Overige

Paaskip met citroen en worteltjes

(Sponsored) – Tijdens de Paasdagen serveren wij steevast een heerlijk kippetje uit de oven! De zogehete paaskip is inmiddels een ware traditie aan het worden in huize Betty en voor ons de manier om het voorjaar te vieren! Dit jaar ga ik aan de slag met Project Paaskip en daarbij een heerlijk recept voor paaskip met citroen en worteltjes uit de oven. 

Voorjaarsrecept voor een paaskip met citroen

Kip is heel lekker, maar ook nog eens veelzijdig in de bereiding en je maakt er heerlijke recepten mee. Bij ons komt de kip elke week een keer voorbij op het menu. En als de hele familie komt eten, braad ik graag een hele kip in de oven, om te delen met zijn allen. Daarom is het bij ons ook inmiddels een traditie om tijdens Pasen een ‘paaskip‘ op het menu te zetten. Voorzien van heerlijke bijgerechten, vieren wij zo gezellig de komst van het voorjaar.

Wat is Project Paaskip?

In de schappen kom je nu wel een hele speciale kip tegen voor Pasen. Namelijk de Ierse Redbro, die vrolijk rondscharrelt en de hele dag te bewonderen is via de live-cam die in de kippenstal staat. Deze ‘slow grown’ kippen zijn het toonbeeld van een duurzaam en diervriendelijk(er) project en dus speciaal te koop voor Pasen. Hun voeding bestaat voor 70% uit graanproducten en tarwe. En daarnaast hebben ze zowel daglicht als kunstlicht voor een natuurlijk dag- en nachtritme. Ga naar de website van www.paaskip.com om live mee te kijken en plaats hier meteen de bestelling voor jouw Paaskip. Uiteraard deel ik hieronder een heel lekker recept met deze exclusieve kip.

Bestelinformatie Paaskip

  • De paaskip is nu tijdelijk te bestellen via Paaskip.com. De prijs voor een paaskip van 1.5 kilo is € 14,95. Dit is inclusief bezorgkosten.
  • Daarnaast vind je de exclusieve Project Paaskippen ook in de supermarkten.
  • De paaskippen worden in koelverpakking afgeleverd op 29 of 30 maart 2018!
Print

Paaskip met citroen en worteltjes uit de oven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Prep Time: 15 minutes
  • Cook Time: 1 hours
  • Total Time: 1 hours 45 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Hollandse Keuken

Ingredients

Scale
  • 1 Paaskip van ca. 1.5 kilo,
  • 2 biologische citroenen,
  • handje verse takjes tijm,
  • 5 eetlepels olijfolie,
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui,
  • peper & zout.

Voor erbij:

  • 600 gram regenboog worteltjes mix,
  • 500 gram krieltjes,
  • sap van een halve sinaasappel,
  • verse tijm,
  • olijfolie,
  • peper & zout.

Instructions

  1. Haal de kip een half uur van tevoren uit de koelkast om alvast een beetje op kamertemperatuur te komen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (165 hete lucht) en vet een ruime ovenschaal lichtjes in met olie.
  2. Boen de citroenen schoon en rasp de schil van 1 citroen met een zesteur. Snijd de citroen doormidden en pers deze uit. Neem 5 takjes tijm en ris de blaadjes hier van af. Meng het sap, met de rasp, blaadjes tijm, 5 eetlepels olijfolie en 2 uitgeperste teentjes knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de kip in de ovenschaal en kwast volledig in met dit citroenmengsel.
  3. Pel de ui en snijd in parten. Snijd de 2e citroen ook in parten. Stop de partjes ui en citroen in de holte van de kip. Leg de kip, met de borst omlaag, in de ovenschaal en bak gedurende 30 minuten in de oven.
  4. Ondertussen ga je de bijgerechten maken: Spoel de krieltjes af onder de kraan. Schillen hoeft niet! Zet apart in een schaal of kom. Gebruik een dunschiller om de regenboog worteltjes mix schoon te maken. Verwijder de aanzet en snijd de wortels in 2-3 stukken. Eventueel kun je hele dikke wortels ook overlangs in twee of 4 repen snijden. Spoel af en stop bij de aardappels in de kom. Hussel om met een scheutje olijfolie en het sap van een halve sinaasappel. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Draai vervolgens de kip om in de schaal (dus met de borst naar boven) en lepel het bakvocht over de kip heen. Bak vervolgens ook bak de bovenkant gaar en lichtbruin in 30 minuten.
  6. Je kunt er nu voor kiezen om de wortels en krieltjes in een aparte ovenschaal te bakken. Of, als je ovenschaal ruim genoeg is, rondom de paaskip te leggen en mee te bakken. De baktijd is namelijk ook 30 minuten.
  7. Serveer de paaskip met citroen en worteltjes direct en hooguit nog met een kleine groene salade erbij.

Eet smakelijk in ieder geval!

Groetjes, Betty

Deze review betreft een samenwerking met Paaskip.com. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Wat is project paaskip? daaronder staat de tekst ga naar de website van ?? Graag zou ik dat willen weten, dit is mooi geprijsd namelijk.Of weet je in welke supermarkten deze paaskip te verkrijgen is?
    Alvast dank voor je antwoord :-)

    • Hi Arja,
      Ik vermoed dat je een Adblocker aan hebt staan?
      Dan zijn de websites en links niet meer zichtbaar voor je, omdat het natuurlijk een vorm van reclame is.
      Zet dus even de adblocker uit en ververs de pagina, dan is alles weer normaal te zien.

      Groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

4 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

5 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

6 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago