Kookboeken

NIVEN 80/20 kookboek van sterrenchef Niven Kunz + WINACTIE

DEZE WINACTIE IS REEDS VERLOPEN – Afgelopen maand was ik wezen eten bij Restaurant Niven in Rijswijk. Sterrenchef Niven Kunz kookt volgens een 80/20 principe, en heeft daarom ook het gelijknamige kookboek NIVEN 80/20 uitgebracht. En een van jullie kan een gesigneerd exemplaar van dit sterrenchef kookboek winnen!


Het Niven 80/20 principe staat voor gerechten die voor 80% uit groente en slechts 20% uit vlees of vis bestaan . Dit is uiteraard een gezonde balans en menig groente liefhebber (zoals Niven Kunz zelf) kan hier zijn/haar hart bij ophalen. Het kookboek  bevat 70 recepten die allen voorzien zijn van mooie, rustige foto’s. Het boek is verdeeld in 5 hoofdstukken:

  • 100 %  groente (vegetarisch),
  • 80%  groente / 20%  vlees,
  • 80%  groente / 20%  vis, schelp en schaaldieren,
  • 100%  vocktails (vega-cocktails),
  • 100%  desserts.

Sommige recepten uit dit boek kun je ook proeven in het restaurant van Niven (zoals onderstaande tomatensoep, pagina 70-71), daarom weet ik dat de recepten gewoonweg heerlijk zijn. Waar je alleen rekening mee dient te houden, is dat de porties een stuk kleiner zijn. In een sterrenrestaurant krijg je immers een aaneenschakeling van kleine gangen die bij elkaar een complete maaltijd vormen. Desondanks zullen je vrienden/familie zeer geïmponeerd zijn, als je een paar (kleine) sterren-gangen op tafel komt zetten.

  • Dit is een kookboek van een Michelin-sterren chef.
  • Mooie kleurrijke gerechten en foto’s, die dezelfde rust uitstralen als het restaurant.
  • Het 80/20 principe past prima in een gezonde levenstijl en zal daarom veel mensen aanspreken.
  • Niven laat zien dat koken met groente in de hoofdrol heel leuk, verrassend en lekker kan zijn.
  • De hoofstuk indeling is overzichtelijk, en zo kun je snel een categorie opzoeken die jou aanspreekt.
  • Er staat een leuk voorwoord van Therese en Jonnie Boer (de Librije) in het boek. Hier is Niven Kunz namelijk begonnen als chef-kok.
  • Niven heeft ook een handige gebruiksaanwijzing met tips geschreven en bij de recepten vind je feedback over de presentatie opmaken + wijntips. Erg handig om zo de fijne kneepjes van het vak in de vingers te krijgen.
  • Niet iedereen heeft misschien alle apparatuur of keuken gadgets in huis om deze recepten te maken (denk aan een versapers en een kleine specerijenmolen om olijf-kruim te maken).
  • De gerechten kunnen tijdrovend worden, zekers als je meerdere gangen gaat maken. Neem hier dus voldoende tijd voor, en probeer zoveel mogelijk voor te bereiden (mise-en-place).

Het NIVEN 80/20 Kookboek is te koop voor 29.95 euro, bij diverse groothandels en uiteraard in het Restaurant van NIVEN zelf. Of via onderstaande knop:

Titel: NIVEN 80/20
Auteur: Niven Kunz
Uitgever: Carrera Culinair
ISBN: 978 90 488 1896 9
o.a. te koop bij Bol.com

Maar ik mag ook een gesigneerd exemplaar NIVEN 80/20 weggeven van sterrenchef Niven Kunz.

Laat in een reactie, onder aan deze pagina, weten dat jij mee wilt doen. Graag horen wij voor wie jij zou willen koken uit dit boek. Vergeet ook niet om een geldig email adres in te vullen, anders kan ik geen contact met je opnemen.

Voor een extra winkans:  LIKE de Facebook pagina’s van Betty’s Kitchen EN  Restaurant NIVEN en SHARE het bericht over deze winactie op jouw pagina.

Deze winactie loopt tot en met zondag 20 juli 2014!  Uit alle reacties wordt een winnaar gekozen, en deze zal ik op maandag 21 juli bekend maken.

 Groetjes, Betty

********************

Deze winactie is reeds afgelopen!

Het kookboek is gewonnen door:  Suus/Suzanne !

******************

Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf beschikbaar zijn gesteld. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hey! Wat een leuke winactie. Toevallig gisteren besloten ook mee te doen aan de kookworkshop van Niven! Ik zou dit boek graag willen hebben tussen mijn collectie om enerzijds mijn gezondere leefstijl een culinaire touch te geven. Anderzijds is het gewoon een nusthave voor een foodie, toch!

    Ik zou er lekker uit koken voor de verjaardag van mijn lief. Alle gasten houden van goed en lekker eten! Dus ik zie een perfecte combinatie. Wat is tenslotte beter dan een keukenprinses die lol heeft en gasten die uitkijken naar meer eten!

    Hoop dat ik volgende week de gelukkige ben! Groetjes, Chantal

  • Goedemorgen, ik maak graag kans op dit fijne kookboek en zou graag koken voor mijn zusje. Lekker vegetarisch (met veeeel groenten). Ik kook dan een ander keertje voor mijn vriendje (met voor hem een mooi stukje vlees). Groetjes, Corinne.

  • Ja, die wil ik wel aan mijn kookboekencollectie toevoegen. Zelf vind ik de sperzieboon a la carbonara erg lekker.
    Ik zou koken voor een vriend van ons. Hij heeft zichzelf afgelopen jaar nogal links laten liggen nadat zijn relatie verbroken was. Hij at slecht en soms helemaal niet. Nu gaat het langzaam beter en dasr wil ik hem graag voor belonen met een bord vol lekker eten.

  • Beste Betty,

    Mijn man en ik houden ontzettend van koken en nog meer van heerlijk dineren.
    Elk jaar sparen wij voor een uitje naar een sterren restaurant.
    Volgende week is mijn man jarig en ik geef hem een dag meelopen in de keuken van NIVEN kado. Het zou natuurlijk bijzonder gaaf zijn als ik een gesigneerd NIVEN 80/20 kookboek als symbolisch kado kan overhandigen op zijn verjaardag waarna wij samen met behulp van het kookboek in onze eigen keuken aan de slag kunnen gaan.

    Alvast dank voor je reactie.
    Groet Suzanne

  • Ik wil graag het boek winnen omdat ik van koken houd, de keuken van Niven mij inspireert en motiveert om meer groenten te eten.
    En de groenten te bereiden op manieren die ik uit mezelf niet zo snel probeer.
    Zelf heb ik een keer bij Niven gegeten en ik weet zeker....het blijft niet bij deze ene keer.

    Groet, Rianne

  • Hoi Betty,

    Ik zou het boek graag willen winnen, omdat ik nu ben begonnen met een nieuw eetschema. Waarbij ik 's avonds inderdaad alleen groenten en vlees of vis mag eten. Wellicht kan dit boek er bij helpen om meer variatie te geven bij mijn avondeten!

    Groetjes,

    Anouk

  • Ik zou dolgraag deze boek willen winnen, ben erg nieuwsgierig wat voor recepten erin staan, vooral de vegetarische recepten en de 80%groenten20%vlees spreken me erg aan.
    Mijn partner is vegetariër, hihi en ik niet :) Dus om een maaltijd te bereiden die voor ons beide perfect is zal fantastisch zijn.
    En voor wie ik zou willen koken :) Er zijn zoveel mensen voor wie ik zou willen koken. ten eerste voor mijn partner Andy Zoutman en vooral eind september omdat hij dat eindelijk terug is van 6 maanden meditatie en omdat we dan 24 jaar bijelkaar zijn.
    Voor Daisy Hengst omdat zij net zoals ik een grote foodie is en net zo als ik verschrikkelijk geniet van Eten en smaken en alles er om heen.
    Voor Moriam Hassan Balugon omdat zij ook een grote foodie is en ook geniet van eten. en ook omdat zij de meest inspirerende persoon is die ik ken.
    en ik wil graag sommige mensen laten zien dat vlees niet het belangrijkste produkt is van een maaltijd. Dat je met groenten netzo geniet als je denkt dat je met vlees geniet.
    groetjes Ansuya

  • Graag maak ik kans op dit boek.
    Ben vorig jaar afgestudeerd als zelfstandig kok. al veel gehoord over dit boek en deze meester kok! groot fan!
    met dit boek zou ik koken voor mijn ouders, schoonouders en vriend voor alle steun van afgelopen jaar.
    vele bijzondere heftige dingen meegemaakt die ons alleen maar dichter bij elkaar heeft gebracht!

    Gr. Marloes

  • hallo dag Betty,

    dit ziet er zo'n mooi boek uit, echt om van te watertanden. Ik hou van boeken om uit te leren, om in te bladeren en om aan te ruiken en in dit geval dus ook om mee te koken.
    Wij houden hier ontzettend veel van verse groenten vooral als ze uit onze eigen moestuin komen, behalve
    mijn jongste zoon. Dat vind ik zo jammer en misschien staan er in dit boek wel recepten met groenten
    die hem kunnen bekoren. Dat zou toch zo fijn zijn voor ons allen.

    vele groeten
    Martine

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago