Tijdens een vakantie, stond ‘pura’ op tafel. Zo noemt men Polenta in het voormalige Joegoslavie en het wordt veelal gegeten als warme lunch of diner. Thuis ging ik ook aan de slag met deze polenta met groenten en maakte een eigentijdse twist op dit gerecht.
Polenta is een traditioneel Italiaans gerecht. Het is een stevige pap van maismeel, dat je prima kunt eten ter vervanging van bijvoorbeeld aardappelpuree of pasta. Polenta is geheel glutenvrij, dat in tegenstelling tot bijvoorbeeld griesmeel gemaakt van diverse soorten tarwe (de Grieken maken hiermee bijvoorbeeld het klassieke Halva toetje).
Maar polenta kom je ook tegen in omliggende landen, zoals het voormalige Joegoslavië en is heerlijk met vlees of groenten. En hoewel je de pap bereid met een flinke hoeveelheid water en soms olie, kun je ook prima smaakmakers aan je polenta toevoegen. Dit recept van polenta met groenten is een heerlijke manier om kennis te maken met dit gerecht en ik maakte er een heerlijke hedendaagse versie van. Ook lekker: deze pap van polenta met groene asperges en krokante kikkererwten!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
Tijdens een vakantie, stond ‘pura’ op tafel. Zo noemt men Polenta in het voormalige Joegoslavie en het wordt veelal gegeten als warme lunch of diner. Thuis ging ik ook aan de slag met deze polenta met groenten en maakte een eigentijdse twist op dit gerecht.
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…