Binnenkort is onze koning jarig en dan mag de oranje tompouce voor koningsdag natuurlijk ook niet ontbreken! En deze oranje sfeermakers maak je heel eenvoudig gewoon zelf!
Je kunt natuurlijk in de rij gaan staan bij de Hema, maar dan hoop ik dat je er nog op tijd bij bent. Bij ons vliegen de oranje tompoucen namelijk als warme broodjes over de toonbank in de dagen voor Koningsdag. Dus toen wij afgelopen week mis sloegen in de winkel, besloot ik om gewoonweg zelf oranje tompouce te gaan maken voor koningsdag! Gelukkig heb ik goed opgelet tijdens mijn eerste baantje bij LaPlace, want slagroomtompoucen maken was daar een van mijn dagelijkse taken. Dus geniet heerlijk van dit recept.
Normaal gesproken maak je tompoucen met banketbakkers room. Dat is de bekende vanille room met eieren, suiker en bloem die je ook tegenkomt in bijvoorbeeld ‘puddingbroodjes’. Ik vind het zelf alleen veel lekkerder om ook nog eens opgeklopte slagroom toe te voegen, waardoor je een lekker luchtig maar volromige puddingroom krijgt. Dit wordt ook wel Zwitserse room genoemd! Deze room is tevens licht genoeg om bijvoorbeeld ook soesjes of eclairs mee te vullen! Maar ik gebruik hem dus ook het liefst in dit recept voor Oranje tompoucen voor koningsdag! Maar dit is dus optioneel!
Maar uiteraard kun je ook zelf aan de slag met een recept voor Oranje tompouce voor Koningsdag. Het principe is namelijk simpel: je spuit banketbakkersroom tussen twee lagen bladerdeeg en topt deze af met een oranje glazuur. Thats it! De liefhebber kan nog wat extra slagroom kloppen en hier toefjes van spuiten te decoratie. Sprinkles zoals parel suikergoed doet het ook altijd goed ter decoratie. Maar heerlijk genieten is het zeker! Maak er een mooie oranje feestdag van in ieder geval!
Benieuwd hoe de video voor het maken van deze oranje tompouce er uit ziet? Bekijk deze video op instagram!
Binnenkort is onze koning jarig en dan mag de oranje tompouce voor koningsdag natuurlijk ook niet ontbreken! En deze oranje sfeermakers maak je heel eenvoudig gewoon zelf! Een van de lekkerste recepten voor Koningsdag!
Vulling Oranje Tompouce:
Voor het deeg:
Oranje Tompouce glazuur
Eet smakelijk en fijne Koningsdag!
Groetjes, Betty
Bewaar onderstaande foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je dit recept voor oranje tompouce voor Koningsdag wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…