Deze naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette is weer een voedzaam, vegetarisch gerecht voor de Meatless Monday!
Super gezond en je zet ze binnen een handomdraai op tafel. Houdt alleen wel even rekening met het garen van de mungbonen, maar dit kun je prima voorbereiden.
Sinds ik vegetarisch eet probeer ik erop te letten om de voedingsstoffen die je normaal uit vlees haalt, wel goed te vervangen. Peulvruchten zijn daarvoor heel geschikt, want die bevatten veel eiwitten. Tegenwoordig vind je peulvruchten in allerlei soorten en maten gewoon in de supermarkt. En er is veel variatie te vinden naast de ‘standaard’ kikkererwten en linzen. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe vullend gerechten met peulvruchten zijn. Ik kreeg dit naanbrood met mungbonenpuree amper zelf volledig op, en mijn honger was de rest van de avond lekker gestild. Dus dat zegt genoeg!
Mungbonen zijn lekker kruidig, een beetje nootachtig. Enthousiast geraakt over deze boontjes? Maak dan ook eens deze Romige mungbonensoep. Deze soep is de favoriet van mijn zus, die een grote pan kookt en in bakjes in de vriezer bewaart om nooit zonder te zitten!
PrintIngrediënten voor de mungbonenpuree:
Ingrediënten voor de gegrilde courgette:
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Als er een recept is dat heel lang op mijn to do lijst stond, dan…
Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
View Comments
Ziet er erg lekker uit!!
Dank je wel :-)