Als je ooit in Frankrijk bent geweest, dan weet je dat zij dol zijn op het gebruik van uien in hun gerechten. Als groente, vulling, smaakmaker, maar uien kunnen dus ook als zoet beleg gebruikt worden. Zoals men graag doet bij het maken van Pissaladière, een Franse uientaart met zoete uien, zoute anjovis en zwarte olijven.
Dit heerlijke streekgerecht uit de Provence is er eentje die je gewoonweg een keer geproefd moet hebben. Een Pissaladière is een Franse uientaart met heerlijke zoute en zoete smaakmakers. Door uien op laag vuur te laten karameliseren krijgen ze een onweerstaanbare zoete smaak. Voor dit recept voor knapperig bladerdeeg belegd met die zoete gekarameliseerde uien, afgewisseld met zoute zwarte olijven en zoute anjovis die in een klassiek ruitpatroon worden neergelegd. Het is een soort Franse pizza maar dan een complete ode aan de Provence streek en met name de stad Nice met zijn streekproducten.
De Pissaladière met anjovis en zwarte olijven is een ware klassieker uit de Franse keuken. Maar als je niet van anjovis houdt dan is dit variatie recept met prei en olijven ook een aanrader. Uiteraard hebben wij nog veel meer klassieke Franse lekkere recepten voor je op de site staan. Maak bijvoorbeeld ook eens de befaamde Quiche Lorraine met spekreepjes en uien of deze Ratatouile. En wat dacht je van een klassieke Franse uiensoep met gebakken broodjes met kaas? Of ga voor een in wijn gestoofde hele kip zoals in dit recept voor Coq au Vin! Voor bij de koffie of als dessert zijn wij helemaal verliefd op het maken van Madeleines. Geniet dus heerlijk van deze recepten!
Dit is het recept voor de klassieke Franse uientaart genaamd ‘pissaladière‘! Bladerdeeg wordt in de oven gebakken met zachte zoete gekarameliseerde uien, anjovis en zwarte olijven. Een heerlijke zoet – zout combinatie om verliefd op te worden. Je kunt dit gerecht als hoofdgerecht voor 2 serveren met een groene salade. Of snijd in 12 vierkantjes en serveer als borrelhapje of voorgerecht.
Serveer lauwwarm of afgekoeld.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Franse uientaart met anjovis wilt gaan maken. Die Pissaladière is verrukkelijk namelijk!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…