met pompoen puree. Ook lekker: deze ‘Heavenly Hazel’ koffie met hazelnoot en warme melk! Laat maar komen die herfst!


Print

Recept: Pumpkin Spice Latte

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 1 review

Hij is slechts een beperkte periode per jaar verkrijgbaar bij Starbucks, maar deze herfstkoffie is een favoriet van velen! De Pumpkin Spice Latte is een heerlijke koffie met pompoenpuree, pumpkin spice kruiden, vanille en natuurlijk een flinke toef slagroom. Skip de rijen in de winkels en maak hem gewoon zelf thuis met dit recept voor de #PSL

  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 1 kop 1x
  • Category: Koffie
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 ml. (plantaardige) melk
  • 12 el. pompoen puree (uit blik of een pot mag ook)
  • 1 el. suiker
  • ½ tl.  Pumpkin Spice kruiden (of speculaaskruiden)
  • 1 tl. vanille extract
  • 1 vers gezette (espresso) koffie (ca 60 ml)
  • slagroom, naar wens

Extra:

  • klein pannetjes,
  • garde,
  • staafmixer of blender.

Instructions

  1. Verwarm de melk, pompoenpuree, suiker en pumpkin spice kruiden op middelmatig vuur in een saus pannetje. Zorg dat het net tegen het kookpunt aankomt en haal dan van het vuur.
  2. Roer de vanille door het mengsel. Pureer met een staafmixer het geheel tot een glad geheel, dit is ook om eventuele klontjes pompoen fijn te maken. Je kunt nu hier direct de koffie bij gieten, maar mag ook na afloop toevoegen en doorroeren.
  3. Giet de Pumkin Spice Latte in een grote mok en garneer met een flinke toef slagroom. Bestrooi met nog een extra snufje Pumpkin Spice kruiden.

Enjoy!!

Groetjes, Betty


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf deze Pumpkin Spice Latte wilt gaan maken.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hi Tricia,
    de ingeblikte pompoenen zijn haast niet te krijgen. Ik heb ze enkel nog bij Lidl's in de buurt van de Duitse grens gevonden.
    Maar je kunt dit gerust ook zelf maken. Gewoonweg een pompoen in blokjes snijden en 20 minuten roosteren in de oven op 180 graden. Wat je over hebt kun je gerust invriezen.
    Een handig filmpje voor het schillen en snijden van een pompoen: https://bettyskitchen.nl/pompoen-snijden-en-schillen/

    Groetjes,
    Betty

  • Heerlijk! 2 jaar geleden in Amerika voor het eerst een PSL gedronken en dat was zo’n traktatie. Maar nu met dit recept van Betty’s Kitchen valt die andere helemaal in het niet. Heb een voorraad gepureerde pompoen ingevroren zodat ik het kan maken wanneer ik daar zin in heb. Dank je wel!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

7 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago