Print

Recept: Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette

Naanbrood met mungbonenpuree en gegrilde courgette

5 from 1 reviews

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de mungbonenpuree:

Ingrediënten voor de gegrilde courgette:

Benodigdheden:

Instructions

  1. Breng water met wat zout aan de kook voor de mungbonen. Laat de bonen zo’n 40 minuten zachtjes doorkoken. 
  2. Als je naanbrood hebt liggen die nog afgebakken moet worden, volg hier dan de gebruiksaanwijzing voor. 
  3. Zodra de mungbonen klaar zijn giet je ze af en laat ze een beetje afkoelen. Schil de courgettes met een fijnschiller in dunne linten. Bak een grote kom en leg de courgettelinten hierin. Giet de olijfolie en balsamico eroverheen, samen met een flinke snuf peper en zout. Schep alles goed door elkaar en zet even apart zodat de ‘marinade’ in de courgette kan trekken.
  4. Pers de verse knoflook uit in een kom en voeg hieraan de olijfolie, citroensap, peterselie en een flinke snuf peper en zout toe. Schep de mungbonen erdoorheen. Met een staafmixer of de keukenmachine mix je het mengsel tot een egale puree. Dat kan helemaal egaal of met wat bite, net wat je zelf lekkerder vindt. Proef de mungbonenpuree en voeg naar wens nog wat extra peterselie, peper en/of zout toe. 
  5. Verwarm een grillpan en leg hierin de courgettelinten. Gril de courgette aan beide kanten lichtbruin. Gril de courgette eventueel in etappes, afhankelijk van de grootte van je grillpan;)
  6. Pak de naanbroden en verdeel de mungbonenpuree eroverheen. Heb je wat puree over? Bewaar dat lekker als broodbeleg voor de dag erna!
  7. Verdeel ook de courgettelinten over de puree. Serveer de naanbrood met mungbonenpuree met de kiemen en salade eroverheen verdeeld. 

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda