Deze naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette is weer een voedzaam, vegetarisch gerecht voor de Meatless Monday!
Super gezond en je zet ze binnen een handomdraai op tafel. Houdt alleen wel even rekening met het garen van de mungbonen, maar dit kun je prima voorbereiden.
Sinds ik vegetarisch eet probeer ik erop te letten om de voedingsstoffen die je normaal uit vlees haalt, wel goed te vervangen. Peulvruchten zijn daarvoor heel geschikt, want die bevatten veel eiwitten. Tegenwoordig vind je peulvruchten in allerlei soorten en maten gewoon in de supermarkt. En er is veel variatie te vinden naast de ‘standaard’ kikkererwten en linzen. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe vullend gerechten met peulvruchten zijn. Ik kreeg dit naanbrood met mungbonenpuree amper zelf volledig op, en mijn honger was de rest van de avond lekker gestild. Dus dat zegt genoeg!
Mungbonen zijn lekker kruidig, een beetje nootachtig. Enthousiast geraakt over deze boontjes? Maak dan ook eens deze Romige mungbonensoep. Deze soep is de favoriet van mijn zus, die een grote pan kookt en in bakjes in de vriezer bewaart om nooit zonder te zitten!
PrintIngrediënten voor de mungbonenpuree:
Ingrediënten voor de gegrilde courgette:
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
Heb je wel eens 'orgaanvlees' gegeten? Dat is vlees dat afkomstig is van de ingewanden…
De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…
Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…
Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…
Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…
View Comments
Ziet er erg lekker uit!!
Dank je wel :-)