Tijdens een vakantie, stond ‘pura’ op tafel. Zo noemt men Polenta in het voormalige Joegoslavie en het wordt veelal gegeten als warme lunch of diner. Thuis ging ik ook aan de slag met deze polenta met groenten en maakte een eigentijdse twist op dit gerecht.
Polenta is een traditioneel Italiaans gerecht. Het is een stevige pap van maismeel, dat je prima kunt eten ter vervanging van bijvoorbeeld aardappelpuree of pasta. Polenta is geheel glutenvrij, dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld griesmeel gemaakt van diverse soorten tarwe (de Grieken maken hiermee bijvoorbeeld het klassieke Halva toetje).
Maar polenta kom je ook tegen in omliggende landen, zoals het voormalige Joegoslavië en is heerlijk met vlees of groenten. En hoewel je de pap bereid met een flinke hoeveelheid water en soms olie, kun je ook prima smaakmakers aan je polenta toevoegen. Dit recept van polenta met groenten is een heerlijke manier om kennis te maken met dit gerecht en ik maakte er een heerlijke hedendaagse versie van. Ook lekker: deze pap van polenta met groene asperges en krokante kikkererwten!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Tijdens een vakantie, stond ‘pura’ op tafel. Zo noemt men Polenta in het voormalige Joegoslavie en het wordt veelal gegeten als warme lunch of diner. Thuis ging ik ook aan de slag met deze polenta met groenten en maakte een eigentijdse twist op dit gerecht.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Jullie weten dat ik al jaren dol ben op havermout ontbijtjes! Momenteel is er een…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…