(Advertorial) – Voor een makkelijke doordeweekse maaltijd kom ik vaak uit bij pastagerechten. Maar vandaag voeg ik een Indiase twist toe: we maken pasta met Tikka Masala saus! Je zult het niet geloven, maar het is een combinatie die echt werkt!

Wat is Tikka Masala?

De laatste tijd ben in namelijk steeds vaker aan het experimenteren in de Oosterse keukens. Dus jullie zullen wat vaker gerechten voorbij zien komen uit bijvoorbeeld Thailand, Indonesië en India. Tikka Masala is een traditioneel Indiaas gerecht, bestaande uit kip, uien, tomaten en room. De kip pocheer je als het ware in de kruidige saus en blus je daarna af met een scheut room. Dit bindt alle smaken samen en zorgt voor een smaakvol geheel.

Fusion Pasta gerecht met Tikka Masala saus

Ook diegenen die nog niet zo bekend zijn met de Indiase keuken, kunnen toch verliefd worden op deze Tikka Masala. Ik maakte namelijk een soort fusion gerecht en dat werd deze Penne pasta met Tikka Masala saus. Allereerst een lekker makkelijk recept voor een doordeweekse avond. En heerlijk rijk op smaak gebracht. In het recept gebruik ik ook wortels, wat tezamen met de Tikka Masala saus, een zoet en romig geheel wordt. Je zult echt versteld staan hoe twee compleet verschillende keuken samensmelten en je een heel lekkere maaltijd bezorgen. En dat Indiase tintje past natuurlijk bij veel meer lekkers.

Indiase Kruidenpasta’s van Patak’s

van Patak’s staat al jaren bekend als het merk voor Indiase kookbenodigdheden. Van voorverpakte naanbroden en diverse chutneys tot en met de kruidenpasta’s zodat je zelf aan de slag kunt gaan met Indiase recepten. En het mooie is, je vindt Patak’s in vrijwel elke supermarkt! Met de Patak’s pasta met Tikka Masala heb je een prima basis in je keukenkastje staan. Je hoeft zelf eigenlijk geen kruiden meer toe te voegen aan je gerechten, maar hebt zo wel de complete smaak ervaring uit India in huis. Check eens de website van Patak’s: hier vind je talloze recepten die iedereen thuis zelf kan bereiden. Zonder hiervoor een complete kruiden lade met exotische specerijen voor aan te leggen.

Ik ben benieuwd of jullie weleens uit je comfort zone durven te treden en gewoon iets compleet anders als anders op tafel kunnen zetten? Laat me weten als jij ook een spannende smaakcombinatie of Indiase twist in huis hebt! En als je mijn pasta met Tikka Masala saus combinatie hebt geprobeerd, dan hoor ik graag wat je ervan vindt!


Print

Recept: Pasta met Tikka Masala saus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Voor een makkelijke doordeweekse maaltijd kom ik vaak uit bij pastagerechten. Maar vandaag voeg ik een Indiase twist toe: we maken pasta met Tikka Masala saus! Een lekkere kruidige saus van specerijen, tomaten en een flinke scheut room! Een mooi fusion gerecht.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 20 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 34 personen 1x
  • Category: Hoofdgerecht met kip
  • Cuisine: Indiase Keuken

Ingredients

Scale

  • 400 gram kipfilet
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 winterpeen
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 pot Patak’s Tikka Masala kruidenpasta (160 gram)
  • 1 blik gepelde tomaten (ca 400 gram)
  • 300 gram (volkoren) Penne pasta
  • 200 gram peultjes
  • 200 ml (kook)room
  • klein handje verse koriander

Extra:

  • middelgrote kookpan
  • wokpan
  • (wok)olie

Instructions

  1. Zet allereerst een pan water op voor de pasta. Was vervolgens de kipfilets, verwijder de zenen en snijd in blokjes van 2×2 cm. Pel de ui en snijd deze in grove blokjes. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder het groen + zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove blokjes. Schrap de winterpeen, snijd overlangs doormidden en daarna in (halve maan) plakjes van max 0.5 cm.
  2. Verhit een scheutje olie in de wok en bak hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de Tikka Masala pasta toe en bak aan gedurende 1 minuut. Voeg vervolgens de paprika en winterpeen en gember toe en wok mee gedurende 2-3 minuten. Stop de kipfilet in de wokpan en bak kort aan. Giet de inhoud van het blik gepelde tomaten erbij evenals 100 ml water. Breng het geheel aan de kook en laat op middelmatig vuur doorkoken gedurende 15 minuten.
  3. Kook ondertussen de pasta beetgaar volgens de verpakking. Voeg alleen een beetje zout toe aan je kookpan.
  4. Maak vervolgens de peultjes schoon: Was de peulen en gebruik een klein mesje om het puntje van de uiteinden te snijden. Ik snijd deze niet helemaal door, maar slechts een beetje en trek vervolgens de ‘draad’ mee die langs te zijkant van de peul loopt. Deze zijn soms een beetje te stug om te kauwen. Voeg aan het einde van de gaartijd de peultjes toe aan de wok, samen met de room. Roer het geheel goed door en laat opnieuw 5 minuten doorkoken. Zet daarna het vuur uit.
  5. Giet de pasta af en roer deze door de wokpan met Tikka Masala saus. Scheur de verse koriander aan stukken en roer als laatste door de saus.

Eet smakelijk en geniet van deze Indiase twist!

Groetjes, Betty

Dit artikel betreft een samenwerking met Patak’s . Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

7 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago