Deze naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette is weer een voedzaam, vegetarisch gerecht voor de Meatless Monday!
Super gezond en je zet ze binnen een handomdraai op tafel. Houdt alleen wel even rekening met het garen van de mungbonen, maar dit kun je prima voorbereiden.
Sinds ik vegetarisch eet probeer ik erop te letten om de voedingsstoffen die je normaal uit vlees haalt, wel goed te vervangen. Peulvruchten zijn daarvoor heel geschikt, want die bevatten veel eiwitten. Tegenwoordig vind je peulvruchten in allerlei soorten en maten gewoon in de supermarkt. En er is veel variatie te vinden naast de ‘standaard’ kikkererwten en linzen. Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe vullend gerechten met peulvruchten zijn. Ik kreeg dit naanbrood met mungbonenpuree amper zelf volledig op, en mijn honger was de rest van de avond lekker gestild. Dus dat zegt genoeg!
Mungbonen zijn lekker kruidig, een beetje nootachtig. Enthousiast geraakt over deze boontjes? Maak dan ook eens deze Romige mungbonensoep. Deze soep is de favoriet van mijn zus, die een grote pan kookt en in bakjes in de vriezer bewaart om nooit zonder te zitten!
PrintIngrediënten voor de mungbonenpuree:
Ingrediënten voor de gegrilde courgette:
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Deze verfrissende witlof stamppot met piccalilly is een overheerlijke winterse maaltijd. Met frisse stukjes appel…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Op deze Meatless Monday maakte ik loempia's gevuld met champignons, kaas en cashewnoten. Een heerlijk…
Als er een gerecht is dat wij allemaal wel kennen van de 'afhaalchinees' dan is…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
View Comments
Ziet er erg lekker uit!!
Dank je wel :-)